Malmö ger bort andras pengar

SKATTER. Malmö blir först ut i Sverige att erbjuda ”gratis” munskydd till skolor och elever som vill ha detta.

Bild från Jeander

Vi hoppas att vi ska skydda vår personal, eleverna och Malmöborna i allmänhet från den här smittan. Om man följer allmänna råden, håller avstånd och kompletterar med munskydd så minskar risken för smittspridning, säger Malmömoderaternas Torbjörn Tegnhammar.

Det politiska beslutet fattades i grundskole- och förskolenämnden i onsdags när styrande L och S kördes över av oppositionen.

Ett beslut för gymnasieskolan väntas under fredagen, skriver Sydsvenskan.

– Pettersson säger att Malmö har inte råd att ge bort något ”gratis” och när förslaget kom från C och M blir jag orolig. Vet de inte att Malmö går back drygt sex miljarder om året som andra får betala? Utan drygt 16 miljoner om dagen i bidragit från landets övriga skattebetalare går kalifatet Malmö i konkurs.

Om varje elev behöver byta munskydd fem gånger om dagen går det åt en miljon munskydd i veckan, till en kostnad av en miljon kronor. Ska det ta från skolbudgeten eller vem ska betala?

16 thoughts on “Malmö ger bort andras pengar

  1. Men vad är det med malmöpolitikernas daltande hela tiden-tror de att deras befolkning bara består av jättebebisar??? Jag köpte munskydd på apoteket för en hundring för några veckor sen till oss och de räcker än! Låt folk köpa munskydd själva, i övriga världen klarar folk det!

  2. Detta patetiska Malmö styre ville att det skulle förläggas ett
    Museum över förintelsens offer hit? Samma Styre som lät
    sitt ungdomsförbund springa och skandera judefientliga slagord
    vid första Maj för ett par år sen, och i denna deltog även den
    gamle stöten ILMAR REPALU, snacka om hycklare av första
    graden!

    • Det vore ju lämpligt om Socialdemokraterna en gång för alla kunde sätta definitivt stopp för den islamistiska antisemitismen som växt sig mycket stark de senaste åren inom (S)-partiets egna led och då ffa inom ungdomsförbundet SSU.

      SSU Sjöng antisemitiska sånger i Malmö på 1 maj år 2019. ”Leve Palestina, krossa sionismen”

      https://www.youtube.com/watch?v=FHTvpX9d9Rc

      Justitieminister Morgan Johansson (S) twittrade nyligen att vi skulle minnas förintelsen av judar när naziststyret styrde i Tyskland under WW2.

      ”Vi måste komma ihåg för att förhindra att någonting liknande händer någonsin igen” skrev Morgan J.

      Socialdemokraterna har därför en hel del städarbete att slutföra med att själva rensa bort alla dagens islamistiska antisemiter som finns och ger sig till känna i deras egna led.

  3. Malmö får drygt 11 tusen kr varje minut året om. Detta måste stoppas. Dom måste klara sig själva. Höj skatten eller sänk utgifterna. Välj själva

  4. Stjernfeldt Jamme klappar sig för bröstet och säger att de minsann inte har högst utjämningsbidrag per capita. Det finns glesbygdskommuner som har mer.
    Det hon glömmer nämna är att dessa kommuner har oftast en skattesats om 35 kronor medan Malmö har 31:-.
    Jag tycker att utjämningsbidraget skall betalas ut först efter att kommunerna har en skattesats om 35 kronor vilket skulle göra det mångkulturella ’paradiset’ Malmö mindre glamoröst

  5. Ja Malmö har ju stora delar av den befolkning som gör att Sveriges äldrevård inte kollapsar.
    Dessutom är ju de en hörnsten i lille Leffes ekonomiska under.
    Så då är det naturligt att de ska få allra bästa service.

  6. Att Malmö är första kommunen med förslaget förvånar för de har egentligen annat att tänka på. Däremot är väl förslaget generellt inte så dumt för någon kommun kanske. Malmö behöver gå igenom ett radikalt stålbad för att rensa upp i sitt ekonomiska träsk. Att inte de kvarvarande fåtalet skattebetalare flyr kommunen förvånar mej, för Malmö bör ha Sveriges dyraste kommunskatt och sämsta kommunservice. Stor folkmängd med liten andel skattebetalare skriker tydlig minusbudget.

  7. Fast detta borde vara gratis för alla i hela landet. Regeringen säger att man ska använda munskydd då borde de oxå tillgodose alla med det. Det är kanske en liten kostnad för de som har råd. Men för de som är fattiga är det en dyr kostnad. Om man vill att alla ska ha munskydd bör de alltså delas ut…gratis… så gjorde min vårdcentral och det funkade jättebra.

      • … så bör man sparka sina politiker i arslet så de höjer socialbidraget. För har man inte råd med varma kläder och mat kan man söka socialbidrag i detta landet….( fast nu handlade ämnet om att malmö ger bort munskydd)

      • @ Jenny (va dyrt)
        .
        … men 100kr till ett flergångs munnskydd kan folk inte betala själva

    • Kontrollera vilka det är som i slutändan tjänar storkovan på dessa munskydd o. allt annat som följt med årets svår förkylning,.(C-19)
      Soros o Co gnuggar belåtet händerna,och Globalisterna gör stora framsteg !!
      Priserna varierar i olika EU-länder mellan 20:- styck o.dryga 500:-/st.
      Sak samma med de vacciner som nu anses lösa alla problem. Miljarders miljarder (skattemedel) betalas ut av länderna i tron,att detta är enda lösningen.

      • Medan folk dött i onödan och man har plockat bort de mediciner som funkade på covid19… #hydroxychloroquineworks

Kommentera