Advokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni aktuella i förmedlarbranchen

BROTTSLIGHET. Polisen har kontaktat allsvenska fotbollsklubbar om advokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni, enligt Fotbollskanalen. ”Hör av er utifall någon inom er organisation har/haft problem med dessa; som enl flera uppgifter agerar inom förmedlarbranschen”, står det i mejlet, som enligt Fotbollskanalen kommer från polisen och har skickats vidare till klubbarna av Anders Wikström, integrity officer vid Svensk elitfotboll.

Ekrem Güngör företrädde Victor Lindelöf i en agenttvist 2016 och har på Instagram poserat på bild med svenska landslagsstjärnor.

”Advokat Ekrem Güngör var ombud för Benfica- och landslagsspelaren Victor Lindelöf. Victor var väldigt nöjd över utgången i målet”, har Güngörs byrå Devlet skrivit i ett Facebookinlägg.

Enligt Fotbollskanalen kopplas Ekrem Güngör också till ett bolag som tidigare drevs av en ”framstående svensk agent” men som nu är försatt i konkurs. Güngör har också, enligt sajten, i flera år suttit i en nämnd hos ett av Svensk elitfotbolls distriktsförbund.

I anmälan som ligger hos Advokatsamfundet finns inga anklagelser som har koppling till fotboll.

Ekrem Güngör har meddelat att han tar en paus som advokat. ”Jag kommer att avsäga mig alla uppdrag”.

TIDIGARE 2021-02-04. Advokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni anklagas för att läcka hemlig info till kriminella

BROTTSLIGHET. Två Stockholmsadvokater har JK-anmälts av åklagare misstänkta för att ha läckt information till ledande personer inom ”Vårbynätverket”, rapporterar Expressen.

Ekrem Güngör. Foto: KICKAN NIKOLIC/ADVOKATFIRMAN DEVLET
Amir Amdouni. Foto: KICKAN NIKOLIC/ADVOKATFIRMAN DEVLET

Advokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni anklagas av chefsåklagare för att ha försett Vårbynätverket med hemlig information om polisens arbete, kan Expressen avslöja.

Enligt Expressens uppgifter anförs i JK-anmälan att advokaterna – som tjänat mångmiljonbelopp från det offentliga under 2020 – under smeknamnen ”kungen” och ”prinsen” läckt uppgifter och beskrivit ett polistillslag som att de ”gjort horhus”.

Enligt uppgift till Expressen skriver gängledaren för Vårbynätverket till advokaterna: ”Ni hjälper oss och vi hjälper er.”

I tio år har Vårbynätverket varit en våldsam del av Stockholms undre värld med en stor roll i knarkhandeln. Förra året inledde polisen en omfattande offensiv: I uttalanden kopplades gänget till flera skjutningar och snart följde en rad tillslag.

Den utpekade ledaren greps i Spanien i oktober och i november slog polisen till i en uppmärksammad vapenrazzia i Vårby. Två personer med Vårbykoppling är också häktade misstänkta för mordet i Kungens kurva i januari i fjol.

Totalt riskerar runt 20 Vårbymedlemmar att åtalas för grova brott den närmaste tiden.

Flera av dem är häktade i samma mål som artisten Yasin, som misstänks för stämpling till människorov av en annan känd artist. I det målet är en rad andra brottsmisstankar också aktuella, som synnerligen grova narkotikabrott och vapenbrott liksom stämpling till mord, med Vårbymedlemmar som misstänkta.

De som anmält är Stefan Bergman och Stefan Creutz – chefsåklagare och vice chefsåklagare på Södertörns åklagarkammare.

Ekrem Güngör och Amir Amdouni arbetar båda på advokatfirman Devlet som ofta förekommer i gängmål. De drog i fjol in mångmiljonbelopp i statlig ersättning för sitt arbete som offentliga försvarare.

Under 2018 och 2019 betalade staten ut elva miljoner kronor till Ekrem Güngör för uppdrag som offentlig försvarare, vilket placerade honom på femte plats över landets mest välbetalda, i en granskning som Dagens juridik gjort. I 2020 års genomgång hamnade han på plats sju.

Amir Amdouni sparkades i höstas från sitt uppdrag som försvarare för en misstänkt för mordet i Kungens kurva. Enligt en sekretessbelagd skrivelse handlade det då om ”advokatetiska skäl”.

-Pettersson säger att det blir lönsamt. Först 1400 kronor i timmen plus moms av skattebetalarna sedan betalt av den andra sidan också.

Om Vårby på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Advokaterna Ekrem Güngör och Amir Amdouni aktuella i förmedlarbranchen

 1. Kreativa killar – fotbollsagenter, offentliga försvarare, gängadvokater, fixare och dörröppnare. Inte billiga heller, allt på skattebetalarnas bekostnad samtidigt som de raserar svenska samhället….

 2. Dessa “advokater”, vilka jävla blattehoror de egentligen är. Springer deras ärenden mot hög betalning. Riktiga gangsters, sätt in dem på Kumla med svenska Hells Angelsbrottslingar. Och ge dem varsin blond peruk också…..

 3. Varför ska dessa legitimerade tjuvar få debitera på en löjlig hög timkostnad?
  Naturligt vis ska de som de flesta andra företag lämna anbud.
  Lägsta anbudet ska sen antagas, om någon vill ha en annan advokat så ska de själv stå för kostnaden.
  Enda sättet att få bort den här avarten.

Kommentera