Löfven: Vi valde rätt strategi

PANDEMI. Det är ett år sen som regeringen klassade Covid-19 som en samhällsfarlig sjukdom. Under det året har över 12.000 människor avlidit i Sverige, nästan 600.000 har konstaterats smittande och knappt 5000 har intensivvårdats. Men statsminister Stefan Löfven säger i Ekots Lördagsintervju idag att regeringen gjort rätt vägval för att bekämpa pandemin.

Av de nordiska länderna har Sverige drabbats i särklass hårdast av pandemin, både i första och andra vågen. Antalet döda i Sverige är 3 till 4 högre än de andra nordiska länderna har sammanlagt, men Stefan och hans regering har gjort rätt. Det är möjligt, det beror naturligtvis på vilket målet var.

-Pettersson kan inget om virusbekämpning eller pandemier men jag misstänker att Stefan Löfven har lyckats på samma sätt som med EU:s lägsta arbetslöshet, migration på EU:s miniminivå, världens bästa skola och världens bästa sjukvård. Nu ska han tydligen ordna världens bästa åldringsvård på sammasätt…

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Löfven: Vi valde rätt strategi

  1. Helt klar sosse politik.
    Med över 12000 döda så uppfyller misslyckandet alla kriterier för att passa in i deras politik. Resultatet sällar sig till alla andra lösningar, folk som dör i vårdköer, neddragning av sjukvården och äldre som dör när kompetensen inte kommer hem till dem.

    Då har jag inte räknat alla mord som kan hänröras till den invandringspolitik som de för/fört. Jag måste fråga er andra, minnet sviker ibland, kan ni komma ihåg några stordåd dessa vänsterblivna skapat de sista 30 åren?

  2. Han är både lögnare, farlig och inkompetent…….
    Vad säger man om våra grannländer då ?
    Har dom misslyckats då ?
    Jag fattar inte vad statsministern yrar om !!!
    Stora störningar på empati och verklighetsuppfattning är milt sagt.
    Bort med regeringen Löfven nu !!!!!!

  3. Glöm inte! Löfvén talade sig tidigare varm för att nyanlända och arbetslösa kvinnor skulle arbeta inom äldrevården. De skulle då 1) komma in i samhället och 2) lära sig svenska. Dvs. integration. Någon tanke på eventuella problem med arrangemanget verkade han inte se. T.ex. att äldre som inte hör bra och inte är vana vid främmande språk indirekt förväntas vara språklärare (outbildade!). Han bortsåg också det för äldre personer viktiga att matvanor, traditioner osv. som de är vana vid får fortsätta som tidigare. Ingen kokt blodpudding med jordgubbssylt istället för lingon dito (som jag hört om) tack!
    Men efter nu ett års erfarenhet av detta upplägg där just bristande språkkunskaper, bristande kunskaper i hygien och oförmåga att följa regler bland personalen har framhållits som en viktig orsak till att så många dött på äldreboenden och de som har hemtjänst SÅ ÄR DET MÄRKLIGT TYST FRÅN LÖFVÈN OM JUST DETTA!
    KONSTIGT?
    Jag anser att Löfvéns idéer om hur äldrevården skall bemannas indirekt inneburit mord på de äldre i situationen med pandemin.
    Och att överhuvud taget ”använda” äldre som objekt för att få integrationen att fungera är så obehagligt att det inte finns ord.
    Men lika obehagligt är synen på hur de som invandrat skall hanteras. Dvs. som folk som kan användas för att förverkliga politiska idéer, som tjänstefolk att användas av den styrande eliten.
    Men egentligen är väl det sistnämnda ett uttryck för den syn som genomsyrar hela maktetablissemanget – att människorna nedanför den politiska eliten, oavsett ras, kultur etc. (= ”människors lika värde” hm!) och oavsett vilken politisk elit, kan användas för elitens syften och ändamål.
    Jag tycker Löfvén skall hålla tyst!

  4. Vi valde rätt” Men det kan man inte säga att Svenska folket
    gjorde när dom fick in det knasgänget en period till?

  5. Man tror inte att det är sant, overkligt, en mardröm.

    På alla fronter tilltar kaos. Vad fungerar tillfredsställande?

    Och högste ansvarige sitter på sophögen och hävdar att ”vi gjorde rätt”
    eller ”tillsammans med MP har vi gjort Sverige till ett bättre land sen 2014”.

    • Jamen han menar att han har fördubblat sin egen lön sen 2014,
      och det är ju inte illa pinkat när alla andra fått det sämre.

  6. Löfven stolt att han dödat tusentals personer i landet. Typiskt sossar att vara stolta av att döda människor.

  7. En form av dubbelkommando tillämpades när vår okunnige och oförberedde statsminister Stefan Löfven (S) i maj 2020 gjorde dåligt underbyggda uttalanden om vilken strategi som valts för hanteringen av corona-pandemin.

    Löfven lät sig styras av ”buktalaren” och statsepidemiologen Anders Tegnell på Folkhälsomyndigheten (FHM). Förvirring uppstod och båda valde egenmäktigt att gå på en helt felaktig strategi som ledde till förödande effekter såsom okontrollerbar spridning av den dödliga corona-smittan till vårdtagarna inom äldreomsorgen …

    https://1.bp.blogspot.com/-eDCXLVxbTzo/XrEbcS_K1CI/AAAAAAAAHl4/E7DHvvtV6FwGxXUp3G85VvRHFhZI76EnACNcBGAsYHQ/s1600/lo%25CC%2588fven%2Bspa%25CC%258Agummalow.jpg

    Jeander

    Coronakommissionens chef Mats Helin har redan riktat mycket hård kritik mot regeringen och pekat ut en rad åtgärder som behöver vidtas. Det handlar bland annat om förändringar i bemanning, exempelvis reducera antalet timanställda och höja den medicinska kompetensen, ge större tillgång till sjuksköterskor på boenden och förstärka med mer medicinsk utrustning på plats.

    Ambitionsnivån måste höjas, kompetensen inom omsorgsarbetet måste höjas, sa Mats Melin.

    Läs gärna vidare på länken nedan till SVT Nyheter. Publicerat den 15:e december 2020:

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/coronakommissionen-misslyckats-att-skydda-sveriges-aldre

  8. Kommer ihåg när första larmen kom från Österrike och Kina om smittan. Var på vårdcentralen för ett test. Frågade då, har ni börjat att förbereda er för kommande hot? Fick svar, nej vi har inte hört någonting om att förbereda oss. Detta var 3 månader innan det bröt ut i Sverige. Jag som vanlig medborgare såg det komma men inte myndigheten. Säger allt om Naiva Sverige.

  9. Ja visst valde S rätt från deras synvinkel sett, eliminera så många ”pensionärer” som möjligt eftersom de tär på stadskassan som skall ”investeras” till folkutbytet !!!

  10. Den svenska regimen har inte gjort ett enda rätt sen starten för c:a ett år sen. Vi är bland de sämsta i hela världen. Vi har inte lärt oss ett skit av våra fatala misstag. För vi vet ju alltid ”bäst”. Nu fortsätter kaoset med vaccinationen. Vi är inte ett dugg förberedda trots att ett helt år har gått. Beredskapslagren är ännu inte inventerade eller uppfyllda. (För det är ju Dannes uppgift !!!). Hallengren och Regionerna kastar floskler på varandra. Tegnell bara rycker på axlarna trots hundratals nya döda var och varannan dag. 12 000 passerat !!!!!!!!
    Om detta, och mer därtill, anses vara ett resultat av att regimen ”VALDE RÄTT”, så bör hela regeringen låsas in på Psyket. Och när ska väljar-kåren vakna upp ?
    Stefan, som massmördare, kan nu skriva in sig bland de andra såta idolerna : Hitler, Stalin, Mao, Pinochet, Castro, Pol-Pot, m.fl.

  11. Sverige Corona-Strategi var att sitta på röven och hoppas att alt ordnade sig av sig självt. Begrava pandemin i långbänk och utredningar som man gör med alla andra frågor i detta land
    Det gick inte så bra för man kunde inte kalla sjukdomen för rasistnazistfascist. i stället började man göra som alla andra men alldeles för sent. Reultatet blev därefter.
    Den enda jag hört som säger att det här var rätt beslut är Stefan Löfven.

  12. Ja, nu har man sparat in många sköna miljoner (miljarder?) i pensionsutbetalningar, så visst, nog har Sverige lyckats alltid, sett ur det perspektivet.

  13. En skrytmåns vid namn Steffe, vet inte hur, men kan rabbla upp vad talskrivaren ger honom.
    Sverige som ett drivande skepp i storm där Steppe vit i ansiktet stönar
    ”vad ska vi göra.”
    Svaret uteblir för besättningen sover sött och drömmer om vad de ska göra
    på sommaruppehållet.

  14. Vad är definitionen på någon som misslyckas varje gång men envisas med att göra likadant om och om igen ?? Ja just det. EN DÅRE och han kallar sig statsminister….👎👎👎👎

Kommentera