Trots svensk medias enorma kampanj mot Donald Trump så frias han

UTRIKES. USA:s förra president Donald Trump frias i den pågående riksrätten. Minst 17 republikaner hade behövt rösta på Demokraternas linje för att Trump skulle fällas, och en bit in i omröstningen stod det klart att så inte skulle bli fallet.

Donald Trump at Aston, PA September 13th Creator Michael Vadon License CC BY 2.0

Trump anklagades för anstiftan till upplopp i samband med stormningen av Kapitolium den 6 januari i år.

Donald Trump har lämnat en kommentar efter att det stod klart att han frias i riksrätten, rapporterar flera medier. Han menar att han blivit utsatt för den värsta ”häxjakten i historien” och att ingen president någonsin har blivit utsatt för något liknande.

Enligt Trump beror Demokraternas agerande på att de inte kan glömma alla hans väljare.
”Vår historiska, patriotiska och vackra rörelse för att göra Amerika fantastiskt igen har bara börjat”, skriver Trump i sin kommentar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Trots svensk medias enorma kampanj mot Donald Trump så frias han

 1. Jag trodde i min enfald att SVT rapporterat färdigt om Trump eftersom det var klart nu, men icke de fortsätter som förut.

  • Tidningarna fortsätter också. Tv4 sade till och med att Trump frikändes men det betyder inte att han är oskyldig. Nyhetsredaktion vill tydligen ersätta domstolen eller i detta fall USA:s senat.

 2. Och trots svenska medias och den feminist-muslimska regimens kampanj för att den kriminella landsförrädaren Navalny ska frias, så sitter Navalny äntligen i fängelse där han hör hemma ! Nu kanske svenska media och den feminist-muslimska regimen begriper att dom inte har någon talan varken i USA eller Ryssland !

 3. Donald Trump friad? Men det går väl inte för sig SVT/SR,
  ni får väl skicka ner er förste hatare Carina Bergfeldt igen
  Att höra hennes reportage var ungefär som att lyssna till en
  åklagare som inte vill se något positivt med en person, hon
  var till och med värre än Demokraterna på plats, bara
  negativism i varje mening! Sorgligt för kanaler som säger
  sig stå utanför all påverkan från andra, när man i själva
  verket är en ren propagandakanal för makten!

 4. Man ställer sig frågan vad svensk stats och regimmedia nu skall skriva och tala om?, inte kan det väl vara över 12000 döda i pandemin?, inte dagliga skjutningar och bomber?, inte dagliga personrån?, inte en kommande elkrafts black out?, inte kommuners ekonomi framöver?, inte alla övriga konsekvenser av massinvandringen?, Nehe antingen blir det ett varv till med Trump eller så hittar man något totalt perifert från Mena eller Afrika.

 5. Svensk agendajournalistik har blivit en fara för den öppna demokratin i Sverige.

  När man som medier talar om ”värdegrund”, ”allas lika värde” och hur viktigt det är att försvara demokratins röst, genom deras tidningar, kanalerna på sociala medier och TV-sändningar.

  Så blir det det bara ironiskt att se hur ensidigt och vinklat, man rapporterar om vissa inhemska och världsliga händelser. Utifrån att man som ”opartisk” och journalistiskt granskande tidning, har tagit klar ställning, i sakfrågan.

  Man bedriver alldeles för ofta sin journalistik, utifrån egenintresset i sakfrågorna. Istället för att vara den öppet demokratiska och värdiga mediegranskaren.

  Vi ser det tydligt i den journalistiska rapporteringen som berör Trump, ”klimatkrisen”. ”Sverigebilden”, SD, KD, covid-19, migrationspolitiken, energipolitiken, ”Big Tech -bolagen” m.m.

  Fast lika farligt för den demokratin, är alla de viktiga ämnen som journalistiken undviker att beröra, eller bara att granska väldigt lite.

  Agenda journalistik på våra stora medier, är faktiskt inte att visa värdighet, ut mot landets alla medborgare. Det är en medveten begränsning av demokratins fulla yttrande och åsiktsfrihet.

  Dessutom en nedvärdering av de viktiga journalistiska yrket. Som ska hedras på alla sätt. Om det utförs och bedrivs på rätt sätt. Vilket då även är att hedra läsaren.

  För det finns alltid två sidor av ett mynt.

 6. Typisk SE, När Vietnam kriget var igång, sprang det runt en massa skylt viftare, som endast skrämde livet ur en del oskyldiga insekter. Inte en jäkel åkte dit och slogs. Lätt att ”agera” på behörigt avstånd i sakfrågor som man inte har med att göra. Vem 17 I USA bryr sig om vad SE tycker. Enda uppnådda effekten är att stjäla fokus från det som händer i SE.

 7. Jag har skrivit till SVT många gånger, att det vore mer intressant för oss svenskar om SVT kunde granska Löfven lika kritiskt som de granskat Trump. Det vore dessutom hundra gånger lättare att hitta fel på vår värdelösa statsminster.
  Men tyvärr, man får inse att SVT är medlöparmedia.

 8. Det är ju faktiskt stor komik i att se hur våra statliga propagandakanaler, SVT och TV4, samordnar sitt flöde till några enkla mantra i dagsläget.
  – Hata Trump i alla lägen. Om han säger att ett plus ett är två så är han
  rasist, kvinnohatare, allmänt dum i huvudet och förlorade valet helt just.
  – Vaccin är det bästa vi fått sedan Jesus gick i sandaler.
  – Sverigebilden är det enda viktiga, lögnen måste stödjas in i kaklet.
  – Sverige har elöverskott.
  – Jämlikhet nås när alla vita män är utrotade.
  – Multikultur får vi när alla är blandade till samma bruna smet och tycker exakt samma. Alltså att Sossarna är vårt enda hopp.
  Listan kunde kanske vara lite längre och underhållningsvärdet är monumentalt. Snart har vi den där tanten som hyllar sin store ledare i Nordkoreas TV, hon som tar i så hon sitter och hoppar när hon skriker ut sin dyrkan av ledaren. Lite som när Carina Bergfält slickar Löfvens skor i sitt mysprogram med vår store ledare.

 9. Här är ett till exempel från den falska ljugande naiva CNN kanalen. Bara ös in immigranter i landet , det behövs ingen kontroll eller ifrågasättning om dem är kriminella. Liknande den lågintelligenta vänstern i Sverige.

 10. Demokraterna är inget annat än komplett galna i sin hämndlystnad.

  De hävdar att Trump styrde mobben in i Capitolium för att avbryta röstningen där, så att han skulle kunna BEHÅLLA MAKTEN!!! (ordagrant från deras slutplädering)
  Hur tusan skulle han kunna behålla makten efter en sådan statskupp??!
  Det är ju ett sanslöst antagande.

  De enda som hade ALLT att förlora på ett intrång från Trumpsupportrarna var ju givetvis Trump själv och det republikanska partiet. Det var ju att skänka ett fantastiskt slagträ till demokraterna i deras hatkampanj. Det kunde ju vem som helst begripa på förhand.

  • PS.
   Vill tillägga att jag inte är någon stor Trumpsupporter.
   Men med Biden-administrationen kommer nog allt att bli etter värre.

   Stackars USA!

   • Så vad du säger är att du inte gillar en person som:

    • Håller vallöften
    • Förbättrar livet för vanliga människor
    • Bekämpar korruption bland tjänstemän
    • Avslöjar medias lögner
    • Stoppat utländskt utnyttjande av USA
    • Fått NATO-länder att uppfylla NATO-stadgan
    • Dragit fram puppitörerna i ljuset

    Trump, som alla andra, har sina fel och brister. Men han var rätt man på rätt plats precis som Churchill och Reagan. Reagan var skickligare på att hantera media tack vare sin skådespelarbakgrund. Churchill slapp granskas lika hårt. Churchill hade troligen fler och större ticks än Trump och hade vi haft samma vänsterblivna press då som nu hade troligen EU varit ersatt av Nazityskland även om skillnaden kan synas hårfin.

Kommentera