3,55 promille på stulen kamel imponerar

BROTTSLIGHET. Den man som under måndagskvällen rusade in i en bar i Kungsbacka, beväpnad med en igångsatt motorsåg visar sig vara samma man som förra året kom att kallas “kamelmannen”. Detta efter att ha ridit in ett hotell i Turkiet på en stulen kamel förra sommaren, där han med en promillehalt på 3,55 i blodet började trakassera personal och gäster, rapporterar Kungsbacka-Posten.

Rinkebyhästar kanske skulle passa bättre till många av dagens taxi-förare och andra trafikanter med för den delen…

– Jag har ingen som helst uppfattning om varför han gör detta, säger Sonja Seligmann, kammaråklagare till tidningen.

Hon känner till kamelhistorien, men säger att det inte är vad han tidigare dömts för i Sverige.

– Jag ser bara att han är dömd i Sverige, säger Sonja Seligmann.

Mannen utreds efter gårdagens händelse för grovt olaga hot mot grupp.

– Pettersson är lite imponerad. Rida in på ett hotell på en stulen kamel med 3,55 promille i blodet och ändå sitta kvar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “3,55 promille på stulen kamel imponerar

    • Han ville bara hjälpa till men hade missuppfattat. Har hade hört att de skulle skära ned personalen. Han kan inte språket så bra.

  1. Det som är mest intressant i denna historia är; hur full var kamelen som gick med på att dra in på hotellet?

    • En kamel kan dra i sig 130 helrör på ett bräde. Sedan klarar den sig utan dricka ett halvår. Om hen inte är ute och rumlar för mycket. Då behövs det påfyllning.

      Källa: wikipedia.se

  2. Han kan nog åka skidor helt ok, men är nog ett strå vassare i baren efteråt, där är det få som klår honom.

  3. Men lilla Kungsbacka-posten. Ursäkta lite gubba-gnäll. ”Promille-halt” finns inget som heter. Promille är varken ett ämne eller en substans. Promille är en sort kombinerat med en siffer-nivå i detta fallet. Precis som kilo eller liter. I ovanstående exempel borde redaktören i stället angett nivån på ”Alkohol-halten”.

    • Ordet promillehalt finns i Svenska Akademins ordlista SAOL på nätet. Det används av Systembolaget och många andra så jag tror nog att Kungsbacka-Posten har rätt i detta fall.

      • Då är det ju bara att beklaga SAOL. För ett folk som tillåter att det egna språket utarmas på detta viset, är på förhand dömt till undergång.

Kommentera