Terrorattack mot Spånga kyrka igen

VÅLDSVÅGEN. Eldfarlig vätska kastades vid tretiden på natten mot söndagen mot kyrkporten till Spånga kyrka, nordväst om Stockholm. Polisen var snabbt på plats och kunde släcka branden med pulversläckare, skriver SVT Stockholm.

Spånga Kyrka Foto Mats Rydsbo, Wikipedia

Det är jättetråkigt att det finns personer som gör sådant här. Själva meningen med handlingen är väl att provocera, säger Jerker Alsterlund, kyrkoherde i Spånga-Kista församling, till SVT.

Det är inte första gången Spånga kyrka, som är från 1100-talet, attackeras. Senast i onsdags kastades tre molotovcocktails mot kyrkan, flera fönster gick sönder men ingen skadades.

Vi tittar på vad som har kastats in och om nattens händelse har ett samband med den som skedde för fyra dagar sedan, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen till SVT.

Brottet rubriceras som mordbrand.

– Pettersson säger att kyrkan är belägen mellan Tensta och Rinkeby. Båda områdena domineras av invandrare från muslimska länder och har stora problem med kriminalitet och radikala muslimer.

Detta är terrorism.

2 §   För terroristbrott döms den som begår en gärning som anges i 3 §, om gärningen allvarligt kan skada en stat eller en mellanstatlig organisation och avsikten med gärningen är att
1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller en befolkningsgrupp,
2. otillbörligen tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller att avstå från att vidta en åtgärd, eller
3. allvarligt destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer i en stat eller i en mellanstatlig organisation.

Straffet är fängelse på viss tid, lägst fyra år och högst arton år, eller på livstid.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Terrorattack mot Spånga kyrka igen

  1. vem är det som är så i mot den svenska kyrkan och även vandaliserar gravar och stjäl urnor samt försöker bränna ned kyrkor
    Allt för att slå sönder vår tro och slå sönder sista utposten i samhället till okänbara spillror ?
    vänstern eller nykomlingarna ?
    Vad f.. är det för folk vi betalar hyra och ger bidrag till, och vad f.. är det för styrande som låter allt detta ske utan kraftag.
    Det finns snart inget av ”vårt” egenvärde som svensk kvar, vi blir undanträngda i en allt snabbare takt och absolut inget görs.

  2. Man har vält gravstenar och vandaliserat på Norra kyrkogården flera gånger nu.Kyrkogården är mycket stor och det hjälper föga att låsa grindarna in dit.Kyrkor vandaliseras nu senast är det Spånga vackra kyrka som är hämndobjektet.Vem sysslar med sånt här ? Ingenting är heligt längre och våra döda får inte längre vila i frid.Det måste vara dom högerextrema eller fattigpensionärerna som har varit i farten igen…..

  3. Jag har varit borta igen och i studeiesyfte där sett och lyssnat på regimmedierna! Inte ETT ORD om detta fasansfulla dåd!

  4. Säg vem kan det vara?
    Tystnaden är total, men när en mikro brinner i en moske då är det rasister.
    Detta innan branden är släckt.
    Vissa har en blockad i hjärnan, de klarar inte att hantera deras egna adepters brott. Hjärntvätten har pågått så länge att ingen kan tänka utanför den norm sjuklövern skapat.

    • eller en fritös som Dom själva glömt att stänga av… men självfallet är det ”rasister” som ”tuttat” på…

      Undrar vilka vi skulle börja kalla rasister… såpas mycket har jag jobbat i Mellanöstern… En IQ befriad kan räkna ut att dåden har samband… även polisen, men dom är bakbundna att lösa terrordåden för det skulle reta upp inte bara brödraskapet som skyddas av både Löfvén och våran ärkebiskop. Snacka om att släppa in vargen i hönshuset.

Kommentera