Varför får mördare rymma utan straff?

BROTTSLIGHET. Rymningar måste kriminaliseras i Sverige. Det skriver KD-ledaren Ebba Busch och partiets rättspolitiske talesperson Andreas Carlson på Aftonbladets debattsida.

Ebba Busch. Foto: Wille Öhgren, Wikipedia

KD-topparna är kritiska till det faktum att den man som misstänks för knivmordet i Rissne i inledningen av året lyckades rymma från rättspsyk under en permission i fjol.

KD menar att ansvariga ministrar inte kan ge några bra svar på varför han inte greps före mordet.

Partiet vill också att man ska införa fotboja med GPS vid permissioner för att det ska bli svårare för dömda kriminella att rymma.

Jeander

– Pettersson undrar hur Mikolaj Kowalew som dömdes för ett knivmord 2018 kan vara på permission 2020?

Mikolaj Kowalew, mördade med kniv 2017. Dömdes 2018, rymde på en bevakad permission i slutet på 2020 och mördade igen med kniv i början på 2021.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Varför får mördare rymma utan straff?

  1. Tänk vad lite vi får veta, jag har tagit för givet att en flykt likväl flyktförsök betyder påbackning av straffet.
    Klart det skall vara straff fly för varje dag du stannar ute ökas strafftiden med en månad maximeras tii ett år.
    Det borde Riksdagen kunna besluta på en dag och regeringskansliet, med alla välbetalda GD som sitter av tid på en vecka, snabbare tror jag inte för de kan ju bli överansträngda.

    • De dagar du är borta läggs till den datum du skulle blivit fri Moberg.
      Allt för rättvisan skull.

  2. Den mördaren är diagnostiserad som svårt sjuk och det hade inte hjälpt om vi hade kriminaliserat fängelseflykt.
    KD slår in öppna dörrar och hoppas på poäng.
    Dock skall inte farliga fångar kunna rymma så lätt.
    Att köpa billigt av åldringar är moraliskt förkastligt.

    • Rädd: ”Dock skall inte farliga fångar kunna rymma så lätt”.

      Nej, just det! Hur i hela fridens namn kan det vara tillåtet med promenad för en livsfarlig psykopat som Mikolaj Kowalew, en dödsmaskin i (o)mänsklig form med ”en närmast obefintlig empati”, enligt rättspsykiatern som undersökt honom. Hans första offer, 16-åringen, som höggs ihjäl i Enskede gymnasium, avrättades av Kowalew med orden: ”sov så gott”, vilket åhördes av skolans personal som försökte ingripa.

  3. Sverige importerar ju Kriminella, så det är självklart att dom skall få rymma utan straff och så tillkommer ju rabatter på brotten också. Varför skall vi ha hederliga människor som arbetar och betalar skatt, jo någon måste ju finansiera den kriminella verksamheten.

  4. Varför kräver Sverige att kriminella som Navalny ska släppas fria i Ryssland ? Då ska väl kriminella i Sverige också släppas utan gnäll ?

    • Är Navalnyj kriminell? Varför kräver då så många ryssar att Aleksej Navalnyj ska släppas fri? Dom påstår till och med att han inte är kriminell utan att det är personerna i Rysslands ledning som är kriminella och de flesta ryssar är väl kloka människor.

      • Grovt kriminella Löven har blivit dömd av en internationell domstolstribunal till 30 års fängelse för brott mot mänskligheten.

Kommentera