2020 slog rekord i antalet skjutningar

VÅLDSVÅGEN. Inrikesminister Mikael Damberg (S) tror en vändning i kampen mot gängen är möjlig 2021. Samtidig konstaterar han att 2020 blev ett mörkt år. Damberg vädrar viss optimism i kampen mot gängbrottsligheten, trots att 2020 slog rekord i antalet skjutningar. – Det är möjligt att vändningen kommer i år, men det är ett svårt läge, säger han på en pressträff.

Mikael Damberg. Bild från Twitter/Facebook.

Inrikesminister Damberg grundar sitt hopp bland annat på att antalet polisanställda blir fler. Till 2024 ska de ha blivit drygt 38.000, tio tusen fler jämfört med 2016. I dag är antalet 33.726.

– Vi har kommit halvvägs, säger Damberg. Han pekar också på att polisen kraftsamlar mot gängen och på att öka sin närvaro i utsatta områden.

Över hälften av dödsskjutningarna sker i eller har anknytning till Sveriges utsatta områden, där omkring 5,4 procent av landets befolkning bor.

Polisens statistik för skjutningar och sprängningar

– Pettersson är varken inrikesminister eller polis men tycker att i stället för fler polisanställda borde vi satsa på färre brottslingar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “2020 slog rekord i antalet skjutningar

  1. Nu har fröken Knytblus-Damberg skämt ut partiet å det grövsta. Det kanske vore lämpligt att snacka ihop sig med den store ledaren-Steffe, innan grodorna serveras till allmänt beskådande. Det förhåller sig nämligen så att Steffe redan för flera år sen, ihop med lille Morgan, tydligt deklarerat att ”Vi håller på att Knäcka Gängen”. Det borde således vara så beskaffat att gängen vid skrivandes stund är i det närmaste Utraderade. För annars ljuger ju såssarna…igen ! Och så kommer pratkvarnen Damberg och gör gällande att ”Det är MÖJLIGT att det ev. blir en VÄNDNING 2021”.
    Där Knäckte minsann Knytblusen Stefan/Morgans falsarium. Lögnen avslöjades in på bara kroppen.

  2. Damberg förstår inte, att det kanske slutar/går i Pension 15 tusen Poliser på dom kommande 3 åren, då kommer man inte upp i 38 000 Poliser 2024
    Och så har han mage att jämföra med siffror från 2016 och t. o m. skryta över det. Höj lönen för Polisen ordentligt, så att det blir intressant att söka till Polis skolan

  3. Varför säger inte Justitieministern detta . Är han förbrukad ,hoppas hoppas . Ska han få foten när Löfven ändrar om i regeringen, hoppas hoppas.
    Ser med spänning fram emot Löfvens besked . Hoppas hoppas.

  4. Kan detta verkligen stämma???

    Stefan Löfven (s) har ju gått ut och sagt att hans regering gjort Sverige bättre och tryggare.

  5. Att de orkar tjafsa och hitta på en massa strunt! Det är tyvärr helt kört, särskilt som det finns straffrabatter och mesiga straff och i princip noll utvisningar.

  6. Be Morgan sluta twittra och ta tag i detta enorma problem, ändra lagen så att vi kan utvisa fler. Och om/när dom döms skall Utvisning vara möjlig se till att deras Svenska medborgarskap upphävs det kommer aldrig få stopp på våldet om man inte riskerar utvisas

Kommentera