13 thoughts on “President är inte ett jobb för en kvinna

  1. Ja, det är alltid sant. En redig karl. De flesta svenska ”män” som är politiker eller myndighetspersoner är dock kvinnor oavsett biologisk kön, eller fjollor kanske är en bättre term.

  2. I Sverige krävs det inte att man är kvinna. Det går bra att vara idiot och statsminister också som man.

  3. Margaret Thatcher och Golda Meir ledde sina respektive länder i krig som en hel karl höll jag på att säga. Det är få eller inga svenska statsministrar som skulle ha klarat uppgiften med samma bravur.

    Med andra ord är det personberoende.

      • Ja, Danmark, Finland, Island och Norge har kvinnliga statsministrar. De som påstår att det hänger på könet har inte jämfört med…”
        vad?
        Dk och No statsministrar har flera gånger varit i blåsväder för att de å det grövsta brutit mot sina staters, andra staters grundlagar och EU och FN konventioner och därav varit millimeter från att avsättas genom, riksrätt!
        Maktgalna kvinnor finns också inom politiken och i Dk pågår ännu en gång krav på riksrätt på grund av samma maktgalna politiska ledares återfall i arrogans mot grundlagen, EU och FN konventioner!

      • Och feminazisterna hävdar att det är gravt ojämställt för att inte Sverige också har en kvinna som statsminister. 🙂

        Sedan är det en viss skillnad att leda ett land i krig som Meir och Thatcher eller i fred som Marin, Solberg, Fredriksen och Jakobsdóttir.

      • Om en kvinna ska bli statsminister ska det vara på kvalifikationer inte kvotering.

      • I Sverige har det gått så långt att kvotering används oftast före meritering. En kvinna som svensk statsminister kommer närmast reflexmässig att ha blivit tillsatt pga. meriter. Så är det överallt i Sverige idag, kvinnor tillsätts på meriter och avsätts/tvingas avgå pga att hon är kvinna. Samma med lönerna. Så länge kvinnor tjänar ”mindre” än män tycker vänsterpacket att det är diskriminering. Så fort kvinnor tjänar mer, är det plötsligt frågan om att kvinnor är ”bättre kvalificerade”. Att kvinnliga arkitekter tjänar mer än deras manliga kolleger väcker inga stormprotester. Könsskillnaderna i skolorna är något som vänsterpacket bara rycker på axlarna över eller fnyser åt.

      • 2006 fick två kvinnliga moderata ministrars avgå inom tio dagar för obetalda tva-vgifter. Idag råder en annan moral för ministrar…

      • Jo men vänsterpacket skyller nu som då oftast på könet om kvinnor tvingas bort, men på inkompetens om män petas. Att imkompetenta kvinnor tillåts förstör finns det gott om exempel på också, ta tex. Malmös kommunchef, du vet stan som kostar resten av Sverige FEM MILJARDER om året i extra skatter och pålagor.

Kommentera