Afghan utvisas efter misshandel av närstående


BROTTSLIGHET. Esmail Ali Zada, född 1975 och medborgare i Afghanistan dömdes av Eksjö Tingsrätt målnummer B 2341-20 till 6 månaders fängelse för misshandel, olaga hot och försök till misshandel av sin fru. Esmail dömdes även till utvisning.

Esmail Ali Zada har yrkat att hovrätten ska avslå yrkandet om utvisning men har förklarat sig nöjd med fängelsestraffet.

Göta Hovrätten avgjorde målet B 269-21 utan huvudförhandling.

Enligt tingsrättens dom ska Esmail Ali Zada dömas för misshandel vid fyra tillfällen, försök till misshandel och olaga hot. Hovrätten gör ingen annan bedömning än tingsrätten har gjort vad avser brottens rubricering, vilket innebär att varken något av misshandelsbrotten eller försöket därtill ska bedömas som ringa. Hovrätten delar tingsrättens bedömning även vad gäller straffvärde och påföljd.

I frågan om utvisning gör hovrätten följande överväganden. Esmail Ali Zada har dömts till fängelse för brott mot närstående. Hovrätten delar tingsrättens bedömning att brotten är av sådant slag att det typiskt sett finns en risk för fortsatt brottslighet.

Av yttrande från Migrationsverket framgår att Esmail Ali Zada ansökte om asyl den 6 november 2015, att hans ansökan avslogs den 31 maj 2018 och att beslutet om utvisning har vunnit laga kraft. Migrationsverket har bedömt att det inte finns några hinder mot att verkställa beslutet om utvisning. Även Esmail Ali Zadas maka och barn har fått beslut om utvisning som vunnit laga kraft.

-Pettersson konstaterar att nu kommer troligen Esmail Ali Zada, fru och deras tre barn att utvisas efter drygt fem år i landet. Det är naturligtvis en tragedi för i varje fall frun och barnen, men ansvaret har de som lurat afghanerna till Sverige och då tänker jag inte på eventuella människosmugglare utan de politiker och journalister som talat om att vi bygger inga murar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Afghan utvisas efter misshandel av närstående

 • Cirkus Sverige.

  När en vinst för samhället misshandlar en annan vinst för samhället, så blir det utvisning.

  När en vinst för samhället misshandlar en svensk, så blir det böter……till vinsten för samhället 🙄

  Sverige behöver akut vård ! 🤮

  Du kan ändra detta genom att RÖSTA RÄTT !!!

  Gilla

 • Peter de Mander

  Punkt 1 på dagordningen borde vara att minska dragningskraften hit på UD`s hemsida. Ställ upp rimliga krav som: Du måste lära Dig svenska och vara självförsörjande samt följa svensk lag (och den skall gälla lika för ALLA)

  Gilla

 • Tony

  Ser att längre resor inom landet ska beläggas med restriktioner,
  då är det väl bara asylresorna från Mena till Arlanda som
  ska köra med fulla lass?

  Gilla

 • Robert

  Kan inte vara något problem att få med dessa fejk flyktingar i något av alla de plan som går skytteltrafik med de 80 tusen som ygeman lovade skicka hem?
  Eller ljög ynkeman ännu en gång??
  7500 av fejjbarnen verkar inte heller klara de små kraven som ställs på dem, så där finns ännu fler resenärer. Inget krig i Afghanistan så adjö bara.

  Gilla

 • Niklas R

  Lustigt att de blir utvisade om de misshandlar sina landsmän men inte om de misshandlar svenskar.

  Gilla

 • centurion

  De politiker och s.k. journalister som deltagit i att locka hit dom, borde också ”belönas” med ett saftigt straff. För om dom bara hade hållit sig i skinnet, så hade alla inblandade parter kunnat undvika dessa rabalder.
  Sen innebär ju inte en dom om utvisning nödvändigtvis att den kommer att omsättas i praktiken. Och om den nu, högst osannolikt, ändå skulle sättas i verket, så kan man räkna med en kostnad på flera miljoner. Och bidragen kommer sannolikt att fortsätta ramla in ändå.

  Gilla

 • Bigman

  Hade man inte släpat hit alla så hade vi haft möjlighet till bättre hjälp till de som verkligen behöver.

  Gilla

 • Stenbock

  Då kanske du vill taga emot brottslingen och hans familj,i ”min land” ?
  Finns även 100.000-nde andra som du gärna för övertaga….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: