Handgranat kastad mot lägenhet i Kista

VÅLDSVÅGEN. Polisen larmades i kväll till ett bostadsområde i Kista, nordväst om Stockholm, efter en kraftig detonation. En okänd gärningsman ha kastat en handgranat mot en lägenhet.

Det är någon form av detonation. Det har blivit materiella skador. Ingen person är skadad, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl på polisen i region Stockholm.

Polisen är just nu i Kista med flera patruller och har spärrat av området där det exploderat.

Nationella bombskyddet är larmat. Ingen person är frihetsberövad.

Om det mångkulturella paradiset Kista på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Handgranat kastad mot lägenhet i Kista

  1. Seder och bruk från ett land till ett annat skiljer sig i vissa stycken väsentligt.
    Importerar vi urskillningslöst så syns de nya sederna och vad hos dem brukligt är, även hos oss.
    Finns det någon vettig svensk som har en ovän som till varje pris skall mördas? Om våra politiker i PK kretsen har den erfarenheten så är de inte svenska eller helt enkelt dumma.
    Varför fortsätter de då att plädera för mer import?
    Hur skall lille Steffes hemsnickrade ekvation om förtjänst längre fram någonsin lösas utan att ta till stramare tyglar?
    Slutsats! Vi har för dumma eller oerfarna politiker i styret av vårt land.

  2. Angående attacker med handgranat och andra sprängdåd:
    ”En utökad möjlighet att söka efter vapen och andra farliga föremål”, – Promemoria från oktober 2020, textutdrag:

    Sid. 46:
    ”Antalet ärenden hos Nationellt forensiskt centrum (NFC) som var sprängämnesrelaterade ökade exempelvis under åren 2014–2019 från 98 till 364. Det innebär att det årliga antalet ärenden har mer än tredubblats under den perioden. Vidare visar Polismyndighetens statistik att antalet ärenden avseende sprängningar som Polismyndighetens nationella bombskydd har hanterat har ökat från 40 till 127 åren 2016–2019. Polisen har enligt promemorian även noterat att det hos kriminella grupperingar finns en ökad benägenhet att använda sprängämnen i miljöer där det är uppenbart att andra medborgare kan komma till skada.”

    Sid. 83-84:
    ”Brottsligheten har förändrats på ett oroväckande sätt. Det dödliga våldet har förändrats på senare tid. Statistiskt sett ligger antalet konstaterade fall av dödligt våld numera på en högre och jämnare nivå än tidigare årtionden. Även om statistiken avseende sprängningar är knapphändig, finns det alltså oroväckande signaler som talar för att antalet sprängningar ökar. Med tanke på de skador som sprängning kan orsaka är risken för att oskyldiga drabbas t.o.m. större än vid skjutningar.”

    sid.110-111:
    ”Samtidigt kan sprängämnen orsaka klart större förödelse och skada många fler än de flesta andra farliga föremål. Frågan är då om dagens regler om förverkande är tillräckliga. Det är en svaghet i den nuvarande regleringen att det, utöver regleringen i 23 § polislagen som tar sikte på akuta bombhot, förefaller saknas möjlighet att besluta om husrannsakan i förebyggande syfte för att söka efter föremål som är ägnade att användas för sprängning.”

    sid. 112:
    ”När föremål som är ägnade att användas för sprängning kommer till brottslig användning rör det sig – på samma sätt som när vapen används – ofta om brott mot liv eller hälsa. Föremålen i fråga kan dock användas även vid andra typer av brott. Inte sällan kan exempelvis sprängning användas för att hota någon eller för att idka utpressning. Om det finns anledning att befara att ett föremål ska komma till sådan användning, saknas det stöd för förverkande enligt 36 kap. 3 § 2 brottsbalken. Därmed saknas det även förutsättningar för husrannsakan i förebyggande syfte.”

    https://data.riksdagen.se/fil/7623C879-8F54-4BB6-BD23-AE93CE33A4FE

Kommentera