Palestinier ingår inte i Israels vaccinationskampanj


UTRIKES. Israel har redan vaccinerat över två miljoner medborgare och får beröm internationellt, men kritiseras för att vaccinationskampanjen inte omfattar de araber som kallas palestinier på Västbanken och Gaza. De araber som bor i Israel, c:a 20 procent av befolkningen vaccineras på samma sätt som alla israeliska medborgare.

C:a 150 länder har erkänt Palestina som en självständig stat och enligt Osloavtalet från 1993 är det den palestinska myndigheten PA som ansvarar för palestiniernas hälsovård på de områden PA styr över. Att sedan araberna använder sina biståndspengar, bland annat svenska, till annat än sjukvård och skolor är knappas Israels fel.

Dessutom fortsätter terrorbeskjutningen mot Israel, om än sporadiskt för närvarande, att som svensk media begära att israelerna ska sköta sjukvården åt dem som skjuter raketer och fått betalt av andra för att göra det själva är bra fräckt även om det inte är förvånande av arabernas propagandacentral, Cecilia Uddén på Sveriges Radio.

Felaktig information om Israel vaccinationskampanj av Viceambassadör Efrat Hochstetler kommenterar Sveriges Radios felaktiga rapportering rörande Israel vaccinationskampanj på Twitter:

1. Enligt Osloavtalet ansvarar den palestinska myndigheten för sjukvård, inklusive vaccinationer, för palestinier i Judéen och Samarien och Gaza. För att inte tala om palestinska myndighetens vägran att prata med Israel när Israel beställde sina vaccin.

2. Israel fick aldrig en begäran från WHO om att tillhandahålla vaccin till palestinsk sjukvårdspersonal som anges i klippet. Det israeliska hälsovårdsministeriet har ett utmärkt samarbete med WHO.

3. Israel har hittills försett palestinska myndigheten med tusentals testkit, skyddsutrustning och medicinska förnödenheter. IDF har också samordnat utbildning av palestinsk medicinsk personal av israeliska läkare. COGAT har samordnat hundratals lastbilar som tillhandahåller medicinsk utrustning och medicin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Palestinier ingår inte i Israels vaccinationskampanj

 • Moberg

  Palestina stat, en stat som lever på andras välvilja men svarar med ideliga angrepp på,sina välgörare.
  Det känns också igen i vårt land, tacken från allt för många ”flyktingar” är att bränna bilar, råna, våldta samt slå ner gamlingar. Undrar var i deras heliga skrift det står skrivet specifikt ”blir ni hjälpta av en otrogen skall ni ej tacka och vara ödmjuka utan ni ska ge honom eld och spjut samt övertaga hans land.”

  Gilla

  • Peter de Mander

   Tack Moberg… äntligen någon som förstår den farligaste ideologin för det västerländska samhället som existerar idag… Islamism skall fördrivas från Europa med alla till buds stående medel

   Gilla

 • ruben

  Sverige har ju godkänt Palestina,som en egen stat. Varför vaccinerar inte Palestinska staten sina egna medborgare?

  Gilla

 • Niklas R

  Socialisterna på SVT och SR försöker göra en stor affär av att Israel inte vaccinerar araberna som kallas ”palestinier”. Det är ungefär lika logiskt som att Sverige skulle kritiseras för att vi inte vaccinerar befolkningen i Estland.
  Om några länder ska kritiseras är det Egypten och Jordanien som genom sin olagliga ockupation av dessa områden (Judéen, Samarien och Gaza) mellan 1948 och 1967 skapade denna konflikt nu vägrar ta ansvar för sitt agerande och vaccinera de araber som finns kvar där.

  Gilla

  • Rädd

   Sverige hjälper Norge att få vaccin och EU hjälper sina grannländer att få vaccin.
   På tal om Norge, som ju länge var ockuperat av Danmark, därför innehåller norska mängder av danska ord. Förmodligen är norskan innan danskarna kom mer lik svenska.
   Så man skulle kunna säga att norrmännen är svenskar som kallas norrmän.

   Gilla

   • G Nordström

    Är det någon hjälp att sprida vaccin?

    Gilla

   • Niklas R

    ”Förmodligen är norskan innan danskarna kom mer lik svenska.”
    Alla de skandinaviska språken har ett gemensamt ursprung i fornnordiska. Det språk som ligger närmast detta är dagens isländska.
    Att vi i Sverige även pratade samma språk som i Norge syns t.ex. på våra äldsta ortsnamn där namnen har samma uppbyggnad. Detta sträcker sig i ett brett band från västgötaslätten till södra Norge.

    Sverige, Norge och Danmarks egentliga språkskillnad kommer först när Sverige går ur Kalmarunionen och vi får in mycket mer tyska i språket.
    Tittar du t.ex. på hur Gustaf II Adolf skrev om sin danska kollega i början av 1600-talet upptäcker du ganska snabbt hur många av orden han använde var vad vi idag skulle kalla danska/ norska.

    Att Danmark och Norges språkliga utveckling gick hand i hand är inte så konstigt eftersom länder gick in i Kalmarunionen i slutet av 1300-talet och detta bröts inte förrän lite drygt 400 år senare när Norge gick in i en union med Sverige.

    Av de skandinaviska språken är svenskan det språk som mest blivit påverkat av språk utifrån medan de övriga skandinaviska länderna hellre behållit och utvecklat egna ord.

    Gilla

   • Rädd

    Nicklas R
    Tack.

    Gilla

   • Peter de Mander

    Underbar utvikning… säger bara en sak… återinför nordiska språk i grundskolan, vi måste samlas gemensamt i Norden för att driva ut ockupanterna och islam.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: