Nationella elberedskapspengar skulle i hemlighet lösa Stockholms elbrist

INRIKES. Sverigedemokraterna lyfte frågan i riksdagen för en månad sedan, och då var energiminister AndersYgemans svar att dessa pengar inte använts på det sätt som beskrivs i Dagens Nyheters artikel. Det vore märkligt om ett statsråd skulle fara med osanning på direkt fråga från riksdagsledamot.

Svenska kraftnät och energiminister Anders Ygeman (S) har i hemlighet tilldelat miljardbelopp av nationella elberedskapspengar för att lösa elproblemen i Stockholm. Pengarna ska gå till ett privat företag. Lösningen är upp mot fyra gånger dyrare än alternativen och har lett till ett internt uppror på Svenska kraftnät.

-Pettersson undrar varför behövs det miljarder av beredskapspengar när det inte är någon elbrist enligt Anders Ygeman (S)?

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Nationella elberedskapspengar skulle i hemlighet lösa Stockholms elbrist

  1. Han ska tvingas avgå och därefter åtalas för grov förskingring och bli återbetalningsskyldig pengarna han har stulit.

  2. Jag får byta namn på denne personen från Drygeman till Ljugeman.

    Tänk att han får handha ett departement, det visar vilken dålig ledare vi har som ska leda Regeringen men inte ens mäktar med att tillsätta rätt folk.

  3. Om han står och blåljugerom en sån här allvarlig sak måste han väl ändo tvingas bort? jag anser han borde vara borta redan efter förra skandalen

    • Ygeman ville inte att strömmen skulle gå i lägenheten så han inte kunde ladda sin ipad. Därför blåste han närmare en miljard skattepengar illegalt för att trygga elen i Stockholm.

Kommentera