Så har Israel kunnat vaccinera så många


PANDEMI. Över 2 miljoner israeler har redan vaccinerats och man är på god väg att till slutet av mars ha vaccinerat alla över 16 år. En rad faktorer har möjliggjort för Israel att bli den globala ledaren i vaccinationen mot covid-19, skriver Israels viceambassadör Efrat Hochstetler i Expressen.

Att coronaviruset inte låter sig stoppas av gränser, det står klart – och världen över står länder inför samma utmaningar avseende sjukvård och ekonomi. Ända sedan pandemins början har Israel framträtt som en ledare i den globala kampen mot viruset – och man har lärt av andra länders erfarenheter samtidigt som man har delat sina egna erfarenheter med världen. Tidigt tvingades man göra de svåra valen – att stänga gränser, skolor och affärer och begränsa all icke-nödvändig aktivitet i samhället. Samtidigt har man understött en våg av innovation relaterad till pandemin.

Genom att dela data med vaccintillverkaren Pfizer och världen kommer Israel även att spela en nyckelroll i fråga om att demonstrera vaccinets effektivitet och utveckla globala strategier för att övervinna pandemin.

Sjukvården i Israel har vunnit internationellt erkännande för sin effektivitet. Alla med israeliskt medborgarskap eller permanent uppehållstillstånd är garanterade vård. Varje israel, utan avseende på ålder eller hälsostatus, kan välja mellan fyra olika sjukvårdsförsäkringar som erbjuder standardiserade vårdlösningar utan vinstsyfte. Sammanlagt finns tusentals mottagningar landet över som erbjuder samhället sina tjänster.

Läs hela artikeln på Expressen…

– Pettersson tror att Sverige skulle ha mycket att lära av Israel. Det israeliska samhället står dagligen inför hot, de är tvungna att vara effektiva och kan inte slösa med resurser, men nu har Sverige valt att i stället stödja araberna med resurser till terror…

I Sverige är 147.000 vaccinerade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Så har Israel kunnat vaccinera så många

 • Hans Backlund

  Jag står upp för Israel. Även om jag inte står riktigt ut med deras religion, och hur dom utövar den, så har dom som vi alla vet stått ut med ohyggliga trakasserier. Eller försök till utrotning, om man gör det lite klarare.

  Palestinier, har inget värde i mina ögon. Dom skickar ut sina barn för att kasta sten på israeliska stridsvagnar. Vad är det för föräldrar som tillåter detta? Va?

  Leve Israel!

  Gilla

 • G Nordström

  Pfizer/BioNtech vaccinet. Hjälpämnet 2 [(polyetylenglykol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamid (ALC 0159, innehåller klassat miljögift, men ett ämne decylacetamid går inte alls att få någon information om trots tillgång till CAS-numret.
  Vaccinskyddet ger ”lindrigare symtom” men stoppar inte coronasmittan
  Publicerad 19 januari 2021 kl 10.07
  INRIKES. Det är inte fastställt att vaccinet mot covid-19 stoppar viruset från att spridas vidare. Därför måste restriktionerna i samhället fortsätta, säger Per Hagstam, biträdande smittskyddsläkare och vaccinsamordnare i Skåne, till SVT.

  Gilla

 • Kent

  Med jubelåsnan som statsminister så hade Israel inte existerat idag.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: