Löfven till nytt angrepp mot företagen

FÖRETAGANDE. Statsminister Stefan Löfven (S) sade under onsdagens partiledardebatt att han vill stoppa privatiseringen inom äldreomsorgen, enligt fPlus. Förslaget ingår i ett paket med åtgärder för att ”skapa arbetsro för äldreomsorgen och sjukvården”.

En rundringning visar att uttalandet väckte mycket ilska och förvirring. Elisabet Keussen, vd på äldreomsorgsföretaget Kavat vård kallar Stefan Löfvens uttalande för ”företagarfientligt”.

– Som vi har jobbat under pandemin! Och så säger statsministern att vårt arbete ska stoppas… Branschen har många kvinnor och uppenbarligen är det kvinnliga företagandet, som vanligt, inget värt. Jag blir jätteledsen – fy vad tråkigt! Det skulle få utvecklingen inom äldreomsorgen att stagnera.

Alla verksamheter inom äldreomsorgen, oavsett om de är idéburna, kommunala eller privata verksamheter, har jobbat dag och natt för att de äldre ska komma så bra ut ur coronakrisen som möjligt, konstaterar Keussen. Hon vill hylla samarbetet som aktörerna inom äldreomsorgen, oavsett driftsform, har visat prov på under pandemin.

– Vi har inte sett varandra som konkurrenter utan som kollegor som arbetar tillsammans och delar med oss av tips och råd. Pandemin har snarare enat oss och därför är det extra tråkigt att statsministern nu polariserar kring driftsform.

– Pettersson säger att Löfvens uttalande är politik när politik är som sämst. Statsministern har inget fog för att peka ut privata aktörer i det här sammanhanget. Jag tror utan att veta att kommuner är minst lika dåliga på att sköta äldreomsorgen, anställa outbildade och ickesvensktalande.

Jag tycker det är dags att i stället för att förbjuda vinster i privata företag, så ska vi förbjuda förluster i offentligt drivna organisationer.

47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunala därför vill regeringen förbjuda de privata

Socialdemokraterna vill vara en humanitär stormakt för utlänningar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Löfven till nytt angrepp mot företagen

  1. Ibland kan även en liten hund skälla! Men till vilken nytta? Löfven skulle göra mest nytta för Sverge om han avgick omedelbart!! Den åsikten är religion för mig! Mvh från en nattarbetare!

  2. Mycket väl valda ord som visar på att det kommer från en klarsynt person
    Jag tycker det är dags att i stället för att förbjuda vinster i privata företag, så ska vi förbjuda förluster i offentligt drivna organisationer.
    Tack Pettersson

  3. Fy fan, kommunens boende för äldre liknar tyvärr koncentrationsläger. Ingen kommer därifrån levande, usel mat, ingen sjukvård, inlåsta, får inte ta emot besök och man får inte bestämma om man vill fortsätta leva när man bor där. Avsätt NazistLöfven han år en samhällsfara.

  4. BARA EN SUPERIDIOT RÖSTAR FÖR SIN OCH SIN FAMILJS LIDANDE.

    BARA EN SUPERIDIOT RÖSTAR PÅ SOCIALDEMOKRATERNA !

  5. Då är det väl det som han kallar demokrati o jämlikhet,
    alla ska va lika dåliga, ingen får lyfta sig över mängden,
    med tanke på skolorna!

    En sak gör mig dock övertygad, ingen ägare till ett privat
    vårdföretag kan som Stefan Löfven plocka ut en månadslön
    på nästan 180000 för ett mediokert jobb, men det kan S.L

    • Nu skarvar du Tony, vadå mediokert jobb.
      För det första jobbar han inte och har aldrig gjort det.
      För det andra så är han inte ens mentalt medveten var han är.

  6. Steffe skulle försöka ta reda på varför inte kommunerna kan ge hemtjänst och klara budget, när de privata ger samma service men får pengar över.
    Om han inte klarar ut det, anser jag att han skall begära avsked och låta någon kapabel ta över.

  7. Förmodligen gamla rester av kommunismens klasstänkande att företagare är sämre sorts människor. Om företag ( kreativa människor ) effektivt kan tjäna pengar så tjänar hela samhället på det. Inte så svårt att räkna ut antar jag. Skurkar finns på alla plan och samhället ska bygga försvar för att hantera det på alla nivåer. När företag sköter vård blir det mer sällan oförklarliga förluster eller ekonomiskt slarv p.g.a. det egna ansvaret. Blir det bättre vård men billigare än i regional, kommunal eller statlig regi är det väl bara på gott. Eller vill man försöka bortförklara Sveriges skandalösa brister på beredskapslager och det höga antal döda på äldreboenden med covid-19?

    • Hur är det med minnet?
      De äldre dödades när deras mediciner togs bort och blev injicerade med morfin.
      Verkar som det är glömt

  8. Yeeh, alla ska arbeta inom stat, kommun.
    De där hemska företagarna måste bort…
    Nä, jobba mellan 8-16 mån-fredag det
    bygger Sverige starkt….. Arma land.

  9. Bra försök att ta på offerkoftan som ”kvinnlig företagare”. Män som driver företag är ju bara skit tydligen och kan behandlas hur som helst.
    Sen är ju Löfven korkad med usel timing som vanligt.
    Jag tror inte jag kan komma på ett enda offentligt företag igenom världshistorien som levererar bättre produkt och mer kostnadseffektivt i jämförelse med ett privat företag.

  10. ”Statsminister Stefan Löfven (S) sade under onsdagens partiledardebatt att han vill stoppa privatiseringen inom äldreomsorgen”

    Nu är riksdagen som den är men jag undrar om han verkligen har stöd för sina idéer? Den verkliga anledningen är troligen inte ideologisk på denna punkt utan att den dyra massimporten lämnar inga pengar över till dem som byggt landet. Massimporten verkar däremot vara socialdemokratins ideologiska kärnfråga.

    Jag tror att det var Huddinge som slopade den kommunala äldreomsorgen. Det tycker jag är lika fel. Poängen är valfrihet och med valfrihet kommer behovet av att utföra det man tagit på sig på ett bra sätt. Sedan kommer säkert V(PK) och Linda Sniken dragandes med ”vinster i välfärden”? Jag vet inte om det beror på att de är korkade eller att de helt enkelt inte vill förstå att privat offentlig verksamhet ersätts efter de kostnader som kommuner och landsting har. Om de ändå gör vinst med högre kundnöjdhet och personaltäthet så ska vi bara vara glada att ha hittat rationaliseringspotential hos kommuner och landsting.

  11. Stefan Löfven sluggar hej vilt för att blanda bort korten i sitt totala misslyckande som regeringschef.

Kommentera