Justitieminister Johansson och rasismen – en fars i tre akter


POLITIK. Språktest för medborgarskap. Det föreslår regeringens utredare, på beställning av justitieminister Morgan Johansson. Men när samma förslag tidigare har kommit från borgerligheten, har Morgan Johansson kallat det främlingsfientligt. Kappvänderiet vill han inte låtsas om. Djupt ohederligt, menar Bulletins politiska chefredaktör Alice Teodorescu Måwe.

”I ett samhälle finns både rättigheter och skyldigheter. Grundläggande kunskaper i svenska språket och om det svenska samhället är avgörande för integrationen.” Orden kunde ha varit – och var mer eller mindre – folkpartiledaren Lars Leijonborgs anno 2002. Numera är de justitieminister Morgan Johanssons (S) (Twitter 13/1). 

Men så har det inte alltid varit. Johansson har en blogg som heter ”Morgan Johansson – Frihet och jämlikhet” där han av och till, mellan åren 2007-2015, dryftade sina ståndpunkter om aktuell politik. Torsdagen den 7 februari år 2008 gjorde Johansson ett inlägg som han döpte till ”Reinfeldt spelar det främlingsfientliga kortet”. Det handlade om hur den dåvarande moderatledda regeringen avsåg att skärpa kraven för asylsökande som önskade ta partner och barn till Sverige. 

Johansson konstaterade: ”Pressad av låga opinionssiffror, ser Reinfeldt ingen annan utväg än att spela det främlingsfientliga kortet, med förhoppning om att han ska kunna göra om Leijonborgs tvivelaktiga bedrift från 2002. Då tjänade förslaget om språkkrav för medborgarskap som en magnet för främlingsfientliga väljare till folkpartiet, och nu tror kanske Reinfeldt att detta nya förslag ska fungera på samma sätt för moderaterna. Det är bedrövligt i sin utstuderade ömklighet, men så typiskt för en politiker som inte är så noga med de grundläggande värderingarna – bara man vinner val.” 

Morgan Johansson fortsatte: Signalen är tydlig: detta förslag blir ett av regeringens stora slagnummer framöver, och strategin [sic!] är att ta röster från Sverigedemokraterna genom att spela på deras planhalva...

Läs vidare på Bullentin…

Justitie och migrationsminister Morgan Johansson (S). Först anklagar han motståndarna för främlingsfientlighet, sedan tar han deras förslag som sitt eget, och slutligen försöker han sopa igen spåren. Foto: Socialdemokraterna.

– Om politik tycker Pettersson som Vilhelm Moberg…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Justitieminister Johansson och rasismen – en fars i tre akter

 • Tony

  Vad har rikspolisstyrelsen att göra inne på Petterssons blogg
  hela dar, är det detta som man anställt dom nya poliser som
  Morgan Johansson skryter om, dom verkar att ha som heltids-
  sysselsättning att kolla på denna blogg, inte konstigt att dom
  inte har tid att mota brottsligheten?

  Gilla

 • Billy Boy

  Politikfakta

  Om importen av de utrikesfödda analfabeterna då sjunker …

  … så borde ju behovet också minska betydligt för utbildning av dessa i det svenska språket.

  Gilla

 • Peppe

  Ett litet troll med spetsig svans.

  Gilla

 • Inger

  Jag anser att hela den s.k. regeringen är en stor fars, som inte tycks ha något slut.

  Gilla

 • centurion

  Grattis, Morgan ! Snillet spekulerar ! En historisk analys som borde få denna kaxiga lilla skit att för evigt förpassas ner i pottan, där han hör hemma ! Han anser alltså att ett erbjudande om en utbildning är rasistiskt. Att få en unik möjlighet att, alldeles gratis, lära sig ett nytt språk är rasistiskt. Att, genom språklig förkovring, få möjligheten att slussas in i det samhälle som tagit emot dem och genom detta ta del av en annan kultur – således är rasistiskt. Hur ska nu utbildningsväsendet tolka detta ? Vad anser SFI-ansvariga om denna rappakalja ? Vad säger studieförbunden ? Kommer Morgan att få smäll på fingrarna av utbildningsministern ?
  Men för att bli en ”dryg meter”, behövs kanske inte någon utbildning.

  Gilla

 • ruben

  Med de, som valt Sverige till sitt land där de vill jobba och verka är det aldrig några problem oavsett om de kan svenska eller inte. Ofta är det arbetsinvandrare från USA eller andra Europeiska länder. Arbetet väntar på dem och de är efterlängtade och börjar genast göra sina plikter. Det är bidragsturister Sverige ska visa hem direkt och speciellt kriminella. Det finns ingen lag, som ska tvinga skötsamma människor att på obestämd tid, helt villkorslöst, försörja andra friska vuxna. Det är mer absurt än det låter och ser ut.

  Gilla

 • Kent

  Morgan Johansson och Fredrik Reinfeldt har mycket gemensamt framförallt en sak de saknar all moral och förtroende.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: