Stefan Löfven och hans ministrar får högre lön


EKONOMI. Såväl statsminister Stefan Löfven som hans kollegor i regeringen kan skratta hela vägen till banken. Den 1 januari höjdes ministrarnas löner rejält. Löfven kvitterar nu ut en lön på 180.000, ett påslag på 4.000 kronor i månaden. De övriga ministrarna får 3.000 extra, vilket innebär att de har en månadslön på 142.000 kronor.

Beslutet har fattats av Statsrådsarvodesnämnden, som på riksdagens uppdrag sätter regeringsmedlemmarnas löner och arvoden.

– Pettersson får vara glad, fast jag inte fick 4000 extra i månaden. Jag fick 1.080 kronor mer om året, men å andra sidan har jag bara arbetat i 50 år…

Jag tycker det är ofattbart fräckt att höja lönerna när mängder med människor blir arbetslösa, företagare hotas med eller går i konkurs och människor i vården sliter som djur. Politikerna lever i en alternativ verklighet.

***

Statsministern tjänade 65.000 kronor i månaden den 1 januari 1994. Sedan dess har reallönerna ökat medknappt 70 procent. Hade statsministerns lön följt löneutvecklingen i stort hade hans lön idag varit 110.000 kronor i månaden.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


42 responses to “Stefan Löfven och hans ministrar får högre lön

 • elon

  Har du hört nån svensk politiker säga:
  ”Sverige först”.
  Det är ju det dom är valda för!

  Gilla

 • Peter de Mander

  Min mor (77 år) fick 200 kr påökt (vilket verkar högt)

  Gilla

 • Br

  Hur kan det komma sig i pandemi o 0 i inflationq?!?jag fick 75 kr efter skatt

  Gilla

 • Lars.Eriks (@EriksLars)

  Som pensionär erhöll jag 43kr i höjning, efter allt sosse prat om att pensionerna skall höjas.

  Gilla

 • Håkan

  Man blir absolut 🤮🤬🤯 Som egen företagare är man nöjd 😤🤯😱🥶 att man bidrar till riksdagens löner och våra rookies som ska anpassa sig till vårat landslag.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ingen ledarskribent på Aftonbladet som har någon åsikt om detta?

  Gilla

 • ThePeter

  Statsrådsarvodesnämnden beräknar alltså fram dessa höjningar, men finns det en motpart som har nåt yttrande i frågan? Så som sker för de flesta i arbetslivet. Alltså nån som vill hålla nere kostnaden för den som betalar.
  I detta fall folket. Att få en betala ut 48.000:- mer om året för en person låter kanske inte så farligt, men hur många fler är det som skall med på detta tåget, som vi skattebetalare inte får reda på….. bara så där.
  De 10 tidigare åren före 2010 sänktes påslagen neråt, men de senaste 10 åren har höjningarna löpt på utan justeringar, vad hände där?
  Det är inte ok att det inte förs nån debatt om detta.
  Sen är det inte ok att de statsråd som slutar, avskedas, omplaceras eller av andra skäl inte har kvar sina arbetsuppgifter skall få fortsätta uppbära dessa löner, i många fall i flera år. Inget jobb, ingen lön.

  Gilla

 • SVENSK

  Skrämmande! Ingen av dessa är värda mer än A-kassenivå!på sin höjd!

  Gilla

 • Kungen

  Ingen av dom förtjänar lön överhuvudtaget….

  Gilla

 • Maya

  Om det fanns något så ovanligt som heder och moral skulle man avstå från denna löneökning.Många har det knapert och svårt med konkurser och väntande sådana på grund av det rådande läget.Dom har mer än nog redan och dom borde förstå att det skär otroligt i ögonen på folk.Gapa som taltrattar om att vi måste vara solidariska kan dom så då är det väl klädsamt att föregå med goda exempel.

  Gilla

 • Hasse

  Pensionär vs minister
  73 -4000

  Gilla

 • GK

  Fyyfaan, avgå omg, nyval omg.😡

  Gilla

 • eva

  ¨Journalisten Thomas Gür på nättidningen Bulletin har en intressant artikel betitlad ”Vad får jag för pengarna?” Svar – jo Stefan Löfvén, Morgan Johansson, Dan Eliasson osv. osv. Vad får du/jag betala för att ”få” dem? Är de värda vår betalning? Vill vi ha dem? Är inte priset för högt? Retoriska frågor med bara ett svar.
  Det finns ju inte ens möjlighet att byta varan!

  Gilla

 • Ulf

  Först ordnade Löfven att han fick en skattesänkning med 85 000 (!) och nu 4000 i löneförhöjning. Det är vad jag kallar en äkta socialdemokrat. Pensionärerna får lite småsmulor och det är Löfven mycket stolt över…

  Gilla

 • He Adamson

  Rättelse:
  72:- kronor skall det vara!

  Gilla

 • He Adamson

  Magdalena Andersson tyckte ju att vi pensionärer var värda en höjning av pensionen så vi kunde få en liten guldkant på tillvaron, ja nog f-n blev det mycket riktigt en LITEN guldkant, 7n2 kronor det räcker ju för f-n inte ens till en pizza UTAN FYLLNING !
  Jo tack sozzeegon !

  Gilla

  • Fr E

   42 kr i månaden för min del !!!! En stor jävla förolämpning som borde generera repressalier för Regering på fysiskt plan !!!

   Gilla

  • eva

   En höjning av pensionen på några kronor brukar tyvärr alltid gå bort i skatt! Av någon anledning! Staten ger och staten tar men alltid får man byxan bar!

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  ÄCKLIGA HYCKLARE ! 🤮😡

  Inte nog med att de förstör Sverige för all framtid, de TJUVAR våra pengar oxå, allt detta sker medans våra barn gruppvåldtas, misshandlas och våra äldre dödas i Corona.

  Bara en super super idiot, röstar för detta !!! 🤬
  LÅT IDIOTIN FÅ ETT SLUT !

  Gilla

 • Stefan Löfven och hans ministrar får högre lön — Petterssons gör Sverige lagom! – Life, Death and all between

  […] Stefan Löfven och hans ministrar får högre lön — Petterssons gör Sverige lagom! […]

  Gilla

 • Moberg

  Undrar om Steffe har utvecklingssamtal med sina ministrar.
  Om så går det väl till som följer:
  -Nå Morgan har du lyckats med din uppgift?
  -Jo du chefen bättre än vad jag hade föresatt mig.
  -Gillar du SD?
  -Nej för sjutton gubbar, de är ju rasister!
  -Bra du har fattat galoppen, du får påökt med 3000:-
  Så fortsätter han med alla men då det gäller MP folk lägger han in lite klimatprat också, annars kan de bli sura och bryta samarbetet.
  Allt annat vore ju odemokratiskt för att inte skriva diktatorfasoner.

  Gilla

 • Tanten

  Dessutom har han inga utgifter för boende, mat, transporter osv.
  Inga utgifter alls!!

  Gilla

 • Stenbock

  Stenbock fick hela 68:-/mån i ökning. Ett belopp som de tycks ha programmerat in på Pensionsmyndigheten.
  I fjol kunde jag glädja mig åt en liknande ”höjning” !
  Översatt till snusdosor = 2.5 styck. M.a.o. tar de tillbaka höjningen med tobaksskatten o. moms… 🙂

  Gilla

 • Inger

  Har jobbat 50 är, julafton som midsommarafton osv, men uppnår inte den summan i pension, om året. Grattis Löven och co att det fanns pengar i statskassan denna gång, det brukar det aldrig finnas, när vi pensionärer ska ha lite höjning. Dessutom har vi blivit berövade på våra pensionspengar 2 gånger.

  Gillad av 1 person

 • Ivar Jonsson

  Själv fick jag en ökning av min pension med 6 kronor per månad och efter skatter så har jag nu nästan 3000 kronor i månaden.
  Men det går bra, man behöver ju inte äta varje dag.

  Gillad av 1 person

 • Tanten

  Vad gör Stefan med pengarna?
  Köper julklapp till frun på rea….

  Gilla

 • Nils Dacke

  Vad man än tycker om Löfven och den korrupta regeringens politik så har jag inga problem med att en statsminister oavsett parti tjänar så mycket. Det är betydligt värre när odugliga statliga politruker typ Eliasson tjänar nästan lika mycket.

  Gilla

  • G Nordström

   Eliasson har ju så mycket hjärna att han har kunnat tänka ut hur han ska sätta tumskruvarna på de som inbillar sig att de har förmåga att regera. Har tydligen även en högskoleutbildning viket tyder på viss form av fungerande hjärna.
   Den så kallade statsministern har inte ens kunnat lära sig svetsa men ljuga om det går bra ändå. Hade han varit kvar där han en gång börja så hade han stått i förrådet eller gått och rymt upp och städat.

   Gilla

  • putte

   Jag håller med dig Nils en regeringschef ska ha hög lön , det har inget med partitillhörighet att göra .Däremot när man ser cheferna för dom statliga bolagen sitter och lyfter fantasilöner så kan man nog höja på ett och annat ögonlock , eller vad sägs om Vattenfalls chef som har 1167000 i månaden PostNord 583000 LKAB 565000 eller Apoteket 47900 , och inte nog med det dom har lönelyft på mellan 8-10% . Men det är ju inte svårt att höja sina löner när skattebetalarna betalar och man sitter i monopolställning .

   Gilla

   • Cirkus Sverige.

    Ska landsförräderi premieras ?
    😡

    I normala länder straffas de med lagens strängaste straff !

    Gilla

 • Oskar

  Tyvärr medges det inte att uttrycka hat och hot på nätet, men kommer det inte en reaktion från oss fattigpensionärer så får man väl knyta näven i byxfickan och gå hem och spöa katten.

  Gillad av 1 person

 • Anders

  Jag tror att det är en slags muta för att de ska dra ner på takten ytterligare , eftersom det mesta de åstadkommer bara ställer till bekymmer .
  Men jag kan ha fel .

  Gilla

  • G Nordström

   Kanske för psykiskt lidande, som drabbar befolkningen mer än dom själva på grund av deras agerande.

   Gilla

 • Jill

  Det är helt sjukt. Tänk om en fattigpensionär kunde få 4000:- i månaden till. Det är rent smaklöst av våra politiker att roffa åt sig och trampa på folket. Tvi!

  Gillad av 1 person

 • Tanten

  Korruption så det skriker om det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: