Två irakier åtalas för mordförsök i Falkenberg

VÅLDSVÅGEN. I slutet av september blev två personer, som satt i en bil på Sloalyckan i Falkenberg, beskjutna. Under fredagen åtalades två män i 20-årsåldern misstänkta för försök till mord.

Varbergs tingsrätt. Pressbild

Ur åtalet vid B 2459-20 vid Varbergs tingsrätt: Nadir Omar, 22, och Nahd Omar, 25, har den 30 september 2020 på Utmarksvägen, Falkenberg, Falkenbergs kommun tillsammans och i samråd eller samförstånd med varandra och ytterligare gärningsmän uppsåtligen försökt döda Zouheir Kibbe och Adnan Essa. Adnan Essa körde vid tillfället personbilen WRF698 och Zouheir Kibbe var passagerare i framsätet.

Gärningsmännen, varav flera har varit maskerade, har med tillhyggen närmat sig Zouheir Kibbe och Adnan Essa i bilen och slagit mot den, varvid bilen har orsakats skador. En eller flera gärningsmän har haft skarpladdade vapen och skjutit flera gånger mot bilen. En gärningsman har medvetet avlossat skott i luften och därefter på nära håll riktat vapnet mot bilens högra sidoruta fram, varefter skott har avlossats mot bilen.

Ett skott har träffat bilens dörrhandtag på vänster bakdörr. Nahd Omar har varit beväpnad med ett tillhygge.
I vart fall är gärningen att bedöma som försök till grov misshandel då gärningsmännen genom ovan nämnda förfarande allvarligt försökt skada målsägandena och visat särskild hänsynslöshet och råhet, samt då gärningen varit livsfarlig.

Vad som ligger bakom skjutningen är oklart.

– Polisen har hållit ett mycket stort antal förhör med vittnen och gjort beslag i form av bland annat patron och patronhylsa som användes vid tillfället. Bevisningen består både av förhörsuppgifter, den tekniska utredningen och beslagen, säger kammaråklagare Ginger Johansson, i ett pressmeddelande.

-Pettersson tycker att det bästa vore att sända hem både gärningsmän och offer, trots att vi på sikt förlorar förtjänsten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Två irakier åtalas för mordförsök i Falkenberg

    • Tack för info men det fanns inget direktflyg när jag tittade så det blev mellanlandning och byte. Jag tyckte det var onödigt att kosta på taxiflyg.

  1. Dom får nog inget straff..
    I Sverige går nassmördare fria..tänker på Estonia bildt och hans lakejer

Kommentera