Allvarliga ordningsproblem i Hallsberg och Kumla. Tågen kan sluta stanna

INVANDRING. SJ överväger att tillfälligt sluta trafikera Hallsberg och Kumla, det vill säga att tågen inte kommer att stanna där, anledningen är allvarliga ordningsproblem, rapporterar Sveriges Radio.

Hallsbergs Järnvägsstation. Foto: Fallet, Wikipedia

Trots möten mellan politiker, handlare, polis och SJ så har det inte hjälpt. Inte heller fler väktare på plats har hjälpt – och nu överväger SJ en stark markering, att helt enkelt inte stanna tågen på orten.

”Det förekommer hot, glåpord och personal har fått sparkar. Det är en ovanligt otrygg situation både i centrala Kumla och Hallsberg, och ombord på tågen”, säger Jan Kyrk, affärschef på SJ.

– Pettersson tycker det är ynkligt att indirekt skylla på närkingarna och inte berätta vilka det är som hotar, uttalar glåpord och sparkar. Tala klarspråk och skicka hem dem som säger sig flytt från våld men i stället tagit med sig otryggheten hit.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Allvarliga ordningsproblem i Hallsberg och Kumla. Tågen kan sluta stanna

  1. Det borde vara en ganska effektiv metod att helt enkelt åka förbi stationen och vägra stanna där. Drastiskt för de skötsamma men hur gör man annars? Låter dräggen sätta agenda?

    Det skulle sitta bra med en igenbommad Lidl i Rinkeby eller en stängning av ICA i Vårberg.
    Frisörer, vårdcentraler, tandläkare, restauranger, kiosker och andra får gärna följa efter och bojkotta dessa tröstlösa trakter. Följa samma mönster som nedmonteringen av landsbygden.

  2. Jag har älskat tåg i hela mitt liv och Hallsberg som knutpunkt står mig varmt om hjärtat inte bara för den skull, utan även för att jag vistats hos släkt som bodde i princip nåstgårds med bangården. (Efter ombyggnad hamnade huset till och med inne på området) Min morfars bror var under större delen av sitt liv anställd av SJ i Hallsberg och arbetade bla som stins och konduktör. Så det är med sorg jag läser denna artikel.

  3. Det finns verktyg för de flesta och då gäller inte dialog för ändamålet?

    De drabbade betalar ju bara en 50 lapp för tandläkaren och då kan dom besöka denne ofta tills de lär sig.

    IKEA kan ju införa våningssängen KUMLA för de som inte sköter sig, och rummet ligger nära namnet.

    Våld-täckare har ju en kamrat att öva sig på, kanske för bådas njutning istället för svenska tjejer?

  4. Går snabbt (mot avgrunden) nu. Skötsamma innevånare får alltmer sitt
    liv beskuret. ”Vår ,Elit” daltar med buset.
    Miljarder av skattepengar bara förslösas.
    Arma land.

  5. Med erfarenhet som pendlare på tågsträckan Hallsberg – Kumla – Örebro från förra seklet så är det sorgligt att nu på avstånd läsa om förfallet.

    Då var det aldrig några problem. Varken med ordning och reda eller med tågtider. Men så hade man också en effektiv lokal polis och kommunpolitiker som vågade ta tag i sanningen utan omskrivningar.

    Det var inte en lång rad av sammanträden. Man hade agerat konkret om ett skurgäng hade stört lugnet i samhället.

  6. Bananmonarkin i Norra Europa som är Löfvens och sossarnas samhällsbygge. Vad säger floskelmaskinen Mr oacceptabel nu….???

  7. Bestört
    Uppgiven
    Orden räcker inte till
    Avgrunden är inte nära längre
    Vi strår på randen och man kan redan se ner i den……

  8. Snart är hela Sverige ett fängelse.
    Sen tar vi död på dom äldre med gaskammare.dom har ju ändå gjort sitt..
    Eller vad säger du stefan och ni andra som tar våra skattepengar för att höja er löner

  9. Har Kriminalvården p g a den skriande platsbristen på fängelserna … möjligtvis släppt ut ett antal av sina värsta ”busiga” fångar på fri fot från näraliggande Kumla-anstalten för att på så vis skapa lediga platser åt ett antal av de c:a 2700 dömda kriminella som redan stått på kö en tid i väntan på intagning?

    Tusentals dömda går fria i väntan på fängelse. Omkring 2700 dömda brottslingar går just nu fria i samhället i väntan på att få börja avtjäna sitt fängelsestraff – det visar ny statistik som SVT tagit del av. Antalet har ökat den senaste tiden eftersom anstalterna är överfulla. (Publicerades den 2:a september 2020)

    Läs mer, se och lyssna till kort video på länken nedan till SVT Nyheter.

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tusentals-domda-gar-fria-i-vantan-pa-fangelse

    Nytt fängelse ska byggas i Kalmar.
    Ett nytt fängelse och häkte planeras i Kalmar. Det handlar om en anstalt med 300 platser. Det beskedet lämnade Kriminalvården och justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) till kommunen när de var där på besök. Planen är att det ska vara fullt utbyggt 2027. (Publicerades 26:e oktober 2020)

    Läs mer och lyssna till kort SR-reportage på länken nedan:

    https://sverigesradio.se/artikel/7583194

    • När jag hör Hallberg kommer jag kommer jag osökt att tänka på Halltorp. Det är i Halltorp som fängelset i Kalmar ska ligga. Högst sannolikt kommer många anställda välja att bosätta sig i Söderåkra. Söderåkra ligger i Torsås kommun. Så där sket det sig med de skatteintäkterna för Kalmars del. Torsås är så där men Bergkvara är inte alls illa.

    • De här stöddiga ”barnen” kommer inte från Kumlaanstalten. Ej heller från ”unga närkingar”. Men det är censur på att tala om vilka det är.

  10. Sin kultur har de tagit med sig hit.
    Det var ju det som Måna Salin var så glad för.
    Jag tror att Reinfeldt också tackar för det.

  11. Det är en ynkedom att vi kröker rygg för detta pack. Kommer vi någonsin få en regering som tar tag i problemen?

  12. Samhället utvecklas i en snabb takt mot ett total ghetto harmoni
    inget är längre heligt, folk skall krypa inför den nya överheten
    Total omvänd rasism utövas mot befolkningen som föder dem.
    Och ingen reagerar, ingen bryr sig.innan landet är.totalfördärvat.
    och skuöle någon göra.det.är.det.för sent och alltid någon annans fel
    inget tar sitt ansvar

  13. Att tågen inte stannar i Hallsberg, denna klassiska järnvägsknut, är ju som att svära i kyrkan. Förr stannade tågen Alltid i Hallsberg, men efter att Stefan gjort Sverige Tryggare verkar den tiden vara förbi…

  14. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    PK-samhällets politiker skapar oreda.
    En järnvägsknut som Hallsberg sedan mer än hundra har en historik som en av Sveriges viktigaste kommunikationscentra. Att bygga upp ett land tar sekler i anspråk, förstöra det har nuvarande politiker lyckats med under ca 20 år.

    • Det nya resandefolket troligen. De som rest ett kvarts varv runt jorden, passerat dussintals säkra länder bara för att komma till vårt kravlösa paradis. Paradis för utrikes födda, de inhemska jagas i sedvanlig ordning.

    • Sannolikt av den mer moderna, globala varianten. Ger en frisk, internationell fläkt till Hallsberg. Lockar andra att bosätta sig i denna globala och samtidigt så lokala metropol och rensar samtidigt ut lokala beteenden av i det moderna och internationella Sverige icke önskvärt slag.

Kommentera