”Hur mycket man än sminkar en gris är det en gris”

INRIKES. Orden i rubriken kommer från socialdemokraten, vapenvägraren och nuvarande försvarsministern Peter Hultqvist. ”Hur mycket man än sminkar en gris är det en gris” så beskrev Hultqvist Sverigedemokraterna nyligen. För det fick försvarsministern en hel del kritik, inte bara från SD.

Nu är Peter Hultqvist socialdemokrat och att be om ursäkt för uttalanden om grisen är honom främmande. I Aftonbladet attackerar i stället Hultqvist SD för att vara lättkränkta ”Varför är det alltid synd om Sverigedemokraterna? För det mesta blir de missförstådda och tar på sig offerkoftan. De har en partiledare som ständigt framträder som antingen oinformerad om det senaste högerextrema uttalandet av ledande SD-politiker eller som i någon mening kränkt”.

Förklaringen är tämligen enkel. SD ska nu tillsammans med hjälp av moderater och kristdemokrater tvättas rena och göras salongsfähiga inför valet 2022. Även om SD:s värderingar inte förändrats ska partiledaren Åkesson likt en hal ål kunna slingra fram och tillbaka i media utan att ta ansvar för den högerextremism som präglar partiet.

Varje ifrågasättande av SD betyder att någon orättvist angripit dem eller att den som ifrågasätter överdriver. Därför kan SD-toppen, i stället för att bemöta kritiken, sätta på sig offerkoftan och vara kränkt. Det är alltid någon annan som gjort fel.

Sverigedemokratisk livsluft är olika varianter av kritik mot invandring, en så kallad nationalism som utesluter delar av befolkningen och att använda ett pholitiskt språkbruk som hela tiden bär konfrontationens prägel.

Tonläget och stämningen framgår med önskvärd tydlighet för var och en som följer riksdagens debatter. Detta med kraftfullt ackompanjemang av villiga stormtrupper i sociala medier som i mer eller mindre förgrovade former driver propagandan vidare.

-Pettersson noterar att vapenvägraren Peter Hultqvist efter att ha kallat Sverigedemokraterna för grisar och partiledaren för hal som en ål beklagar sig över tonläget i debatten och att SD ägnar sig åt kritik mot invandring.

Jag vet inte om Peter Hultqvist som i många år har varit socialdemokraternas starke man och kommunalråd i Borlänge är nöjd med invandringen och det samhälle han varit med och byggt upp i Borlänge och tycker SD:s kritik mot invandringen är felaktig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “”Hur mycket man än sminkar en gris är det en gris”

  1. Man skall inte döma andra efter sig själv, har vi fått lära oss. Men tydligen inte Peter Hultqvist.

  2. Har just sett på filmen ETT FOLK ETT PARTI om sossarna. Denna skulle förevisas för regeringen. Kanske tom Löfven skulle förstå, vilket parti som har nazistiska rötter.

  3. Jag kan bara säga om Jimmy Åkeson varit neger eller zigenare hade han fått så mycket skadestånd att han kunnat leva i lyx tills han dör. Nu är han ”bara” Sverigedemokrat. Då får media och politiker bära sig åt, säg och skriva vad som helst om honom.

  4. Tror inte Jimmie Å. Bryr sig ett skvatt om vad Peter Hultqvist
    orerar om, men visst är det något konstigt med tillsättandet av
    försvarsminister, först en Tomhylsa och nu en vapenvägrare ??

  5. Jag undrar om han uttrycker sig så efter att ha erfarit detta genom att ha försökt sminka sig själv, i så fall kan jag förstå honom bättre !

  6. Vilket språkbruk ! Be offentligt om ursäkt om det finns något uns av skam i kroppen.Det verkar ha blivit grova och fula tillmälen som har blivit sossestrategi nu.Vinner man fler röster på det ?

  7. Försvarsministern har tittat sig själv i spegeln. Vi har en försvarsminister som inte ens har gjort lumpen. Han fick vapenfri tjänst. Han är ett stort skämt precis som resten av regeringen. Dom är så desperata nu när makten håller på att gå dom ur händerna. Det finns inga gränser för vad desperata sossar tar sig till. Ju närmare valet vi kommer desto värre kommer det att bli. Fy fan vad ynkliga dom är

  8. Är försvarsministern globalist? Han om någon borde väl vara nationalist, är det inte Sverige vi ska skydda eller ska han ringa in NATO om det hettar till?

  9. Alla med sunt förnuft vet att man aldrig pratar illla om en konkurrent Om inte annat får man lära sig det på Säljkurser, som jag gått på många under mina 42 år i arbetslivet Jag törs lova att jag har mer arbetslivserfarenhet än hela regeringen tillsammans. men den tycks inte räknas nu när jag måste söka jobb tyvärr

  10. Vad jag kan förstå så har denne skitstövel aldrig under hela sitt hittilsvarande leverne gjort ett rejält dagsverke, han dög inte ens till att utbildas till soldat i den svenska armén.
    Han har dock lyckats försörja sig genom olika politiska uppdrag och tills nu på senare år ha hamnat i pajasen Löfvens feministiska regering, där han liksom övriga sozzar ägnar sig åt att kasta skit på sina politiska motståndare.

  11. Att sossar och kommunister saknar bildning, det börjar man förstå mer och mer. Att kalla någon för gris, är det för att bli som sina nya vänner, muslimerna?

  12. Ha en vapenvägrare som försvarsminister säger allt.
    Han har väl samma åsikt som stridshingsten Fredrik att försvaret är ett särintresse.
    Hans retorik liknar Hitlers men sozzarna har ju sina rötter från tiden då de stod på Hitlers sida så det är inte så underligt. Norska kungaparet fick ingen fristad i Sverige utan fick fly till England och USA. Tågen fraktade fritt soldater genom Sverige och Aftonbladet skrev positivt om Hitler. Sedan klämde en ledande socialdemokrat Erik Brandt in och ville nominera Hitler till Nobels fredspris.

Kommentera