Företagen flyr


Sverige har dalat kraftigt på Economic Freedom of the World Index. Från 19:e plats 2015 till 46:e 2018 då de senaste uppgifterna redovisades.

Ett av skälen är att företagare och näringsidkare tappar allt större förtroende för polisens arbete.

Det är nationalekonomerna Niclas Berggren och Andreas Bergh som i en debattartikel i SvD kungör att en urholkad rättsstat slår hårt mot ekonomin. Polisens roll i samhället har försvagats menar de bägge och den rollen utgör en av de faktorer som spelar in när svenska företag känner en allt större pessimism över utvecklingen.

SvD betallänk

Bulletin intervjuade igår Benjamin Dousa som på ganska nära håll fick uppleva hur en handgranat kastades in på en balkong till en lägenhet i Kista. I artikeln berättar Dousa att han och sambon inte kan tänka sig att bo kvar i området när tillökning väntas. De tänker flytta och flytten av företag i Kista är redan på gång. Storföretag som Ericsson, IBM, Microsoft och många småföretag har redan lämnat eller är på väg att lämna området.

Kanske inte konstigt då de rubriker om skottlossning, explosioner, rån och våld också når utanför Sveriges gränser.

Bulletin

 


9 responses to “Företagen flyr

 • Greger Karlson

  Konstigt, jag har inte märkt av att Ericsson eller IBM flyr Kista. Vart flyttar de?
  Än så länge är kontoren kvar i Kista även om merparten av personalen pga Corona jobbar hemifrån.
  Med det sagt gillar jag inte Kista, speciellt inte vissa bostadsområden och Kista galleria. Åhléns lär ha flytt därifrån pga otryggheten. Det sa iaf en som jobbade där innan de flyttade därifrån.

  Gilla

 • Tony

  Trion Löfven, Johansson. o Ygeman är anledning nog att flytta
  sitt företag!

  Gilla

 • Stenbock

  Kattsand:
  Nej det måste ligga i deras önskemål,att bli av med våra företag.
  Annars hade man väl inte stängt ner Atomkraftverken och orsakat de stora problem,som ligger inom El-överföringen. När redan väl etablerade företag tvingas flytta ut sin produktion p.g.a. bristande el-effekt,föreligger verkligen stora avsiktliga misstag !
  Någon skrev att vi närmar oss en liknande situation,som i Arab-länderna i en kommentar. Stenbock anser vi redan idag befinner oss i den samma.

  Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Varför finns det få företag i MENA-land ?
  Varför flyr vissa företag en del orter i Sverige ?
  En fråga till svenska politiker och främst Stefan
  Löfvén.

  Gilla

  • Pia

   Microsoft och Ericsson flyr? Dom som jobbar hårt med mångkultur och inkludering. För fn hela färgskalan ska in utom en grupp. Försök lösa den ekvationen den som kan!

   Gillad av 1 person

   • Greger Karlson

    De utlänningar och invandrare som jobbar på Ericsson är skötsamma och högutbildade. Sätt inte dem i samma fack som många av de boende i Kista, Husby, Tensta och Rinkeby.

    Gillad av 1 person

   • Pia

    Nä men vad bra att du kände dig manad att påpeka att dom här mångfaldsivrande företagen lyckats attrahera några skötsamma medarbetare som inte är vita medelålders heterosexuella män, men området består av sådana folk som dom själva propagera för i decennier, kapisch?

    Gilla

   • Mathias S

    Pia;
    Japp,och det är företag som själva har värderingar som höjer mångfalden till skyarna. Deras värderingar dryper av Svenskhat.

    Gilla

 • Kattsand

  De småföretagarfientliga sossarna (och resten av vänstern) kommer inte göra något åt problemet, de ser det nog inte ens som ett problem.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: