V och kommunismen

Vänsterpartiet har allt för länge gått under radarn när det gäller partiets bakgrund, kopplingen till kommunismen och kommunismens blodiga historia.

SVT lyfte fram detta under gårdagen i fokus stod Vänsterpartiets ungdomsförbund.

Lars Ohly var uttalad kommunist och läser man Rebecca Weidmo Uvells text från igår så dyker det upp mer i Vänsterpartiets förflutna. Så sent som 1990 strök partiet ”kommunisterna” från partinamnet. Vänsterpartiets nya ledare, Nooshi Dadgostar, fick frågan om partiets förflutna och svarade att hon och partiet tar avstånd från kommunismen.

Med de orden i bakgrunden borde det föreligga en schism mellan moderpartiet och ungdomsförbundet Ung Vänster. Ava Rudberg, Ung Vänsters nya ordförande, hade mycket svårt att förklara sig under gårdagens sändning och hon både såg ut och lät ganska besvärad i intervjun.

En av hennes märkliga förklaringar var denna.

”Den tiden” var när bl.a. Josef Stalin mördade och fängslade miljoner oliktänkande, handikappade och etniska minoriteter. ”Den tiden” var när Pol Pots röda khmerer bedrev ett skräckvälde i Kambodja där miljoner medborgare mördades eller försvann. ”Den tiden” var när Maos regim mördade runt 45 miljoner av sina medborgare mellan 1958 och 1962. ”Den tiden” var när Sovjetunionen invaderade Östeuropa och slog en järnring kring de länderna.

Då ställs frågan om den svenska skolans misslyckande och intresset för historia hos dessa ungkommunister. Läser man verkligen inte historia i dagens skola och hur kan en ungdomspolitiker som säkerligen siktar högre upp vara så totalt okunnig om det som skett i världen de senaste 70-80 åren?

Ska man nu raljera över Ava Rybergs försvar i sändningen och på bilden ovan, så levde ingen av de aktiva Ungsvenskarna när Hitler härjade i Europa. Något heller ingen av SD:s representanter i riksdagen och ute i kommunerna gjorde heller…möjligen med något undantag där vederbörande var ett litet barn på den tiden.

9 thoughts on “V och kommunismen

  1. Effekten av kommunism / jämlikhet, en analogi. Hugg ned alla stora träd, bränn ned och gör åker av allt, kör över rubbet med en gräsklippare och fixa till en ogräsfri gräsmatta. Sedan sitter man fint i en öken och silar sand.

  2. Ränderna går aldrig ur som det heter. Bara lögner och bortförklaringar från detta onda parti.

  3. Den röda brigaden har inte utrotats i vårt land eftersom deras bakgrund är oväsentlig så länge S ledarna kan spy sin galla över SD.

    Egentligen är det inte SD’s bakgrund som är problemet för S utan deras framgång och eftersom S älskar makten över allt uppträder de nu som en bedragen person.

    För vilka politiker uppträder som S nu gör, jo de som lever på vad deras företrädare uppnådde medans de nya gardet inte har en aaaning eller inte ser och framförallt inte hör vad folket vill.

Kommentera