11 thoughts on “Björn Gillberg om Svenska statens sponsring av serverhallar

  1. Det odemokratiska språkröret Per Bolund (MP) vill avskaffa en viktig del i den kommunala demokratin. Bolund ogillar förseningar som uppstått i utbyggnaden av vindkraften i Sverige där många kommuner och dess invånare utnyttjat sin lagstadgade vetorätt.

    Ska vi nå ett 100 procent förnybart elproduktionssystem, då måste vi ta bort sådana hinder, säger Per Bolund.

    Läs gärna hela SVT:s referat av Per Bolunds missnöje med att kommunerna använder sig av sina lagstadgade vindkrafts-veton. Publicerades den 8 oktober 2020.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-slopa-det-kommunala-vindkraftsvetot

    Per Bolund vill att vindkraften skall byggas ut i ett snabbare tempo innan folkopinionen upptäcker alla negativa effekter de drabbas av. Med vetorätten kan kommunerna nämligen försena eller t o m stoppa vindkraftsutbyggnaden på sina hemorter.

    För övrigt, hur kan Per Bolund som miljöpartist klassa vindkraftsutbyggnaden som …

    ”ett 100-procent förnybart elproduktionssystem”

    … om man tar med i beräkningarna all den fossila energin med dess utsläpp av koldioxid (CO2) som använts för att producera själva kraftverken, bygga vägar och fundament mm på marken för montering av dessa gigantiskt höga vindsnurror?

    Efter kraftverkens begränsade livslängd på endast c:a 12 år skall de monteras ned och marken återställas till ursprungligt skick.

    Dessa markarbeten medför ytterligare förbrukning av smutsig fossil energi som genererar mängder av koldioxid (CO2), d v s den gas som klimatalarmisterna påstår vara orsaken till en global uppvärmning, som det i sin tur saknas vetenskapliga belägg för att den öht finns.

    Unika bilderna från Jörn: Gigantiska kraftverket ligger i spillror. Publicerades 2020-11-23

    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/unika-bilderna-se-olycksplatsen-fran-luften

  2. Klart vi måste sponsra Facebook.
    Annars kan vi ju inte hota med att släcka servrarna om dom inte tar bort felaktig information.

    Och kom ihåg att varje röst höger om Centern är en röst på Hitler ….

  3. Genom att sponsra serverhallar så ställer ägarna upp och censurerar det som är obekvämt för regeringen. Sponsring med alla skattepengar.

  4. Så här skriver Aftonbladet:

    ## Kölden i Sverige och övriga Norden gör att efterfrågan på el stiger. Och tillgången påverkas främst av två faktorer:

    – Det är lite vindkraft i systemen och vi har stängt två kärnkraftsreaktorer, Ringhals 1 och 2. Systemet är tajtare helt enkelt och när det sen inte blåser, ja då går priserna upp, säger elmarknadsanalytikern Magnus Thorstensson.

    Så länge kylan håller i sig kommer priset hållas uppe, men kanske inte lika högt som under måndagen, spår elmarknadsanalytikern. ##

    Vem och varför har man lagt ned två kärnkraftverk? Vems fel är det att det inte blåser och att solen lyser med sin frånvaro?

    Det blir väl inte mer el bara för att man höjer priset? Det behövs rejäla strömavbrott för att ska komma till rätta med det här.

    Aftonbladet nämner inte något om några serverhallar.

  5. Idag har vi 5,5% vindkraft, men de håller på och stänger dom, för några har blåst omkull.
    Kärnkraften stängs och vi importerar kolkraft från Polen och det nybyggda kolkraftverket i Tyskland, som SE-banken varit med om att finansiera.
    Vår ”energiminister Ynkeman” är nöjd.
    Och våra miljö-kommunister vill tvinga oss att byta bilar, genom att höja bensinpriset, och gå över till Eldrift, som blir ännu dyrare.
    Idag kostar 1kwh=2,50 SEK. Nu går det åt pipsvängen på riktigt.

    https://www.svk.se/drift-av-transmissionsnatet/kontrollrummet/

  6. Efter att ha lyssnat på Björn Gillberg om hur svensk regering bedriver energipolitik och hans undran om vad som rör sig i huvudet på svenska regeringsledamöter, så är det uppenbart att där finns inget annat än aningslös enfald, inkompetens, oförstånd, och en helt makalös idioti!

Kommentera