Knapptryckar-kompaniet får högre lön

INRIKES. Riksdagsledamöterna får 1500 kronor extra i arvode, enligt ett pressmeddelande från riksdagen.

Voteringsknappar i en ledamotsbänk; grön knapp för ”ja”, röd ”nej” och gul ”avstår”. Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag.

Från och med den 1 januari 2021 får ledamöterna 69900 kronor i månaden. Beslutet om höjningen har tagits av riksdagens arvodesnämnd.

“I de överväganden som legat till grund för beslutet har nämnden främst beaktat de löneförändringar som det träffats avtal om på arbetsmarknaden samt att någon justering av arvodet inte gjordes under 2020”, står det i pressmeddelandet.

– Pettersson noterar att det står inget om att riksdagsledamöterna sedan 16 mars bara är 55 stycken på plats i kammaren, de andra påstås vara i tjänst och jobba hemifrån. Den tillfälliga ordningen med bara 55 av 349 riksdagsledamöter på plats gällde från måndagen den 16 mars och det var tänk att gälla i 14 dagar, men det gäller fortfarande efter tio månader och det verkar inte fungera sämre än…

Jag har inget emot att en parlamentetsledamot tjänar 70.000 i månaden plus förmåner, jag är emot vad de flesta av dem presterar för 70.000 i månaden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Knapptryckar-kompaniet får högre lön

  1. Riksdagsledamöter tjänar 70.000 i månaden, plus förmåner, – finns ett passande och tänkvärt citat i Bibeln: ”Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.” (Matteusevangeliets 13:12)

    ”Varför har politikerna blivit så rika?” undrar Malcom Kyeyune i en ledare i Göteborgs-Posten: ”I ett läge där folkflertalets löner knappast skjuter i taket finns det åtminstone en grupp i samhället där löneutvecklingen alltid är god: politiker. Denna yrkesgrupp har knappast skäl att klaga, oavsett hur bra eller dåligt ekonomin går…”
    https://www.gp.se/ledare/varf%C3%B6r-har-politikerna-blivit-s%C3%A5-rika-1.24006029

  2. VI HAR EN FÖRSVARSMINISTER SOM KALLAR KONSERVATIVA FÖR SVIN?? Men då slår inte censuren till, då tittar dom åt ett annat håll,
    djävla pajas!

  3. Ännu mer stötande är att en stor del som slutat i riksdagen sen många år ändå lyfter lön från den, varför inte ta och döpa om det till Socialbidrag så
    hade kanske en del av dessa parasiter åtminstone försökt att skaffa sig ett jobb, hade socialbidragstagare stått ihop med namnet hade det kanske varit mindre lockande att plocka ut lön utan att göra något!

  4. Ge de en nolla mindre så kan de få söka socbidrag som en hel del andra svenskar är tvungna till…så kanske de kan förstå hur folket mår.

  5. Har det fungerat med 55 ledamöter istället för 349 i ett år så behövs det ju bara 55 st. Här kan vi spara drygt 20 miljoner i månaden !!!
    Det räcker för att både hjälpa hemlösa och höja pensionerna. VAD FAN FÅR VI FÖR PENGARNA ???

  6. Pettersson är allt för generös vad gäller Riksdagsledamöters arvoden,
    Dessutom är de minst 100 för många, borde räcka gott och väl med 249.

  7. De måste ju kompensera för de gröna skatterna som de beslutat och som hela tiden tillkommer och som ökar. Plastpåsar, energiskatter, vindkraftverk, solceller, elcyklar, elbilar, nedlagda lönsamma kraftverk o s v. Och de vet vad som ligger i pipeline.

  8. Har de lagt till coronastöd kanske? En del av dem struntar i att ta ut semesterdagar, men det borde de naturligtvis tvingas till det varje år. Så enkelt undviks fusket med semesterdagarna t.ex. Dessutom ska väl deras löner indexeras efter kriminalitet, arbetslöshet och pensioner. Låg kriminalitet + låg arbetslöshet + hög folkpension = hög lön, Hög arbetslöshet+ hög kriminalitet+låg folkpension = låg lön Hur svårt kan det vara? Sedan måste regeringen lösa pistolstölderna i regeringskansliet. Har de samarbetat med kriminella väktare ska de tala om det för allmänheten och avgå utan fallskärmar.

Kommentera