LO välkomnar moderata förslag

Kanske vi ändå ser en början på att LO slutar vara knähund till Socialdemokraterna. För något decennium sedan tror jag ingen facklig organisation kunde tänka tanken att ge Moderaterna sitt stöd i politiska frågor.

När Moderaterna nu lägger fram betydligt hårdare krav på de som vill arbetskraftsinvandra till Sverige, gör LO tummen upp.

Moderaterna vill minska antalet arbetskraftsinvandrare till låglöneyrken rejält. Man vill också införa ett försörjningskrav för anhöriginvandrare och bägge förslagen får stöd av LO.

Genom att införa en lägsta lön på 31 700 kronor för arbetsinvandrare från länder utanför Europa, säger man stopp till ett uppehållstillstånd för personer där arbetsgivaren inte kan garantera den månadslönen. Även Kristdemokraterna stödjer det moderata förslaget. Däremot är näringslivet kritiskt och hävdar att bl.a. japanska sushikockar skulle få svårt att komma till landet, men i ärlighetens namn tror jag att Sverige klarar sig bra utan dem. Däremot är ingenjörer, datatekniker, läkare och andra högkompetenta yrkesutövare bra och nödvändiga för Sverige och vill arbetsgivarna rekrytera dessa så är de säkerligen beredda att betala.

Hur Socialdemokraterna ställer sig till Moderaternas förslag förtäljer inte historien, men sitter man i knät på Miljöpartiet misstänker jag att det finns en viss skepsis. Hur Socialdemokraterna ställer sig till LO:s stöd för Moderaternas förslag, är en annan fråga.

GP

Fast inte så sällan är originalet bättre än kopian. Redan i slutet av 2019 gick Sverigedemokraterna ut med exakt samma förslag som M nu lägger fram. Personligen gillar jag originalen bättre än kopiorna, oavsett om det gäller mat, musik eller politik.

4 thoughts on “LO välkomnar moderata förslag

  1. Intresset ljuger aldrig arbetarna vill inte ha konkurans, de vill ha hög lön.
    Ungefär som bönderna som tycker vi skall köpa svenskt, det skulle jag gärna göra om det också var billigt.
    Eller präster och imamer som behöver en församling för sin egen försörjning.

  2. Ett försök att locka tillbaka och locka fler medlemmar
    En skit organisation sen 60 talet då började spåra ur.
    Blev en födkrok för lata odugliga att sko sig själva

  3. På tiden, finns ju faktiskt sossar med
    förstånd. Innerst inne vet ju alla (faktiskt)
    att nuvarande politik driver oss tillbaka
    till” medeltiden ” . Hoppas på det bästa.
    Personligen tror jag att det är försent.Blir
    tufft för dagens 30 åringar o yngre.
    Mina barnbarn o barnbarnsbarn. Arma land

Kommentera