Stefan Löfven: Liberalernas hot kan leda till extra val

INRIKES. Liberalerna och partiledaren Nyamko Sabuni har hotat att lämna Januariavtalet. Statsminister Stefan Löfven säger nu till Ekot Sveriges Radio att det kan bli extra val om L gör verklighet av hotet.

Det ska absolut inte uteslutas att då har vi extra val eller så har vi talmansrundor.

Nyamko Sabuni, pressbild Liberalerna

Liberalerna anser att den “skyddsventil” som tagits fram av de tre andra partierna i migrationsavtalet blivit för generös, och innebär ett brott mot Januariavtalet.

Poängen är att om man tar ett steg och lämnar ett sånt här avtal, som ju faktiskt är grunden för regeringsbildningen, då tar man på sig ett väldigt stort ansvar. Och jag tycker att man borde besinna sig, säger Stefan Löfven till SR.

-Pettersson säger att det är Löfven som borde besinna sig. I åratal har han lovat att begränsa migrationen men inget händer. Avgå Stefan och ta hela regeringen med dig…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Stefan Löfven: Liberalernas hot kan leda till extra val

  1. Sossarna har lovat extraval tidigare, och som vanligt när en sosse lovar något blir det inget av. Så troligtvis kommer vi inte få nyval nu heller oavsett vad som händer. Vänsterpartiet kommunisterna har också sagt sig vilja fälla regimen, får hoppas L gör ett bättre jobb och visar att de kan åstadkomma något bra och lämna jök-partierna åt sitt öde.

  2. Men snälla..

    Nyval kommer inte ske.

    Det här handlar om att Löfven offentligt påminner L att de skulle åka ur riksdagen efter ett nyval och ska därför sluta skälla och fortsätta vara duktiga knähundar åt S

  3. Ordnar Nyamko ett extraval så ska jag stödrösta på henne i extravalet som tack, sedan i ordinarie val så fortsätter jag att rösta på SD.

  4. Skulle Sossarna verkligen hinna med att mobilisera alla sina röstfuskare till maj? Tror inte att han utlyser nyval, det ärt han alldeles för feg till.
    Tycker Sabuni gör helt rätt i denna fråga, bryter man ingångna avtal,
    så gäller inte avtalen, men van som han är genom att lova men inte
    hålla ,så tror han att det ska gå hem varje gång !

  5. Nu får vi alla hålla tummar & tår för att detta blir verklighet.
    ..och att SD ökar samt att herr Kristersson tar steget fullt ut och allierar sig med både Åkesson och Busch.

    • Du är medveten om att i Sverige är mandattiden i ett extra val fram till ordinarie val i september 2022. Lite drygt 12 månader efter extra valet hållits.

      Inte direkt värt besväret.
      Bättre att rösta fram Lööf som statsminister och låta henne slå ihjäl resterna av C på den tiden.

      • Jag vet.. kan dock bli intressant och se hur folket röstar.
        Blir en fingervisning inför valet 2022.
        Jag släpper inte hoppet om en allians mellan SD, KD och M.
        Dock ser jag helst att Herr Kristersson kliver åt sidan och låter Hanif ta över tronen.

      • Det tycker jag Niklas! Varje timme utan denna pajas”regering” vore en befrielse för vårt land!
        Varje timme kunde förhindra ytterligare förstörelse av vårt land!

  6. Om det skulle bli så att det resulterar i en riktig spricka och att det därmed blir regeringskris och talmansrundor hoppas man ju att L och Sabuni fått nog av Lill-Adolf och då väljer rätt sida.
    Hörde just på TV att Adolf Hitler endast hade en strävan och det var att ta makten!
    Känns detta igen i dagens regering?

  7. Detta är inget ”hot” Stefan Löfven.

    Det är bara ett klargörande. Över att du som statsminister/regering, har väldigt svårt att hålla ingångna avtal. Eller inte minst det du ständigt lovar i löften, ut mot det svenska folket.

    Nyamko Sabuni agerar helt rätt i denna fråga. Hon gör helt rätt bedömning.

    Det är du som statsminister, liksom många andra ledande socialdemokrater, som felar och som vanligt skyller era egna sakpolitiska svek och felaktiga beslut. På andra människor. Vilket är för ynkligt.

    • Man kan inte förvänta sig något annat Peter av en person som bara ljugit sig genom livet.
      Skämmer ut en hel yrkeskår genom att kalla sig svetsare.
      Han skulle sitta i stupstocken så folk kunde spotta och pissa på honom för att visa sitt förakt som varning för andra med samma ambitioner.

  8. Skulle Stefan utlysa nyval?
    INTE EN CHANS
    Han vet (borde veta) att ligger dåligt till och försöker bara skrämmas.

  9. Vem skulle tjäna på ett extraval i maj?
    Sossarna, kanske.
    Men inte MP eller L eller C eller V. Så MP skulle aldrig tillåta Löfvén utlysa ett extraval.

  10. Folkpartiklarna kommer garanterat att åka ur vid valet 2022. Så vad har dom att förlora på ett extraval ? Det är väl på tiden att någon börjar ifrågasätta såsse-banditerna på allvar. Ligger man på 2,5 %, så är detta nog enda chansen. Men Sabuni är nog rökt ändå…

  11. Han agerar som när han var Metallordförande och satt i löneförhandling med Arbetsgivarna. Då kunde han utlysa strejk och själv sitta kvar i orubbat bo. Nu måste han avgå om han möter en orubblig motståndare.

    • Stor ljugaren tror att det fungerar lika dant där han sitter nu.
      Kan inte fatta att den personen kan ha mer än 2% förtroende i en undersökning, om den nu inte är fejkad som allt annat nu har blivit här i landet.

  12. Politik a la S.
    Förändra innehållet i det man kommit överens om. Därefter kräver man följsamhet. Infinner sig inte denna så är det motpartens fel.

    Att medvetet skuldbelägga andra för egna tillkortakommanden har blivit ett sätt att så split mellan dem som inte får ha andra åsikter.

  13. Steffe kaxar sig och säger hon måste besinna sig, men han tycker inte att han gjort något fel fastän han ökar invandringen för att få behålla makten.
    Det är sådana personer som går in under benämningen SKITSTÖVLAR!

  14. Hon kommer aldrig att stå för sin ståndpunkt. Hon kommer krypa till korset och ändra sej. Hoppas att Liberalerna då är rökta för alltid i så fall.

    • Varför måste hon krypa till korset ?? Hon har ingenting att förlora på att stöka till det för tok-Steffe, tvärtom hon vet nog oxså att detta val blir Liberalernas sista som Riksdagsparti så varför inte sätta krokben för den store Lögnaren !!

      //Gunnar

  15. Det är nu hon kommer att prövas som Ledare och att inte låta sig bli överkörd av stofilerna i partiet !
    Om hon inte tar chansen nu är hon rökt för evigt !
    Löfven är skiträdd inför ett sådant scenario.

  16. Om Stefan Löfven utlöser ett nyval så är det enda rätta beslutet han har tagit under sin regeringstid.

    • Ett extra val ett och ett halvt år före ordinarie är vanskligt för alla parter. Nyval är inte aktuellt – nyval existerar inte för val till svenska parlamentet.

      En översyn av reglerna för val till riksdagen skulle kanske vara bra för demokratin. Inte bara ersätta extra val med nyval. Till exempel att förlänga mandatperioden och höja spärren. Men det här är inget som sker i en handvändning.

  17. Det hotet var ju lika självklart som att julafton infaller 24 December varje år och något Sabuni måste räknat in i förväg när hon gick ut med sitt besked, nu får vi hoppas på ett chicken race och inväntar med spänning vem som viker sig först.

  18. Om det blir ett extra val känns det som att det är sista chansen att vända den katastrofala utvecklingen i Sverige.Om svenska folket inte har vaknat och röstar på idioten Stefan så får man väl emigrera.

  19. Ja i dag har vi ännu en vice Statsminister Pär Bolund som till hör ett 3,5 % parti man undrar om vi har demokrati i Sverige längre……

    • Löfven sa ju att 83 % av svenska folket har ju inte röstat på SD och därför ska SD inte ha något inflytande. Hur många röstade på extremistpartiet MP? MP har ju strypkoppel på Löfven och han är lydig…

Kommentera