Jens Liljestrand – Anders Lindbergs jämlike


MEDIA. Terrorn och våldet i Trumps USA visar att högerextremismens hot mot demokratin en gång för alla måste tas på allvar. Jens Liljestrand skriver på Expressen om våldshögerns svenska medlöpare och nödvändigheten av att göra motstånd.

Jens Liljestrand är biträdande kulturchef på Expressen och Pettersson avstår från att kommentera vidare.

Om Jens Liljestrand på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Jens Liljestrand – Anders Lindbergs jämlike

 • Pålsjö

  ”Hur är det att vara Jens Liljestrand?”, frågar sig Katerina Janouch och undrar: – ”Hur kan du, en kulturchef, bli en hatets megafon?

  Och fortsätter att skriva, (här ett sammandrag):
  ”…det är journalister som du som motarbetat en sund debatt som lett till att smarta beslut inte fattats. det är sådana som du som smutskastar dem som i förtvivlan sökt andra politiska lösningar och därför röstar på Sverigedemokraterna, människor som du spottar på, ”

  ”…du struntar i att flickor som kunde vara dina döttrar blir gruppvåldtagna och misshandlade, du struntar i hemlösa äldre, du struntar i att Sverige tar emot ett helt Västerås per år utan att det finns någon plan för hur det ska gå till, du struntar i att kvinnor hedersmördas och gifts bort, att barn könsstympas, att män mördas på löpande band, att våldet i dag saknar motstycke i det som tills för bara några år sen var ett tryggt land. Du struntar i att de afghaner som ljugit sig in i Sverige för att utnyttja landets generösa välfärd och som ni så naivt vurmar för, säljer knark och stjäl så mycket kraft från polisen. Jag pratar med poliser nästan dagligen och de är så uppgivna och förbannade så du anar inte. Listan kan göras lång. Jag fattar inte hur någon i Sverige kan må bra när sånt här tillåts pågå.”

  ”Du vet, lika väl som andra, att köerna beror på att Sverige tagit emot för många människor på för kort tid, att resurserna inte räcker till, att sjukhusen går på knäna, att Sverige växt med 1 miljon människor tio år tidigare än beräknat och att det är en riktigt vanvettig migrationspolitik som skapat denna överbelastning av samhället och undanträngningseffekt i vården vi nu ser.”

  ”Ser du verkligen inte hur landet förändrats till det sämre? Hör du inte mullret av missnöje? Eller är Expressens redaktion ljudisolerad så inte gråten från de våldtagna och ångestvrålen för de rånade, misshandlade, förtryckta, förtalade når er? Läser du inte din egen tidning, Jens? När landets medborgare sviks av makten, och han har möjlighet att påverka i rätt riktning, men han tar inte chansen, han är feg, ynklig, och han själv står där likt en underhuggare på Pravda eller annan regimtrogen tidning i en diktatur, och vänder folket ryggen genom att sprida rena falsarier och förtal. Det är så rädda människor beter sig. De sviker alla ideal, all moral, all heder. Vem tar hand om dig när du en dag inser vad du gjort, Jens? Vem läser dina gamla krönikor och minns den man som en gång kanske hade en ryggrad?”

  Den fullständiga texten kan läsas i Katerina Magasin:
  https://katerinamagasin.se/hur-ar-det-att-vara-jens-liljestrand/

  Gilla

 • Jacob Dahl

  I Sverige; skarpa och tydliga vattendelare.
  I Danmark; samarbete om det mesta, t o m humorn i Folketinget får med sig/inkluderar Dansk Folkparti (Tulesen Dahl; DF) och Nye Borgerlige (Pernille Vermund; NB)

  Är det inte så en demokrati ska fungera? Egentligen?
  Så varför låser sig arslet på er på vänstersidan i Sverige? Varför är ni så psykotiska och spända hela tiden? Kan ni försöka slappna av? SD/AfD är här för att stanna. Förhåll er till det istället, det kommer ni själva att må mycket bättre av.

  Gilla

 • Bo

  Många Socialdemokrater är så fullständigt politiskt inavlade, att de inte kan föreställa sig någon verklighet utanför partiets ramar.

  Det finns ett par stycken dock. Jag nämner dem inte, för att att jag vill skydda dem,

  Gilla

 • G Nordström

  Tribunal dömer Röfven med ministrar till 30 års fängelse för brott mot mänskligheten
  https://bakomkulisserna.biz/2021/01/15/michael-zazzio-nu-maste-folket-resa-sig-om-vi-ska-ha-nagot-sverige-kvar-stefan-lofven-

  Gilla

  • Anders

   Jag tror att orsaken till deras snurrigaste artiklar kan man hitta i upplagesiffrorna . De är klickknarkare . Och tror att de kan rädda sina blad med knasiga påståenden .

   Gilla

 • ruben

  Att muslimer är största utländska hotet mot Sverige och Europa sedan andra världskriget är nog sant. Den, som påstår att det är så är inte problemet utan ganska säkert den, som inte tar det på allvar. Folk måste läsa statistik på terrorn i världen, politiska konflikter, massmord och skador.

  Gilla

 • Kent

  Jens Liljestrand verkar ha problem med den kognitiva förmågan, kan det bero på intagande av rusiga drycker eller annat mentalt nedsättande substanser?

  Gilla

 • centurion

  Fröken Liljestrand´s retorik är typisk för en ängslig liten nolla som, redan i förväg, har insett att SD egentligen är det enda alternativet i stället för såssarna. Och nu återstår endast att mörka sanningen.

  Gillad av 2 personer

 • ThePeter

  En människa som gått mig helt förbi …… och kommer att fortsätta göra så.

  Gilla

 • Moberg

  Vi måste utgå från att Jens Liljestrand är synnerligen eljest!

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  Att säga vem av Anders eller Jens som ligger längst från vanligt folks vardag och verklighet.

  Är nog en av de svåraste uppgifterna jag kan tänka mig.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: