Brendan Lemieux. Hockeyspelare


GOTT & BLANDAN. Brendan tar ett skott på fotknölen/ankeln och hockey är en sport för män och inget för genustrams.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Brendan Lemieux. Hockeyspelare

 • Andersson

  Hockey är mest råkurr, ruff, fula påhopp och knytnävar.

  I kväll är det Visby Roma mot Karlskrona. Det blir hårda tag och det vore kanon om Visby vinner. Jag har precis köpt en så nu blir det storbild. Karlskrona är riktigt fula men Visby kan också ta för sig.

  Gilla

  • Pålsjö

   Apropå råkurr, ruff och fula påhopp i ishockey.
   En sägenomspunnen “skandalmatch” var den legendariska uppvisningsmatchen mellan Sveriges landslag Tre Kronor och det kanadensiska amatörlaget Trail Smoke Eaters som representerade sitt land i VM 1961 och 1963 (guld resp. 4:a). Det här var deras sista uppvisningsmatch i Sverige innan ishockey-VM 1963 i Stockholm. Den s.k. ”skandalmatchen” spelades på Nya Ullevi den 28:e februari 1963 inför över 17 000 åskådare, men efter 15 minuters spel i andra perioden tvingades man avbryta matchen:

   Så här omtalades tillställningen i Idrottsbladet dagen efter:

   ”Kanadensarnas busfasoner avskyvärda….Det började med att den erkände kanadensiske slagskämpen Russ Kowalchuk gjorde sig skyldig till ”spearing” på ”Nicke” Johansson. Han slog upp klubbspetsen i mellangärdet på vår svenske försvarare. En stund senare fortsatte bråket, denna gång mellan Uffe Sterner och Pinoke McIntyre framför den svenska målburen. Samtidigt drabbade Hasse Mild och Gerry Penner ihop ute vid sargen. Ögonblicket därefter var allt ett enda virrvarr på banan. Båda dörrarna till avbytarbåsen slogs upp på vid gavel. Ut på banan kom såväl det svenska som det kanadensiska laget. Kanadensarna gick till gemensam aktion mot Hasse Mild vid sargen. Djurgårdaren försökte dra sig undan, men det för sent. Svenskar och kanadensare slogs med varandra i en salig röra.” Läs vidare här:

   http://www.hockeyisten.se/blogg/tre-kronor-trail-smoke-eaters/

   Gilla

   • Pålsjö

    ”Trail Smoke Eaters”, märkligt namn egentligen, från början hette laget bara ”Trail”, men tillägget ”Smoke Eaters” har sin förklaring. Trail Smoke Eaters, ”rökätarna”. härrör sig från 1928-29 års ishockey-säsong, efter att en fyndig journalist på tidningen Vancouver Province hade sett åskådare kasta föremål mot Trails bås, bland annat en rykande pipa som en Trails-spelare plockade upp för att sedan åka ut på isen med den ännu rykande pipan i munnen. Dagen efter fanns en teckning i tidningen av den piprökande spelaren med texten: ”Trails- a bunch of smoke-eaters”.
    Mer finns att läsa här:
    http://jorgenauer.blogspot.com/2011/02/50-ar-sen-trail-smoke-eaters.html

    Gilla

 • Fjölet

  Ja jädrans tufft, inget gnällande, hade det gällt de 4 i S så hade de redan varit inlagda

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: