”Mörka pengar” hjälpte Joe Biden vinna valet…


KORRUPTION. USA:s president Joe Bidens valkampanj fick rekordstora donationer från grupper som tagit emot pengar från anonyma sponsorer inför det amerikanska presidentvalet, vilket betyder att amerikanska väljare aldrig helt kommer att få veta vilka som stöttade honom, skriver Bloomberg/Omni.

Jeander

Enligt nyhetsbyrån tog Bidens kampanj emot 145 miljoner dollar i så kallade ”mörka pengar”, vilket är ett donationssystem som Demokraterna själva länge har kritiserat. Jämförelsevis tog Donald Trumps kampanj emot 28,4 miljoner dollar i ”mörka pengar”.

Sådana donationer kommer från organisationer som inte behöver redovisa vilka individer som stöttat dem, medan privata donationer till presidentvalskampanjer måste redovisas öppet.

I teorin ska amerikanska kampanjfinansieringslagar förhindra att rika sponsorer får inflytande över politiker, men systemet har stora kryphål som utnyttjas av olika grupper, skriver Bloomberg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “”Mörka pengar” hjälpte Joe Biden vinna valet…

 • Kent

  Svenska H&M skänkte 5 miljoner till BLM ”burn, lutting, murder” och att hjälpa svarta med att rösta.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja Storkapitalismen kunde ju lätt sända över bidrag,när de framöver var säkra på att få tillbaka dem 10-dubbelt,via ”klimatlögnerna”.
  Att skriva under Parisavtalet var ju också bland de första Biden uttalade,som President.Dessutom tillkommer alla vaccindoser mot ”Coronan”,som de nu kan tjäna storkovan på,runt hela klotet !!

  Gilla

 • Kungen

  Svarta pengar ? Men han är ju vit……😄😄😄😄

  Gillad av 1 person

 • Blitz

  Finns mycket om detta och dem som inte på allvar förstår att det finns mörkerkrafter om detta i verkligheten är nog tappade. Donald Trump inledde i sina första tal med YES, WE WILL SHINE AGAIN. DT avslutade till sina anhängare GOD BLESS YOU ALL and GOD BLESS AMERICA!! Bland det sista han sa att han skulle be för nya regeringen och Usa. Det finns en hel del i gamla testamentet som väldigt väl stämmer med dagens nationer och att det kommer onda folk till länderna. Men förnekare förstår inte.

  Gilla

  • Moberg

   Två vuxna människor som förmodligen också tror på tomten.
   Att referera till sagor över 2000 är gamla, ingen fakta bara tro.

   Gillad av 1 person

   • Argus

    ”Sagorna” handlar nog inte så mycket om övernaturliga väsen som om människans egna brister och ondska. Om det mot förmodan skulle finnas en Gud som är allvetande och allsmäktig har jag svårt att tro att han/hon/den/det skulle tvinga någon att bygga en altare för att offra den förstfödda sonen för att i sista ögonblicket stoppa blodsoffrandet.

    Det råder ingen tvekan om att det funnits gränslöst onda människor och det än i dag finns ondska ibland oss.

    Gilla

 • Oskar

  Kan kusinerna Wallenberg kanske stöttat till med lite slantar?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: