Asylsökande stoppar sin egen utvisning, vägrar coronatest

ÅTERVANDRING. Asylsökande kan stoppa sin egen utvisning genom att vägra coronatest. Nu kräver Moderaterna att regeringen agerar – och inför obligatorisk testning, skriver Expressen.

Det skulle sända en tydlig signal om att Sverige tar ansvar för en reglerad invandring, säger partiets migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard.

Moderaterna vill att asylsökande som sitter i förvar i väntan på utvisning ska kunna tvångstestas för covid-19, säger Maria Malmer Stenergard efter att flera utvisningar stoppats till följd av att förvarsintagna vägrat testa sig.

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) menar att det är möjligt att tvångstesta personer enligt smittskyddslagen, men enligt Moderaterna går det inte att tillämpa i dessa fall om det inte finns konkret misstanke om smitta.

– Pettersson noterar att S som vanligt undviker kraftfulla åtgärder. Det är ynkligt att låta de ljugande herrarna utan asylskäl få bestämma om och när de ska åka hem…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Asylsökande stoppar sin egen utvisning, vägrar coronatest

  1. Vem bestämmer i Sverige. Är det den asylsökande eller domstolarna. Alla asylsökande som får avslag måste ju överklaga. Betyder det att domstolen har gjort fel. Ska en person som ska utvisas själv få bestämma om han vill utvisas genom att vägra testa om han är sjuk. VARFÖR HAR SVENSKA DOMSTOLAR INTE RÄTT ATT DÖMA NÅGON LÄNGRE. Varför görs det inte en folkomröstning om asylsökande själv har rätt att bestämma om dom ska stanna, eller om det är svensk lag som gäller.

  2. Morgan Johansson kommer att svara med att ”tillsätta en utredning”. Som skall vara färdig med sitt utredande 2024 – då han och Löfvén + kompani fortfarande sitter kvar vid makten – och utreder – och utreder – och utreder…….

  3. Om SD skulle säga fler invandrare, lindrigare straff, alltså förstå att alla sossar egentligen är motvalls kärringar, kanske motsatsen till ovan skrivna skulle hända.

  4. 100 % av somalierna och 93% av övriga asylsökande vill aldrig återvända till sitt hemland, oavsett om det är en bra situation där. Och nästan inga från t.ex. Afghanistan, Eritrea och Irak, – de vill inte heller återvända hem, – någonsin, skriver bloggen ”Politik & Partier”, som hänvisar till en tidigare undersökning (Asylrapporten).
    http://hotpot.se/politik/93-av-asylsokande-vill-aldrig-atervanda-till-sitt-hemland-100-fran-somalia/

    Asyl-rapporten, en intervju-undersökning från 2016, kan läsas här:
    https://www.expressen.se/nyheter/longread/asyl/siffror/vantan/

    • Ta bort alla bidrag och erbjud beredskapsjobb istället. När de jobbat i sitt anletes svett en tid med en ersättning lägre än kassörskan på ICA så kanske Sverige inte är det paradis av mjölk och honung som de söker efter?

  5. ”Morgan Johansson skriver vidare att regeringen följer frågan noga, och att man vid behov är ”beredd att vidta ytterligare åtgärder”.

    – Det är ett icke-svar och väldigt tydligt från ministern som är liten på jorden och mindre på orden

    • vid behov är ”beredd att vidta ytterligare åtgärder”. vid behov?? det behovet har funnits i 20-30år måste bli stopp på denna lekstuga nu
      regeringen får fråga Danmark hur man skall göra

Kommentera