192 varslade vid Migrationsverket

INVANDRING. Migrationsverket varslar 192 anställda om uppsägning. De senaste åren har antalet människor som söker asyl i Sverige minskat kraftigt vilket har gjort att myndigheten dragit ner på verksamheten.

I dag har myndigheten 5.900 anställda, att jämföra med 8.400 efter flyktingkrisen 2015, skriver TT.
Det är oklart hur många av varslen som kommer att resultera i uppsägningar, enligt myndighetens pressmeddelande.

-Pettersson tycker alla ska få arbeta kvar och i stället arbeta med återvandring på provision…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “192 varslade vid Migrationsverket

  1. Först välkomnade de ”vinsten för samhället”, enligt Socialdemokraternas agenda….(nyttiga idioter) …..sen får de sparken av Socialdemokraterna.

    Goes around comes around 🤨

    Tack nu duktigt Stefan Löfven 😜

  2. Hela myndigheten kan lägga ner. Sverige behöver ingen migration.
    Sen slipper vi också betala en massa legitimerade tjuvar som titulerar sig som advokater som hjälper dem hitta på historier för att få stanna.
    Det har kommit fram mer än en gång.

  3. Aha… nu fattar jag varför Migrationsverket skrivit upp prognoserna för 2021… det är för att dom skall slippa sparka folk… Petterssons förslag om återvandring mot provision låter bättre… börja med illegala, fortsätt med våldtäktsmän och mördare sen övriga fängelsekunder som får sitta av straffen i hemländerna utan möjlighet att återvända… bara det borde minska otryggheten radikalt.

  4. Migrationsverket beslutar i praktiken om antalet flyktingar som Sverige tar emot, snarare än genom beslut i riksdagen. skrev Tino Sanandaji i affärstidningen Realtid (2015).

    Migrationsverkets generösa tolkning av regelverket har medfört att asylsökande sökt sig till just Sverige. En nyckelperson mellan 2012-16 var Migrationsverkets dåvarande generaldirektör Anders Danielsson, tillsatt 2012 av Fredrik Reinfeldt. Tino Sanandaji menar i sin artikel att Anders Danielsson lade svensk förvaltningstradition åt sidan och använde sin plattform för att driva på för ohämmad migration, att han dessutom hyllat Fredrik Reinfeldts ”Öppna-hjärtan”-tal, avfärdat invandringens kostnader, kritiserat borgerliga förslag att begränsa invandringen, skällt ut invandringskritiska kommunalpolitiker och beklagat sig över att Sverige tar emot för få flyktingar, därutöver lyft fram Turkiets flyktingpolitik som ett föredöme. Ett annat av Danielssons budskap var att Genèvekonventionen och Europakonventionen gjorde det omöjligt att reducera flyktingmottagandet och att försök till reformer vore lönlösa: ”För att begränsa antalet personer som idag beviljas skydd måste Sverige lämna EU och bryta mot Sveriges internationella åtaganden”, konstaterade Migrationsverket.

    ”Så är dock givetvis inte fallet”, skriver Sanandaji. ”Det står till exempel ingenting i dessa avtal om att asylen ska vara permanent snarare än temporär, vilket i sig skulle reducera asyltrycket dramatiskt. Det står heller ingenting om automatiskt uppehållstillstånd till anhöriga.”

    ”Statstjänstemäns uppdrag är att verkställa demokratiska beslut, inte att på eget bevåg styra över migrationspolitiken. Reglerna är dock som så ofta annars satta ur spel när det kommer till just invandringsfrågor.”

    ”När frälsta ideologer får bestämma” av Tino Sanandaji:
    https://www.realtid.se/nar-fralsta-ideologer-far-bestamma

  5. Hoppas de börjar med att avskeda de som missbrukat sin ställning och hjälpt personer som saknat asylskäl bara för att de tillhört samma klan eller religion.

  6. Migrationsverket gör vad regeringen beslutar, är styrelsen oförmögen att ta rätt beslut faller varje företagande till slut.
    Är huvudet dumt så får hela kroppen lida!

  7. Byt namn till ÅTERVANDRINGSVERKET. Där kan allihop få jobb och fler anställas. Dom kommer att få massor med jobb framöver

  8. 1. Nyval
    2. Byt regering, är SD störst SKA Jimmi Åkesson vara Statsminister
    3. Lägg ner Migränverket
    4. Starta Återvandring per omgående, fr Dag 1 med nya regeringen
    5. Ompröva alla PUT och naturaliserade svenska medborgarskap från 1980/01/01 framåt undantaget övriga Nordiska länder. Bevisbördan på de som fått medborgarskap som asylanter.
    6. Dra in bidragen helt till dom som inte har/behåller svenska meborgerskapet.
    7. Problemet löser sig självt

    • se; Bemötande
      Universitetslektor döms till nio års fängelse för barnvåldtäkt
      och
      det är naturligtvis inte jag adv Robin H som skrivit ovan inlägg, heller!
      Mvh.

  9. Lägg ner hela den politiserade myndigheten. Efter detta kan ytterligare 80 % av alla så kallade myndigheter läggas ner. Hoppa käpphäst och driva genusprojekt kan de göra på fritiden.

  10. Denna penningslukande gigant har nästan 6000 anställda!
    Och massinvandringen kostar oss över 500 miljarder varje år -plus allt lidande!
    Misshandel, bedrägerier, massvåldtäkter, bränder och annan skadegörelse, mord, stölder mm.
    Jag ser ingen annan utväg än att migrationsverket skall terrorstämplas och alla anställda åtalas för sina grova brott.
    Vi måste försöka få ordning på Sverige igen och detta är ett första litet steg i den riktningen.

    • Migrationsverket är en mycket farlig myndighet, både för oss svenskar och för landet i dess helhet.
      Deras katastrofala och huvudlösa beslut bör helt klart ses som en fientlig handling, som bör bestraffas!
      Men, den dumme gör som den dumme säger, det har vi sett massor av gånger i fjantlandet Sverige!

Kommentera