Polischef Erik Nord intervjuas om situationen för svenska polisen


POLISEN. Emmie från Riks intervjuar Erik Nord, polisområdeschef för polisområdet Göteborg inom Polisregion Väst, om bland annat regeringens mål om fler poliser, antagningskraven och polistätheten.

Riks är en konservativ nyhetsförmedling, ansvarig utgivare Samtid & Framtid AB och Sverigedemokraterna som ägare.

Om Erik Nord på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


5 responses to “Polischef Erik Nord intervjuas om situationen för svenska polisen

 • Sea Gull

  Ingen som ifrågasätter varför Säk underställs regeringen?

  Gilla

 • Billy Boy

  Polischefen: Politikerna är faktaresistenta.

  Efter nazistdemonstration i Göteborg fick Göteborgspolisen hård kritik för att man lät den fortgå. Nu svarar polischefen Erik Nord och hävdar att de politiker som kritiserar är ”faktaresistenta”. (Publicerades 18 :e september 2017)

  Läs mer på länken nedan till reportage av SVT Nyheter

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/polischefen-politikerna-ar-faktaresistenta

  Erik Nord gav svar på tal när Annie Lööf (C) med stöd av andra politiker tyckte det var helt obegripligt att nazister kunde tåga på Göteborgs gator i september 2017.

  Nazisterna hade skanderat att dåvarande rikspolischefen Dan Eliasson (S) och polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, var folkförrädare.

  Nord bemötte kritiken och påhoppen – och förklarade varför demonstrationen fick hållas.

  – Det är bättre att skylla på polisen och säga att det är polisens fel, att vi borde ha slagit ner dem. Men då får ni ge oss mandat att göra det, sa han.

  Jag är förvånad över att politiker, både i kommun- och riksdagspolitiken, har så låg kunskap i ett så väsentligt område som den fria åsiktsbildningen. Det är ett av de ben som demokratin vilar på. Jag är bekymrad över den faktaresistens som jag tycker mig kunna iaktta, när man inte ens vill försöka förstå när vi förklarar hur lagstiftningen ser ut.

  D v s den lagstiftning som politikerna tagit fram och beslutat om i Sveriges riksdag och som poliser och övriga personer som befinner sig i Sverige måste rätta sig efter.

  Erik Nord riktade en skarp kritik speciellt mot partiledaren Annie Lööf (C). Hon är ju utbildad jurist. Som politiker och jurist har hon själv medverkat till att ta fram en lag, vilken inte ens uppfyller villkoren hon därefter kräver att polisen skall agera efter.

  Läs gärna mer på Expressens reportage på länken nedan …

  Polischefen slår tillbaka kritiken: Ge oss mandat (Publicerades den18:e september 2017)

  https://www.expressen.se/gt/polischefen-slar-tillbaka-ar-battre-att-skylla-pa-oss/

  Gilla

 • Sea Gull

  Polismyndigheten har en hierarkisk organisation. Finns ofattbart många ” chefer” som är tillsatta med mycket varierande kunskaper, m.a.o. så ”killar de varandras ryggar”. De som säger ifrån och har kunskap, får sällan eller aldrig befälstjänster. Är det den berömda ” Jantelagen” som ställer till det eller rädslan hos chefer att avslöja egen okunskap? Enligt mitt menande så är tron hos chefer, att de besitter kunskapen, livrädda då den unga generationen gjort sitt inträde i myndigheten🤔?
  Ge Nord en större arena👍!

  Gilla

 • centurion

  Om man har några ruttna äpplen bland dom i övrigt friska, så hjälper det inte att fylla på med mer friska äpplen. Det enda som fungerar är att avlägsna det ruttna. Erik Nord är nog en hyfsat insiktsfull polis, men det är nog dags att inse att utvisning av buset är det enda effektiva och tänkbara.

  Gilla

 • rulle

  Jag tror inte ett skit av det som sägs av svenska genuspoliser. Förtroendet är noll. Gå och hoppa käpphäst mer er.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: