Två miljoner utrikes födda i Sverige

INVANDRING. ”Två miljoner personer, en av fem, i Sveriges är utrikes födda. Fakta, som kan vara av intresse: Antalet och andelen utrikes födda personer i Sverige har ökat under hela 2000-talet. År 2000 var antalet utrikes födda drygt en miljon personer, motsvarande 11,3 procent av befolkningen. I slutet av 2019 var det drygt två miljoner personer, vilket motsvarar 19,6 procent av befolkningen. Cirka en av fem är nu alltså utrikes född.” Skriver Slöseriombudsmannen Josefine Utas.

Josefin Utas, Slöseriombudsmannen

Av de utrikes födda är drygt en tiondel (11,4 %) från Finland, Norge, Danmark eller Island. Störst grupp är från Syrien, näst största från Irak, Finland kommer på tredje plats. De kommuner med högst andel personer med utländsk bakgrund i Sverige är Botkyrka (60 %), Södertälje (55,6 %) och Haparanda (51,8). De med lägst andel är Piteå (7,8 %), Rättvik (8,0 %), Öckerö (8,1 %).

OBS i denna statistik räknas bara de in som är folkbokförda här, dvs inte asylsökande eller illegala invandrare (som i Sverige går vid namnet ”papperslösa”).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Två miljoner utrikes födda i Sverige

  1. Jag såg 30 minuter med Ulf Kristersson och vilket stolpskott han är. Som snorvalp i MUF förespråkade han (och Ruinfeldt) öppna gränser. Syftet var troligen att sabotera Sveriges välfärdssystem. Det har de verkligen lyckats med och det med god hjälp av de på babordssidan.

    I dag betalar svenska skattebetalare höga ”avgifter” och hamnar längst bak i kön då vettlösa politiker och offentligt anställda har delat ut frikort till okända individer med okända syften och härkomst.

    Det går inte att ha öppna gränser samtidigt som man har kravlöshet och öppna välfärdssystem.

    • Oförståeligt att M kan ha en sån halv kriminell individ som ledare.
      Säger kanske lite om partiet i helhet.

  2. Josefin Utas är en mycket klok kvinna.

    Passar perfekt som Slöseriombudsmannen. Alltid skarpa analyser och inlägg från hennes ”penna”.

    Josefin har kämpat mycket mot den svenska identitetspolitiken och andra genusideologiska kvoteringar. Så därför har hon som kvinna, inga problem att uppbära jobbet och titeln som Slöseriombudsmannen.

    Hon var för många år sedan miljöpartist men insåg rätt snart, att det inte var hennes parti.

  3. Det behövs bara ett ruttet äpple i korgen för att allt ska förstöras.
    Tack och lov att över 11% förmodligen är rumsrena och snarlika oss, en del faktiskt bättre.

  4. Minst 10 % främlingspartier i riksdagen efter 2022. Upp till 20 % i främlingtäta kommuner. Ja sär, ja sär sa Krösa-Maja.

  5. Hur många kan inte försörja på riktiga
    jobb i dagens Sverige? Barn o pensionärer
    undantagna.? 1, 1,5 miljoner? Ingen
    vet riktigt, myndigheterna försvårar
    genom ( arbete 1timme/veckan= vara
    i arbete) o andra varianter.
    Arma land.

  6. Ja, Sverige blir som ett USA i miniatyr. Massa folk från Lite här och där. En del är skurkar och en del är förmodligen bra!

  7. Nordbor borde undantas från statistiken… vi har alltid haft stort utbyte mellan länderna speciellt i gränsområdena… dessutom står vi kulturellt nära varandra så det påverkar inte i samma utsträckning negativt som att menakulturer avsätter stora diasporan här.

Kommentera