V strävar efter ett kommunistiskt samhälle

INRIKES. Kommunisternas dröm är ett klasslöst samhälle där all egendom ägs gemensamt och fördelas åt var och en efter behov, och där staten inte längre behövs. Det kommunistiska partiet ska ha en ledande roll i samhällsutvecklingen. Partiet ska bestå av yrkesrevolutionärer. Denna elit ska organisera revolutionen och ha stor makt under det första stadiet, innan man når det kommunistiska stadiet – det ideala klasslösa samhället. Partiet skulle enligt Lenin vara hemligt organiserat och väpnat våld behövs för att störta kapitalismen…

Många har försökt, men vi har bara sett det första stadiet, där den kommunistiska eliten tar makten med och resultaten har vi sett i länder som Sovjetunionen, Kina, Kuba, Venezuela med flera. Svält, blod och hundratals miljoner döda.

Trots det finns det folk som vill försöka igen, bland annat Vänsterpartiet och deras ungdomsförbund Ung vänster i Sverige, våra ”opartiska” skattefinansierade medier är dock tysta om detta.

Steget Efter

Emmie från SD:s konservativa kanal Riks intervjuar Tobias Andersson, riksdagsledamot tillika nationell talesperson för Ungsvenskarna, om Ung vänsters strävan efter ett kommunistiskt samhälle.

Vänsterpartiet är likadana, dock i mildare förpackning. Lyssna på förre partiledaren Jonas Sjöstedt när han vill förstatliga privat egendom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “V strävar efter ett kommunistiskt samhälle

  1. De flesta minns Berlinmuren, som kommunismen var tvungna bygga upp för att inte alla Östtyskar skulle fly till väst. De behövde skydda sitt politiska system mot människors fria tankar men det blev bara värre. Kommunismen är beroende av att likrikta människor med hot och tvång, att straffa människor för olämpliga politiska tankar. Det politiska systemet och staten är viktigast. Människors valmöjligheter är lågt prioriterade i en kommuniststat. Ibland känns Sverige, som en kommuniststat med tanke på de enorma skatterna bl.a. Det är inte, som t.ex. i Ryssland livsfarligt att vara regimkritiker men tyvärr finns det en politisk politruk i Sverige med statligt bidrag hör och häpna. Han anger människor, som använt sin yttrandefrihet.

  2. Kan vi inte ställa ett område i Norrland till dessa utopister och ge dem säg 10 år att bygga ett samhälle enligt sina idéer.
    Dock inga statliga subventioner eller liknande.
    Jag är övertygad om att de flesta återkom efter ett år och begärde asyl i Sveriges varma famn.

  3. Ställ frågan till vänsterpartiet kommunisterna: ”vad är skillnaden mellan kommunism och nazism?”:

  4. Det skulle vara intressant att veta hur många skattemiljoner som Ungsvenskarna får centralt, regionalt och lokalt. Av oss som de ska störta.

  5. Vänsterpolitik verkar fungera utmärkt Se Venutzulea som exempel eller snarare skräckexempel eller Nordkorea

  6. Ungdomsförbundet är inte samma sak som partiet. Visserligen är jag inte vänsterpartist men jag tror inte att partiet vill ha kommunism.
    Ungdomsförbund kan vara lite konstiga det har vi sett i tex centerpartiet, Liberalerna och SD.

      • Jaha, jag är ingen expert på vänsterpariet, men har inte sett nått om kommunism på senaste tiden. Det var annorlunda på Hagbergs tid, då alla skällde på honom. Dock tror jag att det finns kommunister i Vänsterpartiet.
        Kommunister har väl ett eget parti tror jag.

  7. Ja ett samhälle där skattebetalarna är
    utan rätt. Medans ”eliten ” kan leva ett
    furstligt liv -skattebetalarnas bekostnad-
    Svensken tiger o samtycker .
    Arma land.

  8. Kommunism och idioti är samma sak. Denna idioti har prövats i
    så många länder med exakt samma resultat, inget fungerar, när
    människans drivkraft tas ifrån dem blir resultatet att det mesta
    stannar upp, och ingen bryr sig. Ni som kommer ihåg det gamla
    Östtysklandmed sitt osande brunkol sina slitna fastigheter o gator,
    res sen dit till tyskland idag och se om ni kan skilja på det som var
    öst eller väst?

  9. ”ett klasslöst samhälle där all egendom ägs gemensamt och fördelas åt var och en efter behov, och där staten inte längre behövs”

    Det är kommunsismens paradox. Om ingen äger något och staten inte behövs, vem är det så som sköter fördelningen och bestämmer behoven?

  10. Bevare oss väl. Historien visar tydligt vad som händer i sådana länder. Kina, Nordkorea, kuba är bra exempel. Den som vill leva där kan ju åka dit och stanna där.

  11. Det finns ett stort problem. Det är arbetarna och företagarna som drar ihop pengarna. Ekvationen behöver inga gamar som ska fördela andras inkomster efter eget huvud.

    När det diskuteras skatter så är alltid fördelningen av skatterna dolda i siffertrixande. Den kostnad för politikens irrgångar, t.ex invandringen, döljs av av andra siffror som gör dem svåra att tolka.

    Det finns inget intresse att lyfta upp hur siffrorna ser ut. Det talas om att de flesta arbetar och bidrar. Hur vet man det? Eftersom de inte kan visa upp kostaden eller inkomsten från invandringen, så blir även det påståendet en floskel!
    Vi är villiga att dela på bördan, men jag vill se att pengarna går till det vi gemensamt kommit överens om. Lika lite behöver vi kommuner och landsting som bedriver egna verksamheter med högre kostnader och sämre resultat.

    Någonstans bestämde vi i ett samhällskontrakt, att de som är sjuka och inte kan arbeta ska få hjälp. Det innebar inte, att politikerna skulle skaffa sig nya väljare som finansieras av oss.

    De flesta samhällen som gått under i nutid har haft problem med att folk känt sig ofria och inte fått behålla något för det egna arbetet. Det finns en gräns där egennyttan försvinner och samhället konfiskerar för mycket för att arbetsviljan ska bestå.

    Sen är problemet också: de s.k företrädarna är alltid dem som bidrar minst till samhällets försörjning. Om man skulle gå efter gamla moraliska deviser, så är det en ära att bli vald. Det är inte ett livslångt åtagande från arbetare att försörja dessa.

    • Big man& co. Korrekt. Alla de strävsamma
      skattebetalare gör stor insats f Sverige.
      Tyvärr räcker det inte! Pengar saknas
      lite överallt. Eliten strör pengar på
      projekt som är dödsdömd. Invandring,
      iskall energipolitik, etc. En höftning;
      FN, Sida, EU samt vår invandring,
      200- 300 miljarder? Tänk om dessa
      summor gick tillbaka t de rättmätiga.
      Vi kunde haft ett drömrike….om inte.
      Arma land

    • Ja du Bigman. Hade lite fler människor förstått det du skriver om så skulle vi kunnat hur bra som helst.
      Allt bygger på en massa floskler för att visa sig empatisk och god.

  12. Ja så skulle DDR också bli i förlängningen !
    Det gick rent åt he-vte och de ledande partihöjdarna,som stod på podiet och vinkade till underhuggarna är döda ,men tyvärr inte glömda bland de obildade kommunisterna !

Kommentera