Stefan Löfven och hans ministrar får högre lön

EKONOMI. Såväl statsminister Stefan Löfven som hans kollegor i regeringen kan skratta hela vägen till banken. Den 1 januari höjdes ministrarnas löner rejält. Löfven kvitterar nu ut en lön på 180.000, ett påslag på 4.000 kronor i månaden. De övriga ministrarna får 3.000 extra, vilket innebär att de har en månadslön på 142.000 kronor.

Beslutet har fattats av Statsrådsarvodesnämnden, som på riksdagens uppdrag sätter regeringsmedlemmarnas löner och arvoden.

– Pettersson får vara glad, fast jag inte fick 4000 extra i månaden. Jag fick 1.080 kronor mer om året, men å andra sidan har jag bara arbetat i 50 år…

Jag tycker det är ofattbart fräckt att höja lönerna när mängder med människor blir arbetslösa, företagare hotas med eller går i konkurs och människor i vården sliter som djur. Politikerna lever i en alternativ verklighet.

***

Statsministern tjänade 65.000 kronor i månaden den 1 januari 1994. Sedan dess har reallönerna ökat medknappt 70 procent. Hade statsministerns lön följt löneutvecklingen i stort hade hans lön idag varit 110.000 kronor i månaden.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

41 thoughts on “Stefan Löfven och hans ministrar får högre lön

  1. Har du hört nån svensk politiker säga:
    ”Sverige först”.
    Det är ju det dom är valda för!

  2. Man blir absolut 🤮🤬🤯 Som egen företagare är man nöjd 😤🤯😱🥶 att man bidrar till riksdagens löner och våra rookies som ska anpassa sig till vårat landslag.

  3. Statsrådsarvodesnämnden beräknar alltså fram dessa höjningar, men finns det en motpart som har nåt yttrande i frågan? Så som sker för de flesta i arbetslivet. Alltså nån som vill hålla nere kostnaden för den som betalar.
    I detta fall folket. Att få en betala ut 48.000:- mer om året för en person låter kanske inte så farligt, men hur många fler är det som skall med på detta tåget, som vi skattebetalare inte får reda på….. bara så där.
    De 10 tidigare åren före 2010 sänktes påslagen neråt, men de senaste 10 åren har höjningarna löpt på utan justeringar, vad hände där?
    Det är inte ok att det inte förs nån debatt om detta.
    Sen är det inte ok att de statsråd som slutar, avskedas, omplaceras eller av andra skäl inte har kvar sina arbetsuppgifter skall få fortsätta uppbära dessa löner, i många fall i flera år. Inget jobb, ingen lön.

  4. Om det fanns något så ovanligt som heder och moral skulle man avstå från denna löneökning.Många har det knapert och svårt med konkurser och väntande sådana på grund av det rådande läget.Dom har mer än nog redan och dom borde förstå att det skär otroligt i ögonen på folk.Gapa som taltrattar om att vi måste vara solidariska kan dom så då är det väl klädsamt att föregå med goda exempel.

  5. ¨Journalisten Thomas Gür på nättidningen Bulletin har en intressant artikel betitlad ”Vad får jag för pengarna?” Svar – jo Stefan Löfvén, Morgan Johansson, Dan Eliasson osv. osv. Vad får du/jag betala för att ”få” dem? Är de värda vår betalning? Vill vi ha dem? Är inte priset för högt? Retoriska frågor med bara ett svar.
    Det finns ju inte ens möjlighet att byta varan!

  6. Först ordnade Löfven att han fick en skattesänkning med 85 000 (!) och nu 4000 i löneförhöjning. Det är vad jag kallar en äkta socialdemokrat. Pensionärerna får lite småsmulor och det är Löfven mycket stolt över…

  7. Magdalena Andersson tyckte ju att vi pensionärer var värda en höjning av pensionen så vi kunde få en liten guldkant på tillvaron, ja nog f-n blev det mycket riktigt en LITEN guldkant, 7n2 kronor det räcker ju för f-n inte ens till en pizza UTAN FYLLNING !
    Jo tack sozzeegon !

    • 42 kr i månaden för min del !!!! En stor jävla förolämpning som borde generera repressalier för Regering på fysiskt plan !!!

    • En höjning av pensionen på några kronor brukar tyvärr alltid gå bort i skatt! Av någon anledning! Staten ger och staten tar men alltid får man byxan bar!

  8. ÄCKLIGA HYCKLARE ! 🤮😡

    Inte nog med att de förstör Sverige för all framtid, de TJUVAR våra pengar oxå, allt detta sker medans våra barn gruppvåldtas, misshandlas och våra äldre dödas i Corona.

    Bara en super super idiot, röstar för detta !!! 🤬
    LÅT IDIOTIN FÅ ETT SLUT !

  9. Undrar om Steffe har utvecklingssamtal med sina ministrar.
    Om så går det väl till som följer:
    -Nå Morgan har du lyckats med din uppgift?
    -Jo du chefen bättre än vad jag hade föresatt mig.
    -Gillar du SD?
    -Nej för sjutton gubbar, de är ju rasister!
    -Bra du har fattat galoppen, du får påökt med 3000:-
    Så fortsätter han med alla men då det gäller MP folk lägger han in lite klimatprat också, annars kan de bli sura och bryta samarbetet.
    Allt annat vore ju odemokratiskt för att inte skriva diktatorfasoner.

  10. Stenbock fick hela 68:-/mån i ökning. Ett belopp som de tycks ha programmerat in på Pensionsmyndigheten.
    I fjol kunde jag glädja mig åt en liknande ”höjning” !
    Översatt till snusdosor = 2.5 styck. M.a.o. tar de tillbaka höjningen med tobaksskatten o. moms… 🙂

  11. Har jobbat 50 är, julafton som midsommarafton osv, men uppnår inte den summan i pension, om året. Grattis Löven och co att det fanns pengar i statskassan denna gång, det brukar det aldrig finnas, när vi pensionärer ska ha lite höjning. Dessutom har vi blivit berövade på våra pensionspengar 2 gånger.

    • För det är så gott som allt gratis när man är minister.Så i stort sett gör dom knappt av med mer än 20 procent sv bidraget

  12. Vad man än tycker om Löfven och den korrupta regeringens politik så har jag inga problem med att en statsminister oavsett parti tjänar så mycket. Det är betydligt värre när odugliga statliga politruker typ Eliasson tjänar nästan lika mycket.

    • Eliasson har ju så mycket hjärna att han har kunnat tänka ut hur han ska sätta tumskruvarna på de som inbillar sig att de har förmåga att regera. Har tydligen även en högskoleutbildning viket tyder på viss form av fungerande hjärna.
      Den så kallade statsministern har inte ens kunnat lära sig svetsa men ljuga om det går bra ändå. Hade han varit kvar där han en gång börja så hade han stått i förrådet eller gått och rymt upp och städat.

    • Jag håller med dig Nils en regeringschef ska ha hög lön , det har inget med partitillhörighet att göra .Däremot när man ser cheferna för dom statliga bolagen sitter och lyfter fantasilöner så kan man nog höja på ett och annat ögonlock , eller vad sägs om Vattenfalls chef som har 1167000 i månaden PostNord 583000 LKAB 565000 eller Apoteket 47900 , och inte nog med det dom har lönelyft på mellan 8-10% . Men det är ju inte svårt att höja sina löner när skattebetalarna betalar och man sitter i monopolställning .

      • Ska landsförräderi premieras ?
        😡

        I normala länder straffas de med lagens strängaste straff !

  13. Tyvärr medges det inte att uttrycka hat och hot på nätet, men kommer det inte en reaktion från oss fattigpensionärer så får man väl knyta näven i byxfickan och gå hem och spöa katten.

  14. Jag tror att det är en slags muta för att de ska dra ner på takten ytterligare , eftersom det mesta de åstadkommer bara ställer till bekymmer .
    Men jag kan ha fel .

    • Kanske för psykiskt lidande, som drabbar befolkningen mer än dom själva på grund av deras agerande.

  15. Det är helt sjukt. Tänk om en fattigpensionär kunde få 4000:- i månaden till. Det är rent smaklöst av våra politiker att roffa åt sig och trampa på folket. Tvi!

    • Skulle vara roligt att veta hur mycket arvodesnämnden fick i ersättning för sin givmildhet?

Kommentera