Mattias Karlsson: Det här är inte folkets vilja

INRIKES. Hur tar Sverige hand om sina äldre? Vad händer när folklig ilska och misstro mot demokratin blir vanligare? Hur ska kommuner med hög arbetslöshet och en snabbt åldrande befolkning klara ekonomin? Frågorna ställs på sin spets i småländska Uppvidinge, där kommunen beslutat att stänga ett äldreboende för att spara pengar.

Samtidigt vill en ny rörelse störta de styrande i kommunen. De försöker driva igenom ett extra val – och anklagar politikerna för att svika folket. Mitt i upproret finns en av Sverigedemokraternas mest kända företrädare och en nyligen avliden dansbandssångare.

Isabelle från Sverigedemokraternas konservativa kanal Riks intervjuar Sverigedemokraternas Mattias Karlsson, om välfärdssveket i Uppvidinge, Småland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Mattias Karlsson: Det här är inte folkets vilja

  1. Ta hand om våra äldre…..Minimal tillsyn,
    ofta bristfällig kost. Dålig kvalitet på
    anställda (låga löner, språkförbistring,
    anställda utnyttjas av vissa aktörer)
    inte alla givetvis. Svenska pensioner
    är för många ett skämt. Hur en ensamstående med garantipension
    överlever är ett mysterium. Skäms
    Sverige. Arma land

  2. Kommer sossarna kalla missnöje med hanteringen av de äldre för ”populism” som man gör annars när folkets vilja går emot politikernas vilja?

  3. Äldreboende=koncentrationsläger. Ingen kommer levande därifrån, får inte gå ut, inte ta emot besök, obefintlig sjukvård och undermålig mat. De får inte någon träning och blir till sist sängliggandes. Är man gammal och bli sängliggandes är det bara att räkna dagarna tills man dör.
    Jag tycker vi stoppar in alla gamla politiker på dessa koncentrationsläger och kastar bort nyckeln. Öga för öga…….

  4. Dom vill bli av med dom äldre..för då spar vi pensionspengar från dom…Till oss makthavare så vi kan höja vår lön.(bidrag från folket)
    Dom har arbetat klart..ingen funktion längre…
    Gaskammare när du slutat arbeta

  5. Halvera antalet tjänstemän på kommunen och halvera lönen på de som är kvar. Dra in alla bidrag till utlänningar. Nu finns det pengar till äldreboendet. Enkelt eller hur ? 👍👍

  6. Intet nytt under solen. 1 slutet av 80 talet skulle en kommun lägga ner ett äldreboende och min då 90 åriga mor förflyttas från en kommundel till en annan. Till en socken där hon ingen kände och ingen kände henne.

    Kommunen hade bildats 1971 genom sammanslagning av 7 kommuner, Palme visste då att mer bidrag skulle göra det dyrt för små kommuner så större enheter behövdes. Om det blev bättre för folket struntade S i bara det fick fler hållhakar på folk.

    Alltnog det var första gången jag skrev insändare i en tidning, på den tiden togs de in. Det blev inget av med deras vilda planer vilket jag i min insändare liknade med den nya tidens ättestupa

    Sossarna hade fått för sig att ett äldreboende skulle läggas ner göras om till lägenheter till studenter vid närmaste universitet 5 mil bort.

    Nu har inte sossarna makten längre i den kommunen och de kommer att förlora fler och fler eftersom de inte längre är Social Demokraterna utan bara en Demokratur.

    • Men om ”de folkvalda” redan reducerat pensionen till minimum, då blir det slagsmål om pantburkarna.
      Fattigsverige är redan verklighet.

      • Vad gäller brist på pantburkar och flaskor,har det nu gått så långt under årets Influensa C-19,att uteliggare i Berlin svälter ihjäl i kylan….
        Såg ett reportage hur dessa dryga 3000 dagligen vandrar kring från papperskorg,till nästa utan att finna något.
        En av dem berättade att hans enda inkomstkälla var tomflaskor,utanför Olympiastadion när där skedde idrott,med publik.

    • Sveriges pensionärer har redan passerat, under EUs fattigdomsgräns, nu är det inte frågan om fattighus.
      Fattigpensionärerna sover utomhus, äter från kyrkans soppkök, alt. hundmat.

  7. Att de skulle stänga Solgården tycker jag är för jävligt. Det tycker min faster också. Men hon väljer sina ord för hon är religiös. Hon är nittiosju på det nittioåttonde. Jag är övertygad om att hon hänger med till 2022. Hon saknar den dagliga verksamheten. Och de dementa saknar henne.

    • Vad fan sysslar ni men? Har något att komma med så svara. I stället för att trycka tummen ner.

      Pettersson. Går det inte att ta bort den fåniga funktionen. Den tillför inte diskussionen ett enda dugg. Det är ingenting för seriösa bloggar.

      • Pettersson 01 02 2021 at 11:51

        Jag frågade dig om det gick att ta bort de fåniga funktionen? En enkel fråga som lämpligen besvaras med ja eller nej. Svårare än så behöver det inte vara.

      • Jag har frågat dig varför du håller på med fåniga kommentarer som inte tillför något och som inte rör ämnet i inlägget men inte sett något svar.
        För övrigt känner jag inte till någon fånig funktion på bloggen.

Kommentera