Många såg det komma i Borlänge – trångboddheten leder till kriminalitet

INRIKES. Rubriken är en ledare som ligger bakom betalvägg på Dalarnas Tidning som kallar sig oberoende liberal. ”Inte sällan handlar det om familjer där fäderna är mer eller mindre frånvarande och tillbringar mycket tid i det TIDIGARE HEMLANDET. Mödrarna i sin tur är låsta till hemmet och har liten kontakt med majoritetssamhället.”

Statare på Julita gård, Södermanland. Jag har inte hört något om att dessa människor skulle vara mer kriminella än andra. Bild från Nordiska museet

”…I korthet kan man beskriva situationen som att där det finns familjer med stora barnkullar boende i allt för små lägenheter som saknar såväl språkkunskaper som arbete kan vi förvänta oss en negativ utveckling.

Inte sällan handlar det om familjer där fäderna är mer eller mindre frånvarande och tillbringar mycket tid i det tidigare hemlandet. Mödrarna i sin tur är låsta till hemmet och har liten kontakt med majoritetssamhället.

Eftersom det är ont om plats i bostaden lever barnen stora delar av sina liv vind för våg. På gatan blir de lätta offer för kriminella gäng som rekryterar dem som kurirer redan i 12-13-årsåldern…”

-Pettersson kan utan att ge sig in på någon djupare analys påstå att bostadssituation inte har något med kriminalitet att göra. Stämde den teorin så skulle de generationer svenskar som växte upp till och med ungefär 1960 inklusive Pettersson och hans syskon vara kriminella nästan allihop. Efter kriget var barnkullarna stora och inte många hade råd med stora lägenheter eller hus. Innan dess var det ännu värre, ändå blev de flesta barn inte kriminella. Tvärtom dessa generationer har varit enormt framgångsrika.

Problemet ligger troligen inte i bostäderna, utan i uppfostran och kultur. Börja med att begränsa barnkullarna som föräldrarna inte kan försörja, kan dessutom pappan resa hem och bo i hemlandet långa stunder borde fru och barn kunna följa efter.

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Utredningen börjar bli gammal. Undrar varför regeringen inte vill göra en ny?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Många såg det komma i Borlänge – trångboddheten leder till kriminalitet

  1. Gratis gym, eget rum och tre måltider om dagen är inte straff för dessa.

    Återställ grundlagen så att medborgarskapet kan återkallas. Ordna sedan fängelsestraffet i hemlandet eller närområdet så ska ni se att trångboddhet inte är en faktor.

  2. På 60 talet hyrde fick en kompis möjlighet att hyra en statare länga Där var då två lägenheter i den så jag fick förfrågan om jag var intresserad av en av lägenheterna. Vi reparerade och flyttade in. Vi fick då veta att i det huset och grannhuset hade haft 8 lägenheter med 72 boende på 40-50 talet.
    Inte fan blev de kriminella för det. Tvärt om ingen vågade göra något för alla viste vem då vem det var.

  3. Trångboddhet =kriminalitet är bara
    dumheter. De flesta som idag är äldre
    än 60 år idag, kommer säkert ihåg
    barndomens omoderna lägenheter. En
    arbetarfamilj med 2 barn i en 2rumslägenhet var ingen ovanlighet. Idag
    tycks många glömt den oerhörda utveckling vi haft i Sverige. Arma land

    • Hur ska då socialdemokratins bostadsbolag kunna gå runt utan alla gratisbostads nya adeln?

    • I Hemlandet? Nä han är skriven på annan adress för att få mer i försörjningsstöd. Eller åker land och rike runt för att skapa sig nya identiteter.

  4. Den statistiken borde väll fungera som en tankeställare för S.
    men de vänder på steken och bygger nytt för 5000 pers istället

  5. I en 2:a på Tjärna Ängar upptäcktes att det var 10 personer skrivna på adressen. Bostadsbolaget Tunabyggen har gjort en mätning av sopor och vattenförbrukning och kommit fram till en siffra närmare 10000 hyresgäster i ett område byggt för 5000. Och jag tvivlar på att det bara handlar om mammor med många barn som bor där utan det finns nog på en och två herrar där också

  6. Japan ca 240 per kvkm Sverige ca 25.
    Satan vad det måste vara mycket grov brottslighet i Japan?
    Tror personligen att extremt låg IQ pga inavel i tusentals år är den enda orsaken.
    Bor-länge? Skulle inte tro att min nästa bostad blir där nej.

    • Men kommunens slogan är : trevligt folk (trots zoo Mali överfallsvåldtäkt på Röda vägen mm)

  7. Radera Borlänge från kartan.
    Den staden är för evigt förlorad.
    En enda social misär är vad det är.
    Evigt styrd av socialdemokrater Miljöpartiet Vänsterpartiet.
    Nu fick dom se hur det går.

    • SSAB och Högskolan och massa företag samt Östermalms fina funkisvillor Tunaslätten Romme alpin mm
      En av finaste trakter i Sverige tycker jag med närhet t mycket bla Falun Sthlm mm

      Synd att sossar kapat staden gjort den till afroAfrikas semesterort

    • Tänk vad annorlunda det blivit. Från en liten håla med anställda på Domarvets järnverk där inget av vikt hände, till ett negersamhälle med knark, våld och fanatiska muslimer, på bara något årtionde.
      Det måste ha varit sossestyrt för att få den ofattbara utvecklingen.

  8. Av naturen är människan lat, kan hon leva utan arbete så gör hon det.
    Ju mera bidrag desto fler arbetslösa med åtföljande problem, där myndigheter sällan tar till hårdhandskarna förrän det är för sent.

    Ju mindre krav desto fler ”flyktingar” som ansöker om asyl.
    Ju släpphäntare politiker desto mer brottslingar.
    Ju mer brottslingar desto större osäkerhet för den skötsamma befolkningen.
    Självklarheter för de flesta dock ej för våra infantila politiker.

    • Och det är makeup artisten som numer fungerar (nåja) som försvarsminister som ordnat detta reservat i Borlänge. Framgångsrik socialdemokratisk politik .

  9. Ja det pågår så mycket svammel. Det är klart det är kulturskillnader. I svenska brukssamhällena före under och efter första och andra världskriget var det familjer med 8-12 barn,som bodde i brukslängor med 1 rum och kök. De arbetade i t.ex. gruvor eller sågverk. Så fort barnen var arbetsföra 12-15 år började de arbeta och hade sällan tid,lust eller ork att bli kriminella. Varför myndigheterna belastar samhället med importerade problemfamiljer utan att göra relevanta bakgrundskontroller är en gåta. Men skötsamma familjer, som direkt försörjer sig på eget arbetar blir däremot utvisade. Jag önskar någon kan ta reda på och avslöja vad regeringens invandringsstrategi går ut på. Det måste till en förändring.

Kommentera