Våldet i Växjö har ballat ur helt

VÅLDSVÅGEN. En man blev nyligen misshandlad med tillhygge och rånad av ett gäng med barn i 12-13-årsåldern i centrala Växjö. Ricardo Chavez (KD), förste vice ordförande i Nämnden för arbete och välfärd, har reagerat starkt på händelsen. Våldet i Växjö har ballat ur helt nu, det går ned i åldrarna och eskalerar. Vi måste göra något åt det här, säger Ricardo Chavez, enligt Lokaltidningen.

-Pettersson noterar att Lokaltidningen ovanligt nog talar klarspråk.

Anledningen till att gängvåldet och kriminaliteten med unga tycks öka i Växjö och i flera andra städer och orter i Sverige.
Det handlar om att vi har haft stora volymer som migrerat till Sverige och att vi har misslyckats med integrationen, säger Ricardo Chavez och fortsätter:
Sedan har hela samhället tillåtet kriminaliteten att växa i områden som Araby och Teleborg. Vi har inte tagit tag i det tillräckligt. Orsaken till det är att det är unga kriminella och unga med invandrarbakgrund som tyvärr är överrepresenterade i kriminaliteten. Därför är det tabu att prata om det. Men jag anser att vi måste lägga alla korten på bordet för att kunna göra något åt det här.

Om Växjö på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Våldet i Växjö har ballat ur helt

  1. Hur fan kan en 30åring få stryk an några 13 åringar.. Die coverd schweden är svaret. Hade han knäck näsbenet på en enda av dem hade backat.. Men så funkar inte den svenska mannen…

  2. Jag är en f.d. Växjöbo, och förstår att politikerna vill behålla sin ”valboskap”! Staden har förstörts på grund av att vi har förlorat vårt rättsväsende? Detta skämt som beskrivs enligt följande: ”Det största trygghetsprogammet i modern tid”! Än en gång – vilket skämt! Återigen refererar jag till ”Katarina Magasin” av den 12.08 2019 och Bianca Muratagic insändare. Hon skriver om ett ”korrumperat rättssystem som allt oftare hånar brottsoffer och står på förövarens sida”. ”Sug på den karamellen ni ”vänsterefterblivna”?

  3. Det är bara ord och inget mer. Växjöborna vill ha det så här tydligen. Annars hade dom väl röstat annorlunda. Styrande politiker med Anna Tenje i spetsen är bara intresserade av att sitta vid makten. Dom vill ju inte hjälpa Ica- handlaren John Curovac heller. YNKLIGT 👎👎

  4. ”Sverigedemokraterna är varken bättre eller sämre än andra partier”
    -De som har makten de har ansvaret. Om du Andersson m.fl. verkligen vill byta ut S+Mp (V+L+C) bli valarbetare. Välj sida.

    • Andersson, Pettersson har ledsnat på ditt hat mot SD i många kommentarer. Du får gärna kritisera Åkesson och Sverigedemokraterna men det ska vara sakligt och i ett sammanhang där det passar. Håll dig till ämnet, annars riskerar dina kommentarer att raderas.

Kommentera