President är inte ett jobb för en kvinna


Filipinernas president, Duerte, till sin dotter : ”Det här är inte ett jobb för kvinnor. Du vet, den känslomässiga inställningen för en kvinna och en man är helt annorlunda. Du kommer att bli en idiot här. Sorgligt, men så är det.”

LÄNK


13 responses to “President är inte ett jobb för en kvinna

 • runar

  Ja, det är alltid sant. En redig karl. De flesta svenska ”män” som är politiker eller myndighetspersoner är dock kvinnor oavsett biologisk kön, eller fjollor kanske är en bättre term.

  Gilla

 • Thomas

  I Sverige krävs det inte att man är kvinna. Det går bra att vara idiot och statsminister också som man.

  Gilla

 • Argus

  Margaret Thatcher och Golda Meir ledde sina respektive länder i krig som en hel karl höll jag på att säga. Det är få eller inga svenska statsministrar som skulle ha klarat uppgiften med samma bravur.

  Med andra ord är det personberoende.

  Gilla

  • Pettersson

   Danmark, Finland, Island och Norge har kvinnliga statsministrar. De som påstår att det hänger på könet har inte jämfört med…

   Gilla

   • Kvinnlig jurist verksam i Dk.

    Ja, Danmark, Finland, Island och Norge har kvinnliga statsministrar. De som påstår att det hänger på könet har inte jämfört med…”
    vad?
    Dk och No statsministrar har flera gånger varit i blåsväder för att de å det grövsta brutit mot sina staters, andra staters grundlagar och EU och FN konventioner och därav varit millimeter från att avsättas genom, riksrätt!
    Maktgalna kvinnor finns också inom politiken och i Dk pågår ännu en gång krav på riksrätt på grund av samma maktgalna politiska ledares återfall i arrogans mot grundlagen, EU och FN konventioner!

    Gilla

   • Argus

    Och feminazisterna hävdar att det är gravt ojämställt för att inte Sverige också har en kvinna som statsminister. 🙂

    Sedan är det en viss skillnad att leda ett land i krig som Meir och Thatcher eller i fred som Marin, Solberg, Fredriksen och Jakobsdóttir.

    Gilla

   • G Nordström

    Om en kvinna ska bli statsminister ska det vara på kvalifikationer inte kvotering.

    Gilla

   • Pia

    I Sverige har det gått så långt att kvotering används oftast före meritering. En kvinna som svensk statsminister kommer närmast reflexmässig att ha blivit tillsatt pga. meriter. Så är det överallt i Sverige idag, kvinnor tillsätts på meriter och avsätts/tvingas avgå pga att hon är kvinna. Samma med lönerna. Så länge kvinnor tjänar ”mindre” än män tycker vänsterpacket att det är diskriminering. Så fort kvinnor tjänar mer, är det plötsligt frågan om att kvinnor är ”bättre kvalificerade”. Att kvinnliga arkitekter tjänar mer än deras manliga kolleger väcker inga stormprotester. Könsskillnaderna i skolorna är något som vänsterpacket bara rycker på axlarna över eller fnyser åt.

    Gilla

   • Pettersson

    2006 fick två kvinnliga moderata ministrars avgå inom tio dagar för obetalda tva-vgifter. Idag råder en annan moral för ministrar…

    Gilla

   • Pia

    Jo men vänsterpacket skyller nu som då oftast på könet om kvinnor tvingas bort, men på inkompetens om män petas. Att imkompetenta kvinnor tillåts förstör finns det gott om exempel på också, ta tex. Malmös kommunchef, du vet stan som kostar resten av Sverige FEM MILJARDER om året i extra skatter och pålagor.

    Gilla

 • Fredrik Östman

  Det är sant i allmänhet, men inte nödvändigtvis i det enskilda fallet. Det är inte uppenbart att Benazir Bhutto var sämre än sin far.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: