Företagen flyr

Sverige har dalat kraftigt på Economic Freedom of the World Index. Från 19:e plats 2015 till 46:e 2018 då de senaste uppgifterna redovisades.

Ett av skälen är att företagare och näringsidkare tappar allt större förtroende för polisens arbete.

Det är nationalekonomerna Niclas Berggren och Andreas Bergh som i en debattartikel i SvD kungör att en urholkad rättsstat slår hårt mot ekonomin. Polisens roll i samhället har försvagats menar de bägge och den rollen utgör en av de faktorer som spelar in när svenska företag känner en allt större pessimism över utvecklingen.

SvD betallänk

Bulletin intervjuade igår Benjamin Dousa som på ganska nära håll fick uppleva hur en handgranat kastades in på en balkong till en lägenhet i Kista. I artikeln berättar Dousa att han och sambon inte kan tänka sig att bo kvar i området när tillökning väntas. De tänker flytta och flytten av företag i Kista är redan på gång. Storföretag som Ericsson, IBM, Microsoft och många småföretag har redan lämnat eller är på väg att lämna området.

Kanske inte konstigt då de rubriker om skottlossning, explosioner, rån och våld också når utanför Sveriges gränser.

Bulletin

 

9 thoughts on “Företagen flyr

  1. Konstigt, jag har inte märkt av att Ericsson eller IBM flyr Kista. Vart flyttar de?
    Än så länge är kontoren kvar i Kista även om merparten av personalen pga Corona jobbar hemifrån.
    Med det sagt gillar jag inte Kista, speciellt inte vissa bostadsområden och Kista galleria. Åhléns lär ha flytt därifrån pga otryggheten. Det sa iaf en som jobbade där innan de flyttade därifrån.

  2. Kattsand:
    Nej det måste ligga i deras önskemål,att bli av med våra företag.
    Annars hade man väl inte stängt ner Atomkraftverken och orsakat de stora problem,som ligger inom El-överföringen. När redan väl etablerade företag tvingas flytta ut sin produktion p.g.a. bristande el-effekt,föreligger verkligen stora avsiktliga misstag !
    Någon skrev att vi närmar oss en liknande situation,som i Arab-länderna i en kommentar. Stenbock anser vi redan idag befinner oss i den samma.

  3. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Varför finns det få företag i MENA-land ?
    Varför flyr vissa företag en del orter i Sverige ?
    En fråga till svenska politiker och främst Stefan
    Löfvén.

    • Microsoft och Ericsson flyr? Dom som jobbar hårt med mångkultur och inkludering. För fn hela färgskalan ska in utom en grupp. Försök lösa den ekvationen den som kan!

      • De utlänningar och invandrare som jobbar på Ericsson är skötsamma och högutbildade. Sätt inte dem i samma fack som många av de boende i Kista, Husby, Tensta och Rinkeby.

      • Nä men vad bra att du kände dig manad att påpeka att dom här mångfaldsivrande företagen lyckats attrahera några skötsamma medarbetare som inte är vita medelålders heterosexuella män, men området består av sådana folk som dom själva propagera för i decennier, kapisch?

      • Pia;
        Japp,och det är företag som själva har värderingar som höjer mångfalden till skyarna. Deras värderingar dryper av Svenskhat.

  4. De småföretagarfientliga sossarna (och resten av vänstern) kommer inte göra något åt problemet, de ser det nog inte ens som ett problem.

Kommentera