Fel låt vann

Få saker i världen är så ointressant som Melodifestivalen. Dock blir debatten i efterhand intressant när kultureliten rasar över att ”fel” låt vann.

I helgen avgjordes den första deltävlingen i årets upplaga av den svenska uttagningen. Själv hade jag helt andra och betydligt mer intressanta saker på agendan. Dock fastnade jag för debatten efteråt där Expressens kulturskribent ansåg det vara ett skämt att inga kvinnliga artister gick vidare.

”Jag kan faktiskt inte helt förstå varför inte en enda kvinna gick vidare. Var det slumpen? Men slumpen är en dålig förklaring när det handlar om strukturer och mönster som återkommer gång på gång i den här ännu så mansdominerade tävlingen”

Det finns inte en liten liten chans att de kvinnliga artisterna hade låtar som inte höll måttet? Bara en liten liten chans….

Expressen

Ps. Under 2000-talet har 9 av de 21 vinnande artisterna varit kvinnor, samt att 2 segrare innehållit både manliga och kvinnliga artister. Är inte det jämlikt och bra?

12 thoughts on “Fel låt vann

  1. Kulturskribent på Expressen hur dum är det möjligt att bli?
    Kulturskribenten utgör ett levande bevis på att vissa kvinnor inte ska lämna köksregionerna. Som tur är så finns det andra kvinnor också som kan. Louise Erixon tillexempel.

  2. De gnäller på oss när vi inte gillar deras ensidiga åsikter om invandringen. De massiva problem den skapar är en tragedi och fan så mycket viktigare än finalen i lalleri!

    Där är allt bra så länge de själva får bestämma, då är det ett naturligt utfall.
    När de själva inte får som de vill då är allt fel!

  3. Dom som röstar mest är ju tjejer i åldern 11 till 17…och dom gillar killar, vad skall vänstern göra åt det, tja genustrams kanske.

    Sedan har ju viss etnicitetsröstning redan smygit sig in från BLM/Vänsterfolket/PK senaste åren och lär väl fortsätta så.

  4. Är det så svårt att förstå för en kulturskribent att flest röster vinner? Förmodlingen unga tjejers röster som avgjorde dessutom. Vad röstade kulturskribenten på? Troligen ingen.

  5. Skandal !! Ut på gatorna nu alla rödstrumpor och ultrafeminister och demonstrera. Nu har ni ett enormt problem att gå ut och skrika om ! För det finns väl inte i er värld att män kanske har presterat bättre låtar.Ni kan ju passa på också när det gäller detta stora världsproblem som mellon är att rasa varför inte någon ur alla olika könsidentiteter som nu finns var med och vann.För det finns väl inga andra problem för er att ta itu med än att krossa det ”hemska patriarkatet ” ??

  6. Det är dags att dela Mellon i två delar en kvinnlig och en manlig . Så det blir jämlikt .

  7. Jag har aldrig sett eländet. Jag klarade 10 minuter en gång när min fru ville att jag skulle titta.

    Det är nästan lika illa som att se Löfven.

    Kultureliten? vad är det? Är de dom som inte får ett riktig jobb?

Kommentera