Fritt fram att festa i Södertälje

INRIKES. En festarrangör, Mona Lisa festvåning, har fått rätt mot Södertälje kommun. I december larmade kommunen om stora fester med hundratals deltagare. Man förbjöd evenemang i 13 festvåningar för att begränsa smittspridningen. En av arrangörerna överklagade dock beslutet och har nu fått rätt.

Mona Lisas Festvåning, Foto: Google

Kommunen hämtade stöd för förbudet i lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder för serveringsställen, men enligt Förvaltningsrätten är det inte ens säkert att en festvåning ska räknas som serveringsställe.

Arrangören säger att man följde alla riktlinjer för de 150 gästerna som kom, 250 var bjudna. Det var 150 personer i två familjer som ändå umgås varje dag med varandra. Jag tycker inte att det är något fel, säger Alex Roxenhamn, ansvarig för Mona Lisa festvåning,

Nu har Förvaltningsrätten gett bolaget rätt. Domstolen upphäver Södertälje kommuns beslut. Bolaget blev dock nekade ersättning men har överklagat det beslutet.

-Pettersson säger att de har skapliga familjer i Södertälje. 250 personer i två familjer, alltså 125 personer per familj. De flesta svenskar får nog gräva djupt för att hitta 125 personer i sin släkt…

Syrianerna tycker tydligen det är helt okej att 150 personer träffas och har fest mitt i en pandemi, när de sedan blir sjuka eller skjutna ska de gå före på akuten. Detta när vårdpersonal sliter på sjukhus som det vore en krigszon. Äldre inte har träffat sina nära och kära och kanske inte vet om de kommer att göra det igen. Skämmas har de inte förstånd till.

TIDIGARE 2020-12-23. Södertälje stänger 13 festlokaler för invandrare

INRIKES. Nyligen skrev vi om 250 gäster på fest i Södertälje. Nu har Södertälje kommun beslutat att tillfälligt stänga 13 festvåningar efter uppgifter om att det arrangeras stora fester trots de rådande restriktionerna. Det rapporterar Sveriges Radio.

Foto: Polisen

I Södertälje har de assyrisk/­syrianska festerna utvecklats till en jätteindustri. På ett bröllop kan mellan 500 och 700 gäster finnas ­inbjudna, det är jättearrangemang som pågår i flera festlokaler runt om i Södertälje varje helg, vecka efter vecka, år efter år, med högsäsong på sommaren. Festlokal­erna i Södertälje beräknas omsätta minst 200 miljoner kronor årligen – lågt räknat, det mesta naturligtvis svart.

”Beslutet innebär att företrädarna förbjuds med stöd av miljöbalken att anordna fester, evenemang eller andra sammankomster där dans, lekar, mingel eller liknande aktiviteter utövas av deltagarna” , skriver Åsa Zasi på Södertälje kommun.

-Pettersson säger att lokalerna borde ha stängts för länge sedan och för alltid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Fritt fram att festa i Södertälje

 1. När den överklagande påstår att 150 personer i två familjer umgås varje dag betyder att 75 personer umgås varje dag en överdrift för att inte säga lögn.
  Jag skulle inte ha givit dem rätt!

 2. Inte ens hela landets poliskår tillsammans kan stoppa den här gruppen. De gör motstånd, därför får de rätt i alla lägen. Fråga Försäkringskassan och Sofia Post .

 3. Vi behöver lagar som tvingar oss att hålla avstånd. Många verkar inte förstå hur en pandemi fungerar.

  • Och många förstår inte att det är en Plandemi skapad av rädsla, för ekonomin i världen är körd i botten, och några få tjänar miljarder(vaccin) på denna skapade vanliga säsongs-influensa.

   Om man upprepar en lögn tillräckligt många ggr. så blir det en sanning.(goebbels, ej 100 bekräftat)

   Ju mer rädsla(lex lutor) man kan skapa, ju lättare kan man manipulera/styra folket.

   Och de som inte följer agendan kan bli av med jobbet.

   Sorgligt att många små företagare stryker med p.g.a. detta påhitt.
   Kolla bara i London, hemskt.

   • Hej !
    Så där resonerade även jag INNAN jag fick corona. När man väl ligger där på sjukhusets akut med massor med andra som har svårt att andas , då slutar man prata om en vanlig säsongsinfluensa.
    Jag har aldrig varit sjuk i någonting, men det här höll på att ta livet av mig.
    Tappade 8 kg i vikt på 10 dagar..

   • Pandemin och skräcken för sjukdomen hålls vid liv genom att det finns ett fåtal människor som dör av influensan. Tyvärr är detta som Rysk roulett en del drabbas hårt men de flesta får lindrig symtom. Att då stänga ned länders ekonomier och tvinga folk och företag i konkurs är fullständigt vansinnigt.
    Konsekvenserna av nedstängningen av ekonomin kommer att ha ihjäl fler personer än själva sjukdommen.

 4. Finns mycket som skulle jämnas med marken och ställa ett kors på som symbol(inga fler här i Sverige, tack)

 5. Jag vågar knappt tänka på hur utländsk media kommer att håna Sverige för denna sanslösa idioti. När man kan resa utomlands igen kommer jag att säga att jag är norrman.

 6. Allas lika värde-staten kan inte reglera sin skapelse. Olika etniciteter behandlas olika i Sverige utifrån lagen, i klarspråk så ser politikerna det. Sedan proklameras ändå att ”vår politik” kämpar mot ”diskriminering”, ”mot särbehandlingar”, ”för rättvisa”, ”står upp för de svaga”, ”de som slitit hela sitt liv”. Ha ha..

  Olika lagar gäller i praktiken beroende på etnicitet. HMF bl a där vissa buras in p g a något de skrivit medans andra kan råna ex svenskar utan HMF-påföljd. Under pandemin gäller även ”olika” i praktiken.
  Den stora svarta marknaden likaså och bidragsmjölkningen där Södertälje är ett mycket bra exempel på (S)verige 2021, detta kan i stort pågå år från år med myndigheters vetskap. Lite görs, mycket ses mellan fingrarna. Sitt stilla i båten ett tag till.

  (S)verige dreneras på demokrati, tilliten och ekonomin tack vare klöverns invandringsprojekt.

 7. Ett rättsväsende med hål i alla lagar. Morgan har mycket att utreda. Kanske också fatta beslut någon gång.

Kommentera