Parisavtalet och ”nödläge för klimatet”


KLIMATET. ”Nu måste världens ledare utlysa ett ’nödläge för klimatet’ – annars blir de ansvariga för katastrofala resultat” sa FN:s generalsekreterare António Guterres den 12 december 2020 vid öppnandet av ”the Climate Ambition Summit”. Politiska ledare från ett 70-tal länder deltog i mötet, skriver Staffan Wennberg på Det Goda Samhället.

Steget Efter. Pengar från företagare och anställda som vore bra att ha till annat slängs i svarta hålet till ingen nytta.

Guterres talade vidare om att vi måste omvända oss. Annars kommer naturen kommer att straffa oss och tillintetgöra mänskligheten. Alltså ångra våra synder och göra bot. De religiösa parallellerna är tydliga. För finansieringen har tidigare utlovats 100 miljarder dollar årligen i bidrag till FN:s klimatarbete. Guterres påminde igen om detta, som skulle varit i kraft från 2020.

De 23 ”rikaste” länderna ska enligt Parisavtalet och tidigare löften stå för 100 miljarder årligen i bidrag till FN:s klimatarbete. Länderna är Australien, Österrike, Belgien, Kanada, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Island, Irland, Italien, Japan, Luxembourg, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Schweiz, Storbritannien och USA. Övriga 170 avtalsländer är mottagarländer för bidrag inklusive länder som Ryssland, Kina, Indien, Brasilien. De kan dessutom fortsätta att öka sina utsläpp. I världen projekteras nu över 1.600 nya kolkraftverk. Kina planerar 700 nya kolkraftverk fram till 2030, varefter man har målsättningen att bli koldioxidneutrala till år 2060.

Vi har rusat in i Parisavtalet utan att betänka effekterna och kostnaderna. Beslutet gick på ett par veckor med fyra dagars motionstid och mycket kort beredning. ”Alla” länder skrev på, men bara 23 länder ska bidra ekonomiskt och initialt med utsläppsminskningar. Det är nu hög tid att vi själva styr upp vår framtid, slår vakt om vår vattenkraft och kärnkraft och ifrågasätter omöjliga och orättvisa krav från FN och EU.

-Pettersson säger att det globala klimatet inte bryr sig om Sveriges utsläpp. Vi kan stänga hela landet och lägga oss ned för att dö utan att det gör någon skillnadglobalt, men vi ska betala för exempelvis Kina och Ryssland som lägger enorma pengar på att öka utsläppen. Där bara Kinas ÖKNING på en månad motsvarar hela Sverige årliga utsläpp. Sveriges utsläpp har dessutom minskat med 75 procent sedan 1970-talet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Parisavtalet och ”nödläge för klimatet”

 • Fjölet

  Mer avgifter på gång till det svarta hålet EU?
  UE är ju vår nya religion.

  Gilla

 • ponnsan62

  En samling idioter utan hjärna.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Varför styrs världen av de mindre vetande. De som endast har en egoistisk agenda och vill leva flott på andras skattemedel. Varför låter sig den västerländska befolkningen sig luras när de borde ha den rätta kunskapen efter en skolgång på 12 år ? Frågorna är många och svaren är få. Kunskap ger makt men det gäller att sätta de mer okunniga på plats om vår civilisation ska fortbestå, det har alla nytta av.

  Gillad av 1 person

 • Magnus O

  Parisavtalet handlar om att reglera temperaturen på en hel planet medelst termostaten koldioxid, som till 99% kommer från naturliga källor.

  Solen styr klimatet så alla klimatsatsningar är per definition helt och hållet meningslösa.

  Gillad av 2 personer

 • Stenbock

  FN´s Guterres påminner i stort om medeltidens prästerskap !
  Skrämselpropaganda lär dock inte gå hem i de delar,som inte är allt för okunniga.Att det fanns mindre bildade typ Greta o Co även under denna svunna tidsepok,gjorde att sagorna kunde leva kvar i århundraden.
  Numera i en modern värld,lär det bli svårare att lura o. bedraga folken med sådana skrönor !
  Tydligen är deras C-19 nu på upphällningen,när det finns plats för nya försök,med gamla ”klimathoten”…..Eller har ”Coronan” inte gett tillräckligt med pengar i kistan ?

  Gillad av 2 personer

 • Niklas R

  Den dag Kina och Ryssland blir nettobetalare till Paris-avtalet, den dagen lämnar de avtalet med omedelbar verkan.

  Gilla

 • Moberg

  Världens ledare är tydligen helt omedvetna om de nutida kommunikationssystem som finns.
  Att alla reste till Paris hur mycket klimatpåverkan orsakade inte detta?

  Alla hade kunnat koppla upp sig och deltagit via nätet sett och lyssnat på av underhuggare nedskrivna tal, de länder som inte hade haft teknik god nog hade naturligtvis ej fått uttala sig.

  De enda länderna som klarar de naivas krav är ex. vis Sverige som inom en inte allt för avlägsen framtid inte har el nog att producera stål eller skogsprodukter och därmed minska utsläppen.

  ”Svenskarna” ägnar då mycket av sin tid att tillverka bomber planera terrordåd men får allt förlåtet i sina ledningscentraler av en av den store guden utsedd Infam. D.v.s om Gud vill och hängslena håller.

  Gilla

 • Mike E

  Väst gräver sin egen grav på så många områden.
  Väst kontrolleras nu av inkompetenta, emotionella och irrationella journalister, vänsterfolk och kvinnor.
  Under tiden växer diktaturen Kinas makt snabbt, både ekonomiskt och militärt.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Parisavtalet är bland det sjukaste avtal som någonsin tagits fram. Ska vi i Sverige betala för kolkraftutbyggnaden i Kina?????

  Gilla

  • Stenbock

   Biden lät som första amtshandling meddela,att USA skulle skriva under Paris-avtalet. Detta var nog en av förutsättningarna,för alla de miljarder som storkapitalismen,skänkte Demokraterna inför valet !
   Nu får de tiofalt tillbaka som tack.De som står för fiolerna i slutändan,är vi obetydliga inom fotfolket…
   Ånyo ett bevis hur kapitalet styr världen.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: