SD – Techjättarna kan inte tillåtas styra svensk politisk debatt

YTTRANDEFRIHET. Sverigedemokraterna vill se en parlamentarisk kommitté med uppdrag att säkerställa en fri åsiktsbildning på nätet. Det skriver bland andra partiledare Jimmie Åkesson på DN Debatt, bakom betalvägg.

Sveriges nya domstol. Polis, åklagare och domare. Allt i ett utan möjlighet att överklaga.

De anser att de stora techbolagen i dag har för mycket makt över vilka åsikter som får spridas på nätet och att regeringens hållning i frågan är för nonchalant.

SD-politikerna vill se en ordning där endast material som tydligt bryter mot lagen ska kunna plockas bort, och att alla som får sitt material bortplockat ska få en tydlig motivering. De vill också att besluten ska kunna överklagas och att företag som felaktigt modererar innehåll ska kunna straffas med vite.

– Pettersson som är avstängd från Facebook för exakt samma innehåll som på bloggen skulle gärna vilja ha en tydlig motivering…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “SD – Techjättarna kan inte tillåtas styra svensk politisk debatt

 1. Ett stort problem är den unika svenska lagen ”Hets mot folkgrupp”. Något liknande finns t.ex. inte i USA där det första tillägget till författningen tydligt anger rätten till yttrandefrihet både som tal och i skrift.

  Kanske svenska alternativmedier skulle ha sina servrar i USA (inte hos Amazon, Google eller nån annan som stänger ner det fria ordet) ?

 2. Teknikjättar, DN, Bonnier, åsiktsfrihet, betalvägg, debatt.

  Det är f.n i mig lyteskomik. Jag vet att den magnetiska nordpolen rör sig men det har nog inget att göra med att SD:s ideologiska kompass behöver kalibreras. De är på god väg att bli intetsägande då de i fråga efter fråga fjärmar sig ifrån sitt väljarunderlag. Om folk vill ha mellanmjölk väljer de andra partier. Just nu är törsten efter Skogsstjärnan istället nästan osläckbar.

   • Ingen, om läsarna inte vill betala, så är innehållet i tidningarna så undermåligt att de skall läggas ned !!

    //Gunnar

   • Gunnar
    Mitt svar var en kommentar till betalvägg.
    Presstödet räcker inte till att driva tidningar, det är ett komplement.

Kommentera