Det växer inga bananträd i Vilhelmina

INVANDRING. Sydsudan blev en självständig stat den 9 juli 2011 när Sudan klövs i en nordlig och en sydlig del, vid en folkomröstning hade 99 procent röstat för att skilja sig från Sudan i norr, men redan 2013 ett nytt inbördeskrig igång mellan Sydsudans militärer och olika grupper och det är bara ett av många krig.

Sydsudan har ingen stark gemensam nationell identitet. Detta har varit en betydande orsak till att de politiska och militära ledarna har kunnat mobilisera olika grupper i kriget. En svag nationell identitet kan ha bidragit till konflikten i södra Sudan eskalerade och utvecklats längs etniska linjer.

De militära ledarna i Sydsudan år 2011, då fanns en gemensam fiende i norr. Sedan bröt inbördeskriget ut igen. Foto: Babasteve

Ingen planterar bananträd i Vilhelmina. Ingen skulle ens komma på tanken. Vem som helst förstår att de inte skulle överleva. Men i stor skala planteras människor från ett av jordens mest våldsamma och underutvecklade länder, Sydsudan, i bland annat Vilhelmina – en liten kommun med 6.668 redan hårt beskattade invånare, skriver Julia Caesar på sin blogg.

Cirka 500 sydsudaneser har redan flugits till Sverige, och fler är på väg. I samarbete med FN:s flyktingorgan UNHCR har det duktiga världssamvetet Sverige tagit emot så kallade kvotflyktingar sedan 1950. Sedan 1995 har antalet enligt Migrationsverkets statistik legat omkring 1 900 per år.

Men genom den migrationspolitiska överenskommelsen den 23 oktober 2015 mellan regeringen, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna (alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet) beslutades att Sverige skulle mer än fördubbla antalet kvotflyktingar till 5.000 personer per år. Avsikten med migrationsöverenskommelsen var att stänga ute Sverigedemokraterna från politiskt inflytande över migrationspolitiken.

Sedan 2018 har antalet kvotflyktingar överskridit den maxgräns på 5 000 som anges i den migrationspolitiska överenskommelsen och ligger på cirka 5 250 kvotflyktingar per år. 2019 steg antalet till 5 408 enligt UNHCR:s statistik. Samma år tog Danmark emot tolv (12) kvotflyktingar. Siffran för 2020 påverkas av coronapandemin

Läs vidare hos Julia Caesar…

– Pettersson säger att syftet med de så kallade kvotflyktingar är att socialdemokraternas regeringspartner miljöpartiet ska hålla sig lugna och utåt kunna framstå som goda och barmhärtiga.

Sydsudan Foto: Babasteve

Det finns större chans för en snöboll i helvetet att överleva än att en sydsudanes kan integrera sig i Sverige. Sydsudan är ett av världens mest underutvecklade och dysfunktionella länder.

Svenska kommuner har utan att kunna tacka nej tagit emot synnerligen krävande och med mycket stora särskilda och kostnadskrävande behov som kommunerna blir ansvariga för bara för att S ska kunna hålla mp lugna.

De flesta av sydsudaneserna kommer att behöva insatser av socialtjänsten. De kan inte läsa och skriva, de har aldrig sett en hiss eller en asfalterad väg.

Kvotflyktingar åker alltså gräddfil direkt till det som återstår av den svenska välfärden och som en vanlig svensk pensionär eller funktionshindrad kan få kämpa desperat för i åratal för att – i bästa fall – i nåder komma i åtnjutande av.

Sydsudan Foto: Babasteve

Till detta kommer givetvis rätt till försörjningsstöd, bostadstillägg, barnomsorg, barnbidrag, flerbarnstillägg, äldreförsörjningsstöd, gratis skola, tolkar och utbildning och mycket mer. Allt serverat på en silverbricka, framburen av skattefinansierade tjänstemän som tar hand om allt det praktiska och de kommer garanterat inte att trivas.

Sydsudan är alltså ett av de länder som misslyckas kapitalt med att bygga ett fungerande samhälle och det beror på invånarna. I grunden är Sydsudan rikt, men med en befolkning som har en knappt mätbar IQ, alltså i snitt under 55. Det är inte barmhärtigt att ta dem till Sverige, de slipper visserligen svälta men det är det enda. Ville vi hjälpa borde vi lyssna på Hans Rosling och Jimmie Åkesson…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Det växer inga bananträd i Vilhelmina

  1. ”55 i IQ” finns kanske nån undersökng som hävdar det. Men den tror jag inte på. IQ test är anpassade till folk som gått i skola osv.
    55 poäng det skulle innebära att de var grovt förståndshandikappade, vore de det skulle de inte överleva i ett bistert afrika.

  2. Sydsudans problem för att bilda en fungerande stat är alltså att det är ett land med mångkultur. Vilken lärdom kan Sverige dra av det?
    Vilhelmina verkar tro att befolka kommunen, med personer som har så låg IQ att den inte ens kan mätas, är bra för deras lokala utveckling.

  3. Tänker de styrande någonsin?- Hur skulle det vara att komma från det varma Afrika med solsken halva dygnet till Vilhelmina eller motsvarande plats i t.ex. november, december. Mörker, mörker, mörker. Kyla. Främmande svart våt skog eller snöklädd dito. Inte en människa som förstår mitt språk. Främmande bostäder med obegripliga funktioner – värme, varmvatten, elektricitet, elektrisk spis. Kanske inte den dröm för dessa människor många föreställer sig. Knappar för att få maskiner att fungera, knappar till allt! Och om man gör fel – vad händer så? Vattnet rusar ur kranen, spisen brinner upp. Moderna lägenheter i ett kallt klimat kräver sin teknik. Kyla, kyla, kyla, halka, halka, halka, sladda i snön – en gångteknik man lär sig som barn. Kulturkrocken enorm. Först tidsresan – snabbt 1000 år framåt i tiden med allt teknik, sedan ett klimat och ett mörker som t.o.m. måste anses trotsa helvetet i deras ögon. Och ensamheten. Är detta en ”god” gärning?
    Har det någonsin gjorts en undersökning hur människor mår som får göra en sådan omställning?
    Mat finns och pengar till det mesta, kommer från ingenstans, mest från ett hål i väggen eller Allah eller Gud? Ett samhällssystem som måste verka obegripligt men som kallas ”demokrati” av utsända introduktörer från samhället.
    Jag skulle bli vansinnig för mindre.

  4. Öppnar aldrig mina kuvert – det får dödsboet göra. Betraktar hela åtgärden med pensionerna som ett skämt efter att Göran Persson tog x antal miljoner/miljarder för att rädda statskassan. En juste stat hade sett till att återbetala det beloppet och inte i praktiken skänka pengarna till vad de kallar flyktingar.

  5. Det växer inga bananträd någonstans, eftersom bananer växer på en planta.
    Det skulle vara svårt för svenskar att anpassa sig i Sydsudan och ännu svårare för en sydsudanes att anpassa sig till vårt land och kultur.
    En fördel för främlingar i Sverige är ju förstås att så fort de kommer hit blir de ”svenskar.”
    Vi förblir svenskar varthän vi än flyttar, men har förmågan att anpassa oss för det mesta mycket snabbt.

  6. Som pensionär fick jag ca 150 kr mer i månaden Stefan som har 170 000 i mån fick 4000 allas lika värde han kunde dela med sig till alla 30 000 uteliggare i Sverige nu när kylan sätter in…….

  7. Då kanske det är dags att skaka fram de ”lätta jobben” igen? Hänga vid bankomaten och råna pensionärer, det måste vara det som avses. Blir ett fint tillskott till de redan vidlyftiga bidragen. För samhället blir det också vinst, men lite längre fram?

  8. det där är ju ett typexempel på att hjälp i närområdet är mer kostnadseffektivt. är det någon som ens frågat vad dessa vill själva? ge dom 100 spänn per månad på plats i sudan och ordna med skola och enklare utbildningt lokalt och de kommer att vara ganska nöjda med sina liv. de kommer inte att få mer livskvalitet i norrlands inland ens med högvis med stålar drällandes

  9. Vill bara kort tillägga,att nu kräves från styrande politiker att Arabiska,skall bli ett nytt gångbart språk i Abzurdistan !
    Stenbock tror för sin del,att detta sker automatiskt redan inom nästa generation som lär bestå av merparten Beduiner o. Nomader !!
    Undantaget möjligen Wilhelmina med sina kolsvarta Niggrar från Sudan.

    • Ja du Stenbock, styrande politiker har redan börjat se till att arabiska skall bli ett nytt gångbart språk i Sverige, en absurd och fullständigt förnuftsvidrig utveckling…

      ”Varför informationsskyltar på arabiska?” frågade sig helt nyligen signaturen ”En gång sosse, aldrig mera sosse!” i en insändare i Nya Wermlands-Tidningen, vilken jag härmed tar mig friheten att återge, då jag tyckte den var bra, citat:

      ”Jag har rest mycket i utlandet i min tjänst och så även på min fritid då det är en av mina stora fritidsintressen. Vart man än kommer, i Europa, Asien, Afrika eller Mellan Östern så används två språk på vägskyltar, vid offentliga institutioner så även på stora sjukhus, nämligen på landets språk och engelska. Till min stora förvåning då vi befinner oss i Sverige så har förlossningsmottagningen på Centralsjukhuset i Karlstad börjat skriva på arabiska på deras informationsskylt vid mottagningens ingång. Ja just det, arabiska!

      Det bor många thailändare i Karlstad och också många andra nationaliteter, men inte står det på deras hemspråk vid mottagningens ingång. I normala länder som jag också beskriver så används helt naturligt landets språk och det internationella språket engelska men inte i Sverige utan arabiska. Detta förfarande ses mer och mer på offentliga institutioner, vårdinrättningar och sjukhus och värst är det i Stockholm, Göteborg och Malmö och i vissa delar av Malmö skrivs till och med gatunamn på arabiska.

      Jag och många med mig ställer sig frågan vad för signaler signalerar detta mån tro. Jo att de inte behöver lära sig det svenska språket då de naiva svenskarna anpassar sig efter dem och inte tvärtom (integrera sig). Till och med den intervjuade arabtalande muslimska kvinnan som knappt kunde prata svenska ansåg att det var en rättighet att det ska stå på arabiska. Vart f-n är detta land på väg?

      För några år sedan satt jag på vårdcentralen Verkstaden i Arvika och tittade på deras informations-TV angående fallskador där alla kvinnorna var klädda med hijab, ja just det hijab! Skrev en förfrågan till berörda ansvariga inom Landstinget och frågade om den gemene svenska kvinnan bär hijab, men svaret lät vänta på sig, väntar fortfarande på ett svar men de tog bort informationen med hijab klädda kvinnor.

      Jag själv är invandrad migrant som aldrig gått SFI eller ens fått modersmålsundervisning. Detsamma gällande min avdöde mor. För oss var svenska språket första språk då vi valde att bosätta oss i Sverige, men Sverige och svenskarna är fantastiska då svenska betraktas som andra språk i svenska skolor, helt absurt om man frågar den gemene.”

      ”En gång sosse, aldrig mera sosse!”

      https://www.nwt.se/2020/01/02/varfor-informationsskyltar-pa-arabiska/

      • Pålsjö:
        Ja och det verkligt skrämmande är,att vi ursvenskar som påpekar detta förfall klassas som ”rasister,facister och högerextrema” !!
        Finns något annat land på jorden än Abzurdistan,som verkar för att avskaffa sig själv ??

  10. Svenska ”fattigpensionärer” fick inte ens de 600 kr i månaden i höjning 2021 som utlovades !

Kommentera