Kristen som bar kors fick sparken, muslimer i slöja jobbar kvar

RELIGION. 28-åriga George Tannouri förlorade jobbet då han inte ville ta av sig det kors han bar runt halsen. Hängande föremål är en säkerhetsrisk, menar företaget.  – Religionsdiskriminering, säger George Tannouri och berättar att flera av hans kollegor bar slöja, rapporterar Världen Idag.

Syrianen George Tannouri Foto: Privat

Det var efter omkring tre månader på Zalandos lager, som drivs av företaget Ingram Micro och ligger i Kungsängen norr om Stockholm, som George Tannouri blev åtsagd att han inte fick bära det kors som han alltid har innanför tröjan.

Du får inte ha på dig halsband”, sade två arbetsledare till honom, berättar han. George sade att korset är en del av honom och att han inte tänkte ta av det.

”Tänker inte du ta av dig ditt halsband får du gå härifrån”, sade en av arbetsledarna, enligt George Tannouri. George som är syrian valde då att lämna arbetsplatsen och förlora sin provanställning.

Många muslimer arbetar på lagret och bärande av slöja undantaget från företagets säkerhetsföreskrifter. Anledningen uppger Ingram Micros kommunikatör, Lisa Valinder Olsson, är att slöjan kan bäras instoppad.

Företagets regler framgår i anställningsavtalet och Tannouri medger att han skrivit under ett avtal där det står att han åtar sig att följa företagets policy och själv behöver ha koll på vad den innebär men han kan ändå inte förstå varför ett halsband instoppat innanför tröjan kan utgöra en säkerhetsrisk medan en hijab inte gör det.

-Pettersson säger att om halsbandet med korset bars innanför tröjan borde det inte vara något problem, men eftersom arbetsledarna såg den så hängde den troligen utanför. Då borde valet vara lätt, ta av sig kedjan och behålla jobbet, men den gode George föredrar kanske arbetslöshet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Kristen som bar kors fick sparken, muslimer i slöja jobbar kvar

 1. Allt vad muslimer står för tycker jag inte om.
  Tycker dessa individer ska åka ditt dom kommer från
  Sen tycker jag dom inte bidragar med något.
  Bara ha och inte ge.

 2. Kryperiet o krälandet i stoften når ständigt nya höjder,
  ett ynkligt företag som låter symboler som inte hör
  hemma här finnas kvar. Sverige är ett kristet land,
  det ska inte invandrade ändra på.

 3. Alla föremål av metall är förbjudna där. Alltså alla sorts kedjor, klockor etc,

  Tyg och tygstycken är inte farliga på det lagret.
  ok?

 4. Skillnaden är att kvinnliga Islamister bär sina typiska tält och skynken,för att inte få anställningen,och därmed behöva arbeta.
  Som bekant inom den tron skall deras kvinnor sitta inlåsta i hemmet,och endast fungera som avelsdjur.
  Dessutom anses den maken som inte ensam kan försörja sin familj,som en lågt stående individ av Allans dyrkare !

 5. Det var inte korset i sig som inte får användas. Det är farligt med kedjor, hängande metallgrejer etc i det jobbet.

  Varva ned, vill du ha ett kors/symbol så sy ett i tyg på din jacka.

 6. Ett land som påstår att alla är lika mycket värda men tillåter företag att låta sektens medlemmar, d.v.s. S röstare, få förmåner framför andra kan ej betraktas som demokratiskt.

Kommentera