Tre invandrare döms – brände bilar för 2,5 miljoner


BROTTSLIGHET. Tre tonåringar med invandrarbakgrund skrivna i Skövde åtalades i fjol misstänkta för att ha bränt upp ett 30-tal bilar under flera nätter. Nu har pojkarna dömts för flera fall av mordbrand och skadegörelse.

Tre unga män – mellan 16 och 17 år gamla vid brotten – åtalades för flera fall av grov mordbrand, grov skadegörelse och flera fall av mordbrand. Tonåringarna har nekat till anklagelserna i polisförhör.

Papper hade dränkts i bensin och placerats vid bilens däck innan det tändes på. Vid ett tillfälle trycktes en flaska med tändvätska in under däcket. Det sammanlagda uppskattade värdet på allt som förstördes vid bränderna uppgick till tre miljoner kronor och utöver bilägarna var flera försäkringsbolag målsägande i målet.

Det sammanlagda värdet på skadestånden blir ungefär 2,5 miljoner kronor.

Skaraborgs Tingsrätt B 2129-20

  • Ndiaye född 2003, medborgare i Sverige och Senegal. Dömdes för två fall av mordbrand, mindre allvarligt brott, och frias från resterande brott. Påföljden blir ungdomsvård och ungdomstjänst och ett skadestånd på c:a 500.000 kronor.
  • Istifan född 2003, döms för grov skadegörelse och tre fall av mordbrand, mindre allvarligt brott. Han frias från resten av anklagelserna. Påföljden blir ungdomsvård och ungdomstjänst och ett skadestånd på knappt en miljon kronor.
  • Solaka född 2003, medborgare i Sverige och Syrien, döms för ett fall av grov skadegörelse och ett fall av mordbrand, mindre allvarligt brott, och frias från resterande brott. Straffet blir ungdomsvård, ungdomstjänst och ett skadestånd på knappt en miljon kronor.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Tre invandrare döms – brände bilar för 2,5 miljoner

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: