Två miljoner utrikes födda i Sverige


INVANDRING. ”Två miljoner personer, en av fem, i Sveriges är utrikes födda. Fakta, som kan vara av intresse: Antalet och andelen utrikes födda personer i Sverige har ökat under hela 2000-talet. År 2000 var antalet utrikes födda drygt en miljon personer, motsvarande 11,3 procent av befolkningen. I slutet av 2019 var det drygt två miljoner personer, vilket motsvarar 19,6 procent av befolkningen. Cirka en av fem är nu alltså utrikes född.” Skriver Slöseriombudsmannen Josefine Utas.

Josefin Utas, Slöseriombudsmannen

Av de utrikes födda är drygt en tiondel (11,4 %) från Finland, Norge, Danmark eller Island. Störst grupp är från Syrien, näst största från Irak, Finland kommer på tredje plats. De kommuner med högst andel personer med utländsk bakgrund i Sverige är Botkyrka (60 %), Södertälje (55,6 %) och Haparanda (51,8). De med lägst andel är Piteå (7,8 %), Rättvik (8,0 %), Öckerö (8,1 %).

OBS i denna statistik räknas bara de in som är folkbokförda här, dvs inte asylsökande eller illegala invandrare (som i Sverige går vid namnet ”papperslösa”).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Två miljoner utrikes födda i Sverige

 • Argus

  Jag såg 30 minuter med Ulf Kristersson och vilket stolpskott han är. Som snorvalp i MUF förespråkade han (och Ruinfeldt) öppna gränser. Syftet var troligen att sabotera Sveriges välfärdssystem. Det har de verkligen lyckats med och det med god hjälp av de på babordssidan.

  I dag betalar svenska skattebetalare höga ”avgifter” och hamnar längst bak i kön då vettlösa politiker och offentligt anställda har delat ut frikort till okända individer med okända syften och härkomst.

  Det går inte att ha öppna gränser samtidigt som man har kravlöshet och öppna välfärdssystem.

  Gilla

  • G Nordström

   Oförståeligt att M kan ha en sån halv kriminell individ som ledare.
   Säger kanske lite om partiet i helhet.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Josefin Utas är en mycket klok kvinna.

  Passar perfekt som Slöseriombudsmannen. Alltid skarpa analyser och inlägg från hennes ”penna”.

  Josefin har kämpat mycket mot den svenska identitetspolitiken och andra genusideologiska kvoteringar. Så därför har hon som kvinna, inga problem att uppbära jobbet och titeln som Slöseriombudsmannen.

  Hon var för många år sedan miljöpartist men insåg rätt snart, att det inte var hennes parti.

  Gilla

 • Moberg

  Det behövs bara ett ruttet äpple i korgen för att allt ska förstöras.
  Tack och lov att över 11% förmodligen är rumsrena och snarlika oss, en del faktiskt bättre.

  Gilla

 • Andersson

  Minst 10 % främlingspartier i riksdagen efter 2022. Upp till 20 % i främlingtäta kommuner. Ja sär, ja sär sa Krösa-Maja.

  Gilla

 • Rädd

  Ja, Sverige blir som ett USA i miniatyr. Massa folk från Lite här och där. En del är skurkar och en del är förmodligen bra!

  Gilla

 • Peter de Mander

  Nordbor borde undantas från statistiken… vi har alltid haft stort utbyte mellan länderna speciellt i gränsområdena… dessutom står vi kulturellt nära varandra så det påverkar inte i samma utsträckning negativt som att menakulturer avsätter stora diasporan här.

  Gilla

 • Fia

  Det finns alltså ingen kommun för oss som är trött på ”sliten. Dags att ha en svensk kommun för och av svenskar. Gissar att kommunalskatten kommer ligga kring tian, då parasiterna lyser med sin frånvaro. Även skatt på lönen kommer sänkas drastiskt och beskattningen av bensin.

  Vi behöver det för att jämföra och påvisa att invandringen är olönsam.

  Kallar någon dig rasist så vänder du på det och säger att du vill bo i den fattigare delen av landet så invandrarna slipper bekosta dina saker och påtala även att personen själv är rasist då han parasiterar på högre stående raser.

  Gilla

  • rustibus46

   Hur många kan inte försörja på riktiga
   jobb i dagens Sverige? Barn o pensionärer
   undantagna.? 1, 1,5 miljoner? Ingen
   vet riktigt, myndigheterna försvårar
   genom ( arbete 1timme/veckan= vara
   i arbete) o andra varianter.
   Arma land.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: