Krogen stänger 20:00

Är Rebecca Weidmo Uvell något på spåret?

I ett inlägg tar hon upp regeringens krav på att svenska krogar och restauranger måste upphöra med alkoholförsäljning klockan 20:00. Vilka har då tjänat på detta?

Sveriges krogar och restauranger har tuffa tider just nu. Inte minst p.g.a. regeringens förbud mot alkoholförsäljning efter 20:00. Vi har också de senaste veckorna hört och läst om Systembolagets ökande försäljning.

Som Weidmo Uvell skriver. Systembolaget är en av statens kassakor. Kan regeringen agera på ett så cyniskt sätt att de kallt räknar med att dra in fler miljarder till statskassan på krögarnas bekostnad och att det är därför de ständigt drar en bortre gräns för när krogarna åter kan utvidga sin alkoholförsäljning? Ja, i politikens värld är mycket ruttet och att regeringen spenderat mångmiljarder på annat än vård, skola och omsorg är knappast någon nyhet för svenska folket, inte ens för den sovande delen.

Läs och begrunda, förr visst kan det ligga lite i det Rebecca Weidmo Uvell skriver.

18 thoughts on “Krogen stänger 20:00

  1. Nej det kan inte ligga nått i det, tvärtom verkar regeringen rädd för att sätta in skarpa regler mot folks brist på distans.

  2. Ja varför skulle den regering vi har ta rätta beslut vad gäller krogarnas öppettider då de inte kan ta andra vettiga beslut?

  3. Folk reser knappt nu. Köper inte hem någon ”taxfree” alkohol. Folk har inte rest under ett år snart så hemmalagren börjar att ta slut.

  4. Det måste vara usla krogar om de inte klarar sig när de inte säljer alkohol efter kl 20.00. Det får fortfarande ha öppet efter kl 20.00. Om det hänger på att inte sälja alkohol och att de inte klagar på att det inte skall samlas stora grupper tyder på att de är stora smittspridningslokaler som skiter i restriktionerna och fall folk dör fall de får så stora pengar på alkohol efter kl20.00.

    Systembolaget har inte öppet efter kl 20.00 så det är knappast krogarnas förbud att sälja alkohol efter den tiden som gör att systembolagets försäljning ökat.

  5. Svårt att säga?
    En 7,2 kostar 15 pix på systemet, det får man inte på krogen ~80kr?

    Ölen är 5ggr så dyr på krogen och då nåt blask på 5% och liter mer.

    Och på många ställen är en stor stark 40cl, typ en snaps mer jämfört med flaska på 33cl, kan finnas viss marginal där eller?

  6. Inget absolut inget förvånar när det gäller sittande Regering,
    hade dom kunnat sälja sina gamla föräldrar och fått bra betalt
    så hade dom gjort det med!

    • Steffes morsa ger lite udda vibbar liksom morfar, tala om bruna rötter,, är det därför han är som han är, lågutbildad vit äldre högst avlönad man

  7. Verkar långsökt, Maggan drar även in skatt på sprit som säljs på krogen för att inte tala om all moms som en krog genererar.

    • Ja du Pålsjö att en del nyckelpersoner fick lite extra för att stanna vid en försäljning är väl normalt.
      Vin&Sprit eller Absolut vodka verkade på en internationell marknad med stenhård konkurrens.
      Däremot att belöna någon med nästan fyra och en halv miljon för att sköta ett monopolbolag utan konkurrens är stöld av allmän egendom.
      Dessutom hårt reglerat hur bolaget får agera.
      Ett arv från Göran Persson som tillsatte sin blivande Anitra Steen som chef för Systembolaget med recordlön och recordpension.
      Det blev tydligen dyrt för skattebetalarna att adla Fröken Steen till Fru Persson.
      När Göran Persson fick frågan om vilka kvalifikationer Anitra har för jobbet, så svarade han att hon är bra på att sjunga snapsvisor.
      Så kraven är tydligen inte så höga.

      • Hur man kunde sälja Absolut Vodka till Pernod är ju helt hjärnsläpp av staten tycker jag?
        Ett guld-varumärke idag, och säljer som smör.

      • 2012 – Mona Sahlin (S) var under några år fram till maj 2016 ledamot i Systembolagets styrelse.

        Sahlin kvitterade ut arvode på 100.000 kr pr år men hon kom mycket sällan till styrelse-mötena. Uteblev sex gånger av nio.

        Ersättningen i Systembolagets styrelse var 100 000 kr om året, och styrelseledamöterna fick betalat per månad vilket betyder lite drygt 8 300 kronor.

    • Gäller detta nu också,ner vi åldringar inte kan sitta och supa,efter kl. 20 på krogen ?
      Eller är det inte för att skydda ”oss gamlingar”,som man infört detta nya påhitt ?

Kommentera