Stefan Löfven är självkritisk


INRIKES. Statsminister Stefan Löfven tycker att Sverige kom igång för sent med masstesterna av covid-19, säger Löfven i en intervju i Dagens Nyheter. – Vi skulle ha kommit upp i testvolym tidigare, säger han till tidningen.

Stefan Löfven by Socialdemokrater is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

I det tidiga skedet saknades det ”etablerade strukturer” för att utföra bredare tester på befolkningen och så behövde man använda allt testmaterial och resurser till sjukvården, förklarar Löfven.

Statsministern försvarar hanteringen och säger att det inte är konstigt att man i backspegeln kan se saker som skulle kunna ha gjorts bättre.

– Pettersson säger att det är mycket som kunde gjorts bättre och annorlunda. Exempelvis, arbetslösheten, åldringsvården, sjukvården, bostadsbristen, invandringen, försvaret, islam, skolan, socialbidragen, pensionerna, beredskapen, återvandringen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt!

Igår passerade Sverige 11.000 döda i sviterna av Covid-19 och vi ligger i förhållande till folkmängden i nästan på samma antal döda som USA som är värst drabbade i världen och Donald Trump kritiseras enormt för.

Danmark: 1909
Finland: 632
Norge: 544

Norden totalt: 3085

Sverige 11005 döda

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Stefan Löfven är självkritisk

 • Bigman

  Det handlar enbart om omvändelse under galgen.
  Både politiker och FHM har varit tvärsäkra under alla beslut som tagits.
  De har hemfallit åt kritik mot regioner och andra delar av organisationen.

  Själva har de brännt upp material i maj-juni, sånt som kunnat användas.
  Beredskapslagren behövdes inte sa Ygeman.
  Vi får hjälp från EU sa flera andra.
  Bara tillräckligt många blir smittade (många som dör också).
  Urusel statistik om orsaker till nytt smittutbrott.
  Oklart VILKA som gått bort, varit sjuka. Det är inte bara äldre.

  Det lilla de gjort har dolts av en enorm svada där inget varit rätt eller ens haft någon effekt.

  Vi hade inget material, EU behöll sitt och vårt material. Invandrarna står för närmare 50% av dödsfallen, ingen talar om varför. Ingen metod de valt har kunnat styrkas i medicinska teorier, om man inte accepterar ett stort bortfall av sjuka.

  Min personliga teori är att flygandet varit fortsatt högt och därigenom har smittan kommit tillbaka. Inga tester eller någon karantän har genomförts.
  Tidsperioden stämmer ganska bra med då våra förtrycka flyktingar återvänder från sina semestrar i sina diktatoriska hemländer. De länder de inte får besöka med flyktingpass. Den historia som legat till grund för asylen i Sverige har enbart varit en historia.

  Helt klart är att det bör bli någon form av i initiativ för att få regeringen avsatt. Ingen vet var detta slutar men dessa siffror verkar bli höga i länder med enorm invandring och bör användas som argument i nästa väl.

  Gilla

  • G Nordström

   Hur många dör på grund av inställda operationer sen hösten 2019?
   Var lugna Sveriges befolkning ska minskas till 7,2 miljoner fram till 2025.Enligt gällande plan.

   Gilla

 • Fjodor

  Regeringens tillkortakommande under Corona-tiden beror nog på att Dan Eliasson inte hade sin hitte-på-tjänst på regeringskansliet som ”samordnare”.

  Gilla

 • Tony

  Man kan ju fråga sig varför elda upp detta skyddsmateria?
  Om man inte ansåg sig ha behov av det, så kunde man ju
  skänkt bort till andra länder? Det är man väldigt duktiga på
  när det handlar om våra skattemedel?

  Gilla

 • eva

  Jag rekommenderar dagens (23/1) Henrik Jönsson på Youtube. Han klär av Coronastrategin in på bara huden.

  Gilla

 • Bernt Ekholm

  För att nu avsluta det gångna året, 2020, med lite kallhamrad fakta/statistik.

  Med hänvisning tll SCB’s statistik, Befolkningsstatistik, över befolkningsmängd och antal döda, med utgångspunkt från åren: 1960, 1970, 1975 och därefter årsvis från 1980 och Folkhälsomyndigheten, avlidna MED covid 19.

  För 2020 har jag använt följande siffror: 10 300 00 (Nov -80 000) Avlidna i Covid 19: 10 000 (15 Jan) och totalt avlidna 20: 97 000.

  Ovanstående statistik visar att alla år fram t.o.m 2007 avled 1% eller fler av befolkningen varje år.

  2020 avled 0.94% av befolkningen, vilket innebär att följande år mellan 2008-2020 hade högre dödlighet: 2011 (0.95), 2010 (0.96), 2009 & 2012 (0.97), och 2008 (0.99) % av befolkningen.

  Antal avlidna MED covid 19 under 2020 (+15 dagar) var totalt 10 000 personer, varav äldre, 70+, uppgick till 9300 personer, vilket ger en dödlighet på 93% av totala antal covid 19 fall.

  Sett till befolkningsmängd, 10 300 000, och antal avlidna MED covid 19, 10 000, vilket ger en dödlighet på 0,00097%.

  Antalet äldre, +70, avlidna, eller snarare avlivade, MED covid 19 visar, tyvärr, inte på någon större vilja att skydda dom mest utsatta personerna i samhället.

  Med facit i hand blev det inte så illa som många trott, förutom för +70. Inte helt fel av folkhälsomyndigheten, den förövrigt totalt inkompetenta regeringen/riksdagen/journalistkåren att inte, totalt, har stängt ner Sverige. Vilket man har gjort i många länder med förödande effekt på ekonomi och personlig frihet.

  Som avslutning, så har förmodligen 2020 tillsammans med åren 2008-2019 den lägsta dödligheten per capita sedan 1749, som är året man började föra statistik över befolkningen i Sverige.

  Gillad av 1 person

 • Pålsjö

  Bitte Assarmo i Det Goda Samhället, om (ett av) Stefan Löfvens försåtliga budskap:

  ”På nationaldagen tog statsminister Stefan Löfven tillfället i akt att informera medborgarna om att det var väldigt lite som var bättre förr. Vad vi i själva verket ska fira är hur mycket bättre allt är nu, jämfört med den tid då en fjärdedel av befolkningen valde att emigrera på grund av fattigdom, svält och orättvisor.

  Ur den aspekten har Löfven rätt. Samtidigt är det ett försåtligt budskap han kommer med. När man tar del av vad han säger kan man, om man inte vet bättre, få uppfattningen att alla som ifrågasätter dagens Sverige vill vrida klockan tillbaka till tiden före allmän rösträtt. Men så är det naturligtvis inte. Det finns nämligen ett Sverige mellan emigranternas och dagens. Ett Sverige där man kunde lämna ytterdörren olåst, slapp vara rädd för skjutningar och terroristdåd, och kunde låta barnen promenera ensamma till skolan utan att behöva oroa sig för att de skulle bli misshandlade, rånade och våldtagna på vägen. Det är det Sverige de allra flesta människor syftar på när de säger att det var bättre förr.

  Det här förstår naturligtvis var och en som har en hyfsad tankeförmåga, och det förutsätter jag att statsministern har. Därför måste jag anta att han helt enkelt är ohederlig, när han skamlöst låtsas att medborgare som uttrycker längtan efter en annan tid vill ha tillbaka Fattigsverige.

  Det betyder naturligtvis inte att allt var bättre förr. Men det är faktiskt fullt möjligt att tycka att vissa saker var bättre förr och att andra saker inte var det. Det är dessutom helt legitima åsikter, och att statsministern väljer att avfärda dem så kategoriskt visar på ett opassande förakt för medborgarna”

  Bitte Assarmo avslutar sin artikel med att hon saknar sitt gamla Sverige, hon saknar det så det värker i hjärtat, och förmodar att de flesta gör detsamma. Ja, hon antar att till och med, citat: ”statsministern själv skulle göra det, om han levde i verklighetens Sverige, men från sin tron försöker han istället få medborgarna att tro att våld, otrygghet och en raserad välfärd är ett slags oundvikliga biverkningar av de framsteg som gjorts. Så är det inte. Det handlar om illa genomtänkt politik i kombination med en bristande respekt för medborgarna. Det borde statsminister Löfven ha talat om på nationaldagen, istället för att jämföra dagens Sverige med 1800-talets.”

  Hela Bitte Assarmo:s text finns här:
  https://detgodasamhallet.com/2019/06/10/bitte-assarmo-stefan-lofvens-forsatliga-budskap-pa-nationaldagen/

  Gillad av 1 person

  • Andersson

   Det var en hel del som valde att emigrera av andra orsaker än fattigdom, svält och orättvisor. Om du menar emigrationen till norra Amerika.

   Det var också en omfattande utvandring till Danmark och Tyskland. Vad man skulle kalla arbetskraftsutvandring. Vad man kallar den bortglömda utvandringen.

   Gilla

 • Majbjörn

  Allt som den SD hataren företar sig kommer för sent.
  Fullt upp med att utestänga SD.

  Gilla

  • Tony

   Anledningen till att han hatar SD är inte för att dom är
   annorlunda än andra partier, utan för att dom på ett
   föredömligt sätt kartlagt Sossarnas solkiga historia med
   samarbete med Nazister, deras experiment med människor
   som fötts annorlunda av olika anledningar , skallmätning
   och andra förnedrande beteende. Detta skulle ju fortsättas
   att tigas ihjäl, dom andra partierna har ju varit tysta om detta
   för att dom själva tidvis deltog i den förnedrande verksamheten.

   Filmen om Sossarnas historia skulle ligga uppe till visning
   hela tiden, men SVT o övrig media är inte intresserade,
   hoppas att Swebb tv gör den tillgänglig!

   Gilla

 • Argus

  Detta är inte regeringens fel – enbart – och inte bara denna regering. Genom bristen på styrning och övertrassering av den kommunala ekonomin genom kommunplacering av ekonomiska migranter har kommunernas tvingats att dra ner på varande område utom försörjningsstödet till utlänningar. Detta har drabbat äldreomsorgen vilket nu märkts i antalet dödsfall där.

  Regeringens underställda myndigheter har dock uppvisat besvärande brister. Folkhälsomyndigheten har levt (lever?) i utopin att Sverige är ett normalt land och fungerar som på 1960-talet. Transportstyrelsen skulle ha stoppat flyg från kända smitthärdar. MSB skulle inte ha eldat upp nära en miljon skyddsmasker. Socialstyrelsen skulle inte ha eldat upp personlig skyddsutrustning för 72 miljoner. De skulle inte heller ordinerat palliativ vård för de som byggt landet. Läkemedelsverket skulle inte begränsat utskrivning av verksam medicin till enbart specialistläkare. Migrationsverket skulle inte delat ut 2,5 miljoner uppehållstillstånd och hundratusentals medborgarskap.

  Denna pandemi har i första hand drabbat våra äldre och skröpliga. I andra hand utlänningar med D-vitamininsufficiens. I tredje hand personer med andra underliggande sjukdomar. De flesta andra som fått det har som mest upplevt det som en kraftig förkylning eller influensa. Om de ens märkt det. Northwest university i USA konstaterade i maj att det var inte själva virusinfektionen som tog död på de flesta människor som avlidit utan immunförsvarets överreaktion som slog ut frisk lungvävnad på grund av D-vitaminbrist.

  COVID-19 är inte att leka med men med försiktighet och med bra hygienrutiner så kommer de flesta friska människor att klara sig utmärkt. Att hygienrutinerna blivit mycket bättre hos vanligt folk märks inte minst på frånvaro av den så kallade vinterkräksjukan som normalt grasserar vid denna tidpunkt på året.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: